Η απάντηση στην ανεργία έρχεται από την Κύπρο

Στα μέσα Οκτωβρίου ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχθεί τους πρώτους δόκιμους αξιωματικούς εμπορικού ναυτικού η Ναυτική Ακαδημία Κύπρου με διασφαλισμένη απασχόληση και χρηματοδότηση σπουδών.

Loading...
Διαφ.

Η Ναυτική Ακαδημία Κύπρου λειτουργεί σαν ακαδημαϊκό πρόγραμμα του μεγαλύτερου ιδιωτικού πανεπιστημίου της Κύπρου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και ακολουθεί όλες τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις για τα διεθνή ναυτιλιακά πρότυπα του Ι.Μ.Ο. (International Maritime Organisation) καθώς και της σύμβασης STCW (Διεθνής Σύμβαση για τα Πρότυπα Εκπαίδευσης, Πιστοποίησης).

Διασφαλισμένη απασχόληση – χρηματοδότηση σπουδών

Η Ναυτική Ακαδημία Κύπρου είναι η μόνη στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο που προσφέρει σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου στους αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού κι έχει διασφαλισμένη όχι μόνο την έμμισθη πρακτική εξάσκηση των δόκιμων αξιωματικών κατά τη διάρκεια των σπουδών (δύο συνολικά εξάμηνα) αλλά και την άμεση πρόσληψη και εξεύρεση εργασίας, μετά την αποφοίτηση στην ποντοπόρο ναυτιλία. Μάλιστα οι δόκιμοι αξιωματικοί θα γνωρίζουν μετά το πρώτο έτος φοίτησης, επακριβώς την εταιρία στην οποία θα εργαστούν μετά την αποφοίτησή τους (διασφαλίζεται μέσω συμβολαίου).

Η Ακαδημία προσφέρει την καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλους τους Δόκιμους Αξιωματικούς στο πλαίσιο των προγραμμάτων των σπουδών και οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από τη Ναυτική ακαδημία Κύπρου έχουν κρατικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, με προσομοιωτές υψηλής τεχνολογίας, μηχανήματα, γέφυρες και ηλεκτρικά κυκλώματα.

Η Ελλάδα διαθέτει τον 1ο μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο και η Κύπρος ήδη διαθέτει τον 3ο μεγαλύτερο στόλο μέσα στην Ε.Ε. και τον 10ο μεγαλύτερο στόλο σε ολόκληρο τον κόσμο, με 1.677 πλοία, τονάζ περίπου 23 εκατομμυρίων υπό την Κυπριακή σημαία και 55.000 απασχολούμενους ναυτικούς.

Από τη στιγμή που ένας απόφοιτος/η Λυκείου αποφασίσει να επιλέξει τη σταδιοδρομία στη ναυτιλία, έχει προοπτικές για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και στη συνέχεια για επαγγελματική εξέλιξη με σημαντικές οικονομικές απολαβές, σε ηλικία που οι περισσότεροι νέοι/ες, οι οποίοι ακολουθούν άλλες επαγγελματικές κατευθύνσεις, δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους. Οι απόφοιτοι/ες της Ναυτικής Ακαδημίας Κύπρου αποκτούν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών και ταυτόχρονα το δίπλωμα Αξιωματικού Γ΄ τάξης και οι σπουδές αναφέρονται τόσο σε αγόρια όσο και σε κορίτσια. Στη συνέχεια μπορούν να εξελιχθούν σε Β΄ Πλοιάρχους, Μηχανικούς ή Ηλεκτρο-τεχνολόγους και, κατόπιν σε Α΄ Πλοιάρχους, Μηχανικούς ή Ηλεκτρο-τεχνολόγους, αφού πραγματοποιήσουν θαλάσσια υπηρεσία και την κατάλληλη επιμόρφωση.

Όλοι οι δόκιμοι λαμβάνουν υποτροφία ύψους 25% κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου σπουδών από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και για τα επόμενα έτη έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε πρωτοποριακό χρηματοδοτικό πρόγραμμα μέσω του μπορούν να καλύψουν εξ ολοκλήρου τα δίδακτρα για τα 3 επόμενα έτη και να έχουν μηδενική οικονομική επιβάρυνση για το υπόλοιπο των σπουδών τους.

Ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17, η Ναυτική Ακαδημία Κύπρου, θα προσφερθούν μόνο 40 θέσεις και για τις 3 υποειδικότητες και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα http://maritime-academy.unic-greece.gr/ ή να απευθυνθούν στα τηλέφωνα των επίσημων εκπροσώπων στην Ελλάδα 801 1000 709 (από σταθερό) ή στο 6972 089310 (από σταθερό / κινητό).[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...