6 παράξενα φαινόμενα που η επιστήμη αδυνατεί να εξηγήσει. Το 5ο δείχνει τη δύναμη του ανθρώπινου μυαλούΣήμερα η επιστήμη είναι δυνατή, αλλά όχι πανίσχυρη. Υπάρχουν φαινόμενα τα οποία δεν μπορούν να εξηγήσουν οι σύγχρονοι επιστήμονες και παραμένουν πραγματικό μυστήριο για την ανθρωπότητα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 6 από αυτά τα φαινόμενα που δεν έχουν ξεκάθαρη επιστημονική εξήγηση.

Διαφ.
Loading...


1. Το βουητό του Taos

Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι του Taos, μιας αμερικανικής πόλης, ακούνε ένα ήχο χαμηλής συχνότητας άγνωστης προέλευσης στην έρημο. Το βουητό του Taos μοιάζει με την ήχο βαριών οχημάτων που μετακινούνται στην εθνική οδό, παρ’όλο που δεν περνάνε μεγάλοι δρόμοι γύρω από την πόλη.

Αυτό το βουητό οδηγεί σε σοβαρές ψυχικές ασθένειες και αυτοκτονίες ατόμων που ακούνε τον ήχο. Κάποιοι κάτοικοι πιστεύουν ότι είναι άτυχος οιωνός. Οι επιστήμονες δεν έχουν βρει ακόμα την πηγή του βουητού.

2. Deja vu

Το deja vu είναι μια γαλλική φράση που σημαίνει κάτι που το έχουμε ήδη δει. Είναι ένα παράξενο συναίσθημα το οποίο μας κάνει να νομίζουμε ότι έχουμε ήδη ζήσει μια συγκεκριμένη κατάσταση. Η δύναμη του deja vu είναι η αίσθηση ότι υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά μονοπάτια που μπορούν να οδηγήσουν σε μια συγκεκριμένη στιγμή στον χρόνο.

Νιώθεις ότι έχεις ήδη ζήσει μια συγκεκριμένη στιγμή και από τότε έχεις πάρει αρκετές αποφάσεις που θα το έκαναν αδύνατον να ξανασυμβεί.

Αλλά συνέβη, άρα μήπως είναι γραφτό; Οι επιστήμονες κάνουν διάφορες υποθέσεις σχετικά με αυτό το φαινόμενο, από αλλαγές στον χρονικό συντονισμό στον εγκέφαλο μέχρι επανάληψη σκηνών από τα όνειρα μας. Δυστυχώς είναι δύσκολο να ερευνηθεί, γιατί δεν μπορεί να προκληθεί τεχνητά.

3. Επιθανάτια οράματα

Οι άνθρωποι που έχουν υπάρξει κλινικά νεκροί μερικές φορές μιλάνε για οράματα που δείχνουν ένα τούνελ με ένα φως στην άκρη, μια αίσθηση σαν να πετάνε, συναντήσεις με συγγενείς κλπ. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται επιθανάτια εμπειρία. Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι ο εγκέφαλος σταματά να δουλεύει όταν σταματά και η καρδιά, που σημαίνει ότι ένα κλινικά νεκρό άτομο δεν μπορεί να νιώσει ή να βιώσει τίποτα.

Υπάρχουν θεωρίες που εξηγούν όχι μόνο αυτό το πρόβλημα, αλλά και προβλήματα με κάθε είδος οράματος. Αλλά αυτό που δεν μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη είναι γιατί κάποιοι ασθενείς θυμούνται τι τους συνέβη όταν ξαναζωντάνεψαν με λεπτομέρειες.

4. ΦαντάσματαΟι πρώτες αναφορές για φαντάσματα εντοπίζονται στους ιστορικούς μύθους και συνεχίζουν να εμφανίζονται μέχρι και σήμερα. Δεν υπάρχουν μόνο συλλογικές αποδείξεις ατόμων που συνάντησαν φαντάσματα, αλλά και εντυπωσιακά γεγονότα, όπως φωτογραφίες και βίντεο.

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν πολλά μεταφυσικά φαινόμενα εξηγώντας τα ως μαζική υστερία, ψυχικές διαταραχές και διάφορα είδη δηλητηρίασης. Αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν μπορεί να εξηγήσει καμία θεωρία.

5. Η επίδραση των εικονικών φαρμάκων

Η επίδραση των εικονικών φαρμάκων είναι μία από τις πιο μεγάλες αναπάντητες ερωτήσεις της ιατρικής επιστήμης. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς η πίστη και μόνο στις θεραπευτικές ιδιότητες ενός “άδειου χαπιού” που παίρνει ένας ασθενής μπορεί να θεραπεύσει το σώμα. Είτε είναι δισκοειδής λύκος είτε ακόμα και καρκίνος, μερικές φορές η αυθυποβολή μπορεί να μας βοηθήσει με τις πιο επικίνδυνες ασθένειες.

Αν ένα άτομο μπορεί ενίοτε να θεραπεύσει τον εαυτό του από μια θανατηφόρα ασθένεια με το μυαλό του, αυτό δεν αποδεικνύει ότι οι ικανότητες μας είναι απεριόριστες;

6. Διαίσθηση

Μερικές φορές το αποκαλούμε έκτη αίσθηση. Η επιστήμη δεν μπορεί ακόμα να εξηγήσει την φύση αυτού του φαινόμενου. Μερικοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι όλοι έχουν ένστικτα όταν πρέπει να κάνουν μια επιλογή. Λένε ότι έχουμε αυτή την ικανότητα από την γέννηση μας, αλλά αναπτύσσοντας τις άλλες 5 αισθήσεις, ξεχνάμε πώς να την χρησιμοποιούμε.

Εσείς τι άποψη έχετε γι’αυτά τα φαινόμενα;

Πηγή: www.diaforetiko.gr | Tο διαβάσαμε εδώ

[ads2]

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...