12 Μεγάλες Αλήθειες για την Ταινία «Έκτη Αίσθηση», που Κανείς ΔΕΝ Γνωρίζει. Η 8η δείχνει την Αξία του Μπρους Γουίλις!


H ταινία «Έκτη Αίσθηση» θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες στο είδος της, έχοντας ανατρεπτικό και πρωτότυπο σενάριο. Σκηνοθέτης της ταινίας ήταν ο M. Night Shyamalan, που τότε θεωρούταν ένας από τους ανερχόμενους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ και πρωταγωνιστούσε ο διάσημος Bruce Willis, στο ρόλο του ψυχολόγου, και παιδί θαύμα Haley Joel Osment.  

Loading...
Διαφ.

Αν δε την έχετε δει ακόμα, έφτασε ο καιρός να το κάνετε και αναμφίβολα θα σας κάνει να αναθεωρήσετε ψυχολογικές ταινίες θρίλερ.

1. Η ταινία νοικιάστηκε από 80 εκατομμύρια άτομα το 2000. Ήταν η ταινία με την μεγαλύτερη ζήτηση σε DVD και βιντεοκασέτα!

1

2. Πολλά μέλη της οικογένειας του σκηνοθέτη M. Night Shyamalan είναι γιατροί, και αυτό είναι ο λόγος που έκανε εμφάνιση ως γιατρός στην ταινία. Ο σκηνοθέτης συνηθίζει να κάνει μικρούς ρόλους και σε άλλες ταινίες του.

2

3. Ο διευθυντής του στούντιο της Disney που αγόρασε το σενάριο, απολύθηκε γι” αυτό το λόγο. Ο τότε πρόεδρος των στούντιο της Disney, o David Vogel δεν είχε ζητήσει τη γνώμη από τα ανώτερα στελέχη όταν αγόρασε τα δικαιώματα του σεναρίου και ζήτησε από τον Shyamalan να τη σκηνοθετήσει. Τα αφεντικά του ήταν έξαλλα και όταν αρνήθηκε να απολογηθεί, τον απέλυσαν.

3

4. Το κανάλι Entertainment Weekly υποτίμησε τόσο πολύ την ταινία, που βρίσκεται στην 134η θέση με τις προτεινόμενες ταινίες του 1999 και δε την ανέφεραν καθόλου.

4

5. Η ταινία προβλήθηκε στους κινηματογράφους τη μέρα γενεθλίων του M. Night Shyamalan.

5

6. Το σενάριο χρειάστηκε μόλις μια μέρα για να πωληθεί, όταν ο παραγωγός Barry Mendel κοινοποίησε ότι είναι διαθέσιμο για πώληση.

6

7. Η ηθοποιός Toni Collette έμαθε ότι είναι ταινία τρόμου μετά την προβολή της ταινίας. Όταν έκαναν τα γυρίσματα, δεν είχε ιδέα, καθώς η συναισθηματική φόρτιση του ρόλου της ήταν μεγάλη.7

8. Ο M. Night Shyamalan έγραψε το ρόλο του Malcolm Crowe σκεπτόμενος αποκλειστικά τον Bruce Willis.

8

9. Είναι μόνο η μία από τις πέντε ταινίες τρόμου που έχει λάβει υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

9

10. Ο ηθοποιός Michael Cera ήταν ο πρώτος που πέρασε από οντισιόν για το ρόλο του παιδιού-πρωταγωνιστή που βλέπει φαντάσματα.

10

Τι θα γινόταν ο Haley αν ο Cera έπαιρνε τον ρόλο;

11

11. Ο Bruce Willis πήρε το μισό μισθό για την ταινία και στην ουσία αναγκάστηκε να την γυρίσει, επειδή χρωστούσε στην Disney – παλιότερα είχε απολύσει έναν σκηνοθέτη και έληξε την παραγωγή μιας άλλης ταινίας. Πήρε 10 εκατομμύρια δολάρια, όταν κανονικά θα έπαιρνε 20!

11

12. Ο μπαμπάς του Haley Joel Osment είχε πει στον Bruce Willis να φωνάξει στον γιο του για να τον κάνει να κλάψει, για τις ανάγκες της ταινίας, επειδή ο Haley δεν μπορούσε να κλάψει επίτηδες.

12

Credit: diply.com


[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...