Τα ρομπότ του έρωτα αποτελούν πραγματικότητα και αυτό μας τρομάζει λίγο.

Τα ρομπότ “του έρωτα” αποτελούν πραγματικότητα, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Και όταν λέμε για ρομπότ εννοούμε ρομπότ που μοιάζουν με ανθρώπους. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα τεράστιο τεχνολογικό επίτευγμα, ειδικά αν έχει τεχνητή νοημοσύνη, αλλά όχι χωρίς αντιδράσεις.

Διαφ.
Loading...

Από την μια τα ρομπότ αυτά προωθούν την ερωτική ελευθερία, αλλά από την άλλη μπορεί να είναι ταπεινωτικό για τις γυναίκες. Και αυτό γιατί τα ρομπότ αυτά θα έχουν τις τέλειες αναλογίες, οπότε αν ένας άντρας έχει απεριόριστη πρόσβαση σε αυτά, μήπως αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να απειλήσει τις ανθρώπινες σχέσεις;

Η αλήθεια είναι, ότι το θέμα με “τα ρομπότ του έρωτα” είναι πολύ πιο πολύπλοκο από όσο φαίνεται. Σίγουρα, θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετό καιρό για να δούμε τις συνέπειες και τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης.

Δείτε παρακάτω ένα τέτοιο ρομπότ που κατασκευάστηκε από τον Ματ Μακάλεν από την Abyss Creations.

Αληθινές κούκλες

Η RealDoll είναι η πρώτη κούκλα από σιλικόνη με ολοκληρωμένο και αρθρωτό σκελετό.

“Με την διείσδυση, σχηματίζεται ένα κενό μέσα στην κούκλα, το οποίο παρέχει μια πολύ ισχυρή αίσθηση απορρόφησης. Πολλοί από τους χρήστες έχουν αναφέρει έντονους οργασμούς κατά την διάρκεια του στοματικού έρωτα”, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της RealDoll.

1

Metro-Goldwyn-Mayer

Το εσωτερικό του εργοστασίου Abyss Creations.

Πολλές κούκλες αγοράζονται για λόγους πέραν της σαρκικής επαφής, όπως φωτογραφήσεις ή για εγκληματολογικούς σκοπούς.

2

Fusion / YouTube

Ρομπότ και τεχνητή νοημοσύνη.

Ο πελάτης θα είναι σε θέση να βρει χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που θέλει, αλλά και να μάθει από το ρομπότ, αναπτύσσοντας τελικά αυτό που πολλοί περιγράφουν ως σχέση.

3

The New York Times / YouTube

Αλληλεπίδραση ρομπότ vs Ανθρώπινη Αλληλεπίδραση.

Ένα ερώτημα που τίθεται είναι, αν η αλληλεπίδραση με τα ρομπότ θα αντικαταστήσει την ανθρώπινη αλληλεπίδραση για κάποιους.

“Δεν πιστεύω, ότι τα ρομπότ μπορούν να αντικαταστήσουν την ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Ωστόσο, πιστεύω, όμως ότι κάποιοι άνθρωποι, είτε λόγω επιλογής, είτε λόγω περιστάσεων δεν έχουν σχέση, οπότε για αυτούς θα μπορούσε να είναι παρηγοριά για αυτούς”, αναφέρει ο Μακάλεν.

4

Fusion / YouTube

Άνθρωποι και ρομπότ θα έχουν ερωτικές σχέσεις μέχρι το 2050.

Σύμφωνα με τον Ίαν Πίρσον, οι άνθρωποι αισθάνονται περίεργα για τα ρομπότ – κούκλες, γιατί δεν είναι ακόμα κάτι συνηθισμένο. Ωστόσο, μέχρι το 2025 πολλά πλούσια σπίτια θα έχουν ρομπότ-συντρόφους και μέχρι το 2050 μπορεί να έχουν ξεπεράσει τους ανθρώπους.

5

Dr. Ian Pearson

Η εκστρατεία για την απαγόρευση των “ρομπότ του έρωτα”.

“Τα ρομπότ του έρωτα φαίνεται να τραβούν πολύ το ενδιαφέρον της ρομποτικής βιομηχανίας και η εμφάνιση και ο ρόλος τους είναι πραγματικά πολύ ανησυχητικός”, αναφέρει η Δρ Καθλίν Ρίτσαρντσον.

6

TEDx Talks / YouTube

“Θεωρούμε, ότι η δημιουργία τέτοιων ρομπότ θα καταστρέψει τις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών, ενηλίκων και παιδιών”, πρόσθεσε.

7

Campaign Against Sex Robots

Μήπως τα ρομπότ αυτά θα κάνουν τις γυναίκες ξεπερασμένες;

“Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τον άντρα μου, αλλά μου αρέσει και ο δονητής μου, οπότε δεν νομίζω, ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα ρομπότ αυτά”, δήλωσε η Άννα Κασπάριαν.

8

The Young Turks / YouTube

Ετυμηγορία: το διαδίκτυο έχει ξετρελαθεί.

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απάντηση για την ορθότητα ή όχι των ρομπότ του έρωτα. Μάλλον, εξαρτάται από την οπτική γωνία που το βλέπει ο καθένας.

Βέβαια, μέχρι τώρα πιο πολύ συναρπάζουν τον κόσμο παρά τον φοβίζουν.

Το μέλλον δεν είναι πολύ μακριά, οπότε μένει να δούμε.

9

Corbis

[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...