23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχατε προσέξει.

Όλοι έχουμε δει μπροστά μας αυτά τα λογότυπα. Οι περισσότεροι από εμάς όμως δεν έχουμε προσέξει τις μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που κρύβουν. Ορίστε 23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν έχεις προσέξει.

Διαφ.
Loading...

Toblerone 

tobler01-risegr

Ίσως έχεις ακούσει πως η κορυφή του βουνού στο συγκεκριμένο λογότυπο ονομάζεται Matterhorn και μαρτυρά την ελβετική κληρονομιά της σοκολάτας. Το μυστικό όμως βρίσκεται στην αρκούδα του λογοτύπου, την οποία μπορεί να συναντήσει κανείς στη Βέρνη που είναι και το σπίτι της Toblerone.

tobler02-risegr

Baskin Robbins

hidmes-01-risegr

Έχει 31 γεύσεις παγωτού εξ ου και το 31 στο σήμα της. Τι εννοείς δεν το βλέπεις;

Coca Cola

hidmes-02-risegr

Το είχες φανταστεί ποτέ πως το Ο στην λέξη Cola είναι η σημαία της Δανίας; Έγινε κατά λάθος, αλλά μιας και η Δανία έχει ονoμάστει η πιο χαρούμενη χώρα στον κόσμο, το λογότυπο παρέμεινε.

NBC

hidmes-03-risegr

Ναι ok είναι ένα παγόνι, αλλά γιατί τόσα πολλά χρώματα; Το NBC ανήκε στις αρχές του 1950 στην RCΑ, μια εταιρία που κατασκεύαζε έγχρωμες τηλεοράσεις. Τα χρώματα στην ουρά του παγονιού υπάρχουν ώστε να πείσουν τον τηλεθεατή να ξεφύγει από το ασπρόμαυρο.

BMW

hidmes-04-risegr

Τα άσπρα μέρη αντιπροσωπεύουν έναν έλικα, ενώ τα γαλάζια τον ουρανό. Η ίδρυση της BMW το 1616, έχει ρίζες στην αεροπορία και ποιος καλύτερος τρόπος για να τιμήσει την ιστορία της;

Amazon

hidmes-05-risegr

Ένα πανέξυπνο λογότυπο καθώς όχι μόνο το βέλος αναπαριστά ένα χαρούμενο  ανθρωπάκι, αλλά ξεκινά από το A και τελειώνει στο Ζ, δείχνοντας πως η εταιρεία καλύπτει κάθε ανάγκη.

Uniqlo

hidmes-06-risegr

To κόκκινο και λευκό χρώμα στο φόντο, έχει διπλή σημασία. Πρώτων είναι τα χρώματα της Ιαπωνικής σημαίας και ο σχεδιαστής ήθελε να υπάρχει κάπως το στοιχείο της χώρας στο σχεδιασμό και δεύτερον με την χρήση του katakana (ένα είδος Ιαπωνικής γραφής), να βάλει ξεκάθαρα τη σφραγίδα της χώρας στο λογότυπο.

LG

hidmes-07-risegr

Εκτός από χαμογελαστό πρόσωπο, μοιάζει και με μια μικρή παραλλαγή του Pac Man. Για δες το λίγο καλύτερα.

 VAIO

hidmes-08-risegrhidmes-08-risegr

Κοίταξε λίγο πιο προσεκτικά το λογότυπο. Είδες ότι τα 2 πρώτα γράμματά του αντιπροσωπεύουν ένα αναλογικό σύμβολο και τα 2 τελευταία ένα ψηφιακό  (συγκεκριμένα τους αριθμούς 0 και 1);

Mitsubishi 

hidmes-09-risegr

Nα κι ένα λογότυπο με μεγάλη ιστορία. Συνδυάζει τα 3 φύλλα του οικοσήμου της φατρίας Tosa με τα 3 διαμάντια του οικοσήμου της οικογένειας Iwasaki. Τα 3 διαμάντια αντιπροσωπεύουν την αξιοπιστία, την ακεραιότητα και την επιτυχία, ενώ η λέξη Mitsubishi, χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα ρομβοειδές σχήμα ή ένα διαμάντι στην Ιαπωνία.

McDonald’s 

hidmes-10-risegr

Κάποια στιγμή το 60, η εταιρία θέλησε να αλλάξει το σήμα της αλλά ο σύμβουλος σχεδιασμού και ψυχολόγος Louis Cheskin, τους απέτρεψε λέγοντας πως το σήμα αυτό θυμίζει ένα ωραίο και θρεπτικό στήθος. Πώς τους έπεισε, αδυνατούμε να καταλάβουμε.

Pepsi 

hidmes-11-risegr

To λογότυπο της Pepsi άλλαξε το 2008  και στοίχισε στην εταιρία 1 εκατομμύριο. Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε από τη δημιουργό εταιρία Arnell Associates, το λογότυπο αυτό αντλεί έμπνευση από το Feng shui, την αναγέννηση, τη γη, τη θεωρία της σχετικότητας και το σύμπαν. Μόνο αυτά ρε παιδιά;

Toyota

hidmes-12-risegr

Ουσιαστικά το σήμα συμβολίζει 3 καρδιές. Την καρδιά του πελάτη, την καρδιά του προϊόντος και την καρδιά της τεχνολογικής προόδου

Ζωολογικός κήπος του Bronx

hidmes-13-risegr

Aν δεις προσεκτικά ανάμεσα στα πόδια των ζώων είναι σχεδιασμένοι οι ουρανοξύστες της νέας Υόρκης.

Adidas 

hidmes-14-risegr

Αν το σήμα της Adidas σου θυμίζει βουνό, τότε μπράβο σου, αυτό ήθελε και η εταιρία. Το 1967 οι ρίγες δε σήμαιναν τίποτα, όμως αργότερα, στη δεκαετία του 90, οι ρίγες έγιναν κάθετες  για να θυμίζουν βουνό και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπερνάει ο άνθρωπος.

Google 

hidmes-15-risegr

Παρατήρησες ποτέ ότι τα 4 πρώτα γράμματα είναι βαμμένα με τα βασικά χρώματα και μετά παρεμβάλλεται ένα «δευτερεύον χρώμα»; Αυτό έγινε για να αποδείξει η εταιρία πως είναι επαναστάτρια και παιχνιδιάρα.

Carrefοur

carefrisegr

Στα Γαλλικά σημαίνει σταυροδρόμι εξού και τα βελάκια.

FedEx

fedex

Aν κοιτάξεις με προσοχή θα δεις ανάμεσα στο E και το Χ το βελάκι, που συμβολίζει την ακρίβεια και την ταχύτητα με την οποία γίνονται οι παραδόσεις.

Roxy / Quicksilver

roxyqs

H Roxy εiναι στην πραγματικότητα η μάρκα της Quicksilver με γυναικεία ρούχα. Εξού και στο λογότυπο βλέπουμε 2 σήματα της Quicksilver να σχηματίζουν μια καρδιά, που είναι το λόγοτυπο της Roxy.

Formula 1

f1risegr

Ανάμεσα στο μαύρο F και το κόκκινο σχηματίζεται το 1.

Wendy’s

wendys-risegr

O ιδρυτής τους Dave Thomas έδωσε στο εστιατόριο το όνομα της κόρης του. Αν κοιτάξεις προσεκτικά στο λαιμό του κοριτσιού θα δεις ότι γράφει την λέξη Mom, σημάδι πως τα φαγητά και η λογική του εστιατορίου είναι «σπιτικά».

Pinterest

pinterestlogo

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, όμως το P στο συγκεκριμένο λογότυπο μοιάζει με πινέζα. Ο δημιουργός του Michael Deal, δήλωσε πως αρχικά δεν ήθελε καν να σκέφτεται την ιδέα της ύπαρξης πινέζας στο λογότυπο αλλά το P ταίριαξε τελικά απόλυτα.

Unilever

unil

Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες με τρόφιμα, ποτά, καθαριστικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Αυτό λοιπόν έπρεπε να αντανακλάται και στο λογότυπό της. Μια προσεκτική ματιά αρκεί για να δεις μέλισσες, πουλιά καρδούλες, φοίνικες κι ένα σωρό άλλα μέσα στο λογότυπο.

[rise]

[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...