Τόσο καιρό ξεφλουδίζουμε τα Αυγά με ΛΑΘΟΣ τρόπο. Δείτε Πόσο πιο Εύκολα Γίνεται με αυτό το απλό Κόλπο!


Τα βραστά αυγά είναι θρεπτικά και είναι ένα ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρα. Ενώ όμως είναι εύκολη η προετοιμασία, απλά βράστε τα για 9-12 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του αυγού, το ξεφλούδισμα είναι μια διαφορετική διαδικασία. Μπορεί να χρειαστεί αρκετά λεπτά να καθαρίσετε ένα αυγό, αλλά με αυτό το απλό κόλπο, θα το κάνετε στη στιγμή! 
| WBTV Charlotte 1

Loading...
Διαφ.

Απλά προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο κατσαρολάκι που βράζει το αυγό, θα σας γλιτώσει από το ενοχλητικό ξεφλούδισμα του αυγού!

Το μυστικό προτείνει μια αμερικάνικη τηλεοπτική εκπομπή, που ισχυρίζονται ότι μετά από έρευνα, βρήκαν ότι τα φρέσκα αυγά είναι πιο όξινα, και είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί το τσόφλι, καθώς το ασπράδι όταν βράζει προσκολλάται στο τσόφλι. 

3

Αλλά αν το αυγό μένει στο ψυγείο για αρκετές μέρες, τα επίπεδα του pH του ασπραδιού αυξάνονται, κάνοντας το πιο αλκαλικό, και έτσι είναι πιο εύκολο να ξεφλουδιστεί. 

Για να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία, η μαγειρική σόδα αυξάνει τα αλκαλικά επίπεδα του ασπραδιού. Αλλά κάποιοι προειδοποιούν ότι με την μαγειρική σόδα, ενισχύεται η γεύση του θείου του αυγού, κάνοντας το να έχει γεύση «αυγουλίλας».

Στην τηλεοπτική εκπομπή δοκίμασαν στην πράξη το κόλπο, και το τσόφλι αφαιρέθηκε πιο εύκολα ολόκληρο, παρά σε μικρά κομματάκια. 

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να καθαρίσετε ένα αυγό με εναλλακτικό τρόπο:

Credit: dailymail.co.uk


[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...