7 Καθημερινά πράγματα που κρύβουν απίστευτα κρυφά μηνύματαΈχουν την τάση να περνάνε απαρατήρητα, αλλά βρίσκονται διαρκώς εκεί και ας μην τα προσέχουμε! Ο λόγος για μικρά αντικείμενα καθημερινής χρήσης που κάποτε μπορεί και να αναρωτηθήκαμε τί εξυπηρετεί κάποια λεπτομέρεια ή ένδειξή τους, αλλά αμέσως μετά το ξεχάσαμε και συνεχίσαμε τη ρουτίνα μας! 

Διαφ.
Loading...


Για να δούμε, λοιπόν, την ιστορία ή το νόημα που κρύβεται πίσω από κάποιες λεπτομέρειες καθημερινών αντικειμένων που όλοι χρησιμοποιούμε!

#1. Οι μικρές ετικέτες στα ψωμί, που μας πληροφορούν πόσο φρέσκο είναι!

Για την ακρίβεια, αυτές οι πολύχρωμες ετικέτες μας υπενθυμίζουν πότε παρασκευάστηκε το ψωμί. Τα χρώματα είναι πάντα στη σειρά αλφαβητικά (blue, green, red, white, yellow) αντιστοιχώντας στη σειρά των ημερών της εβδομάδας.

#2. Τί να εξυπηρετεί εκείνο το μικρό τσεπάκι στα τζιν μας;

Φυσικά, προορίζεται για το ρολόι τσέπης σας! Ο κόσμος, βέβαια, πλέον δεν χρησιμοποιεί ρολόγια τσέπης, αλλά οι καουμπόιδες που χρησιμοποιούσαν και πρωτοφόρεσαν τα τζιν κάνοντάς τα τόσο διάσημα, είχαν ρολόι τσέπης! Κανονικά η θέση του ρολογιού τσέπης είναι να κρέμεται από μια αλυσίδα στην εσωτερική τσέπη που έχουν τα πανωφόρια, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν βολικό για τους καουμπόιδες κι έτσι προέκυψε το μικροσκοπικό τσεπάκι στα τζιν, το οποίο παρέμεινε στην ίδια θέση πολλά χρόνια μετά.

#3. Το βελάκι δίπλα στο σήμα της βενζίνης στο καντράν σας…

…είναι απλά ένας τρόπος να υπενθυμίζει σε ποια πλευρά του αυτοκινήτου σας βρίσκεται η δεξαμενή καυσίμων. Μόλις μπείτε στο αμάξι, θυμηθείτε να ρίξετε μια ματιά. Τώρα ξέρετε!

#4. Η τρύπα στο καπάκι του στυλό έχει λόγο ύπαρξης.

Ο σκοπός της είναι να σας σώσει τη ζωή σε περίπτωση που καταπιείτε το καπάκι. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν κατά καιρούς καταπιεί κομμάτια από στυλό και κυρίως καπάκια! Έτσι, οι κατασκευαστές προέβλεψαν αυτή την τρύπα, ώστε αν το καπάκι σας σταθεί στο λαιμό, να μπορείτε να αναπνεύσετε! Ευφυές;#5. Η μικρή φράουλα που είναι προσαρμοσμένη στην μεγάλη φράουλα-μαξιλαράκι για καρφίτσες;

Είναι ξεχωριστό μαξιλαράκι για τις βελόνες! Κι αν αναρωτιέστε γιατί τα περισσότερα μαξιλαράκια έχουν σχήμα φράουλας και όχι…ντομάτας ή μήλου, εδώ να σας πληροφορήσουμε πως, ιστορικά, οι φράουλες χρησιμοποιούνταν για το γυάλισμα, το λιμάρισμα και την απομάκρυνση της σκουριάς από βελόνες και καρφίτσες!

#6. Οι τρύπες στο κουτάκι του αλουμινόχαρτου λειτουργούν σαν αυτάκια που κρατάνε το ρολό στη θέση του.

Πιέζοντάς τις, μπαίνουν στην τρύπα του ρολού που βρίσκεται μέσα και το ασφαλίζουν.

#7. Αν παρατηρήσετε μια τρύπα μέσα στο ασανσέρ, ο λόγος ύπαρξής της δεν είναι να σας κατασκοπεύει κάποιος.

Είναι απλά μια τρύπα για κλειδί, από την οποία μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο το υπεύθυνο προσωπικό.

διαφορετικό Πηγή: www.diaforetiko.gr | Tο διαβάσαμε εδώ

[ads2]

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...