Βιβλία που υποσχέθηκαν στον άνθρωπο υπερφυσικές δυνάμεις!!

Γριμόρια μαγείας και πνευματισμού που έγιναν ορόσημα στον κλάδο τους 

H ανθρωπότητα τσαλαβούτησε στον αποκρυφισμό και το παραφυσικό από πολύ νωρίς στην ιστορία της, καθώς η σαγήνη που ασκούν οι υπεράνθρωπες δυνάμεις αποδείχτηκε ακαταμάχητη.

Διαφ.
Loading...

Αναρίθμητα βιβλία μαγείας έχουν επικεντρωθεί στις λεγόμενες «μαύρες τέχνες», παρέχοντας συμβουλές αλλά και μυστικιστικές τελετουργίες για την επίτευξη επικοινωνίας με πνεύματα άλλων κόσμων και διαστάσεων.

Κάποια κείμενα κατάφεραν βέβαια να γίνουν ογκόλιθοι στον τομέα τους, αρχέτυπα απόκρυφων δυνατοτήτων που θα φανερωθούν αποκλειστικά στον μυημένο…


Οι Ελληνικοί Μαγικοί Πάπυροι

Οι Papyri Graecae Μagicae είναι μια συλλογή παπύρων από τον 2ο αιώνα π.Χ. που περιέχουν ξόρκια, αποκρυφιστικές τελετουργίες, μαντείες, πνευματικές επικλήσεις και χρησμούς, είτε προς όφελος κάποιου είτε αντιθέτως για να τον βλάψουν. Στις περιγραφές συναντάμε οδηγίες για το κάλεσμα ακέφαλων δαιμόνων, για το άνοιγμα των πυλών του Κάτω Κόσμου αλλά και για προστασία από άγρια θηρία.

Το πιο «πιπεράτο» χαρακτηριστικό της συλλογής είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί κάποιος να αποκτήσει έναν υπερφυσικό βοηθό, μια εντελώς απόκοσμη οντότητα δηλαδή στις απόλυτες υπηρεσίες του. Όσο για το κοινότερο χαρακτηριστικό των Ελληνικών Παπύρων, είναι οι χρησμοί και οι μαντείες που προβλέπουν το μέλλον.

Το πλέον διάσημο απόσπασμα των Papyri Graecae είναι η λεγόμενη «Λειτουργία του Μίθρα», που παρέχει αναλυτικές οδηγίες για την πνευματική άνοδο -μέσω εφτά ανώτερων σταδίων συνειδητότητας- του ανθρώπου και την επαφή του με τη μυστηριακή θεότητα…

Το Ars Almadel Salomonis

Το Τέταρτο Βιβλίο από τα πέντε του Lemegethon (επίσης γνωστού ως Lesser Key of Solomon) είναι ένα σημαντικότατο γριμόριο δαιμονολογίας του 17ου αιώνα, αγνώστου συγγραφέα, το οποίο λειτούργησε κατόπιν ως πηγή έμπνευσης όλων λίγο πολύ των μαγικών γριμορίων της Ευρώπης. Το σολομωνικό Αrs Almadel περιγράφει λεπτομερώς πώς μπορεί κάποιος να κατασκευάσει ένα Almadel, έναν μαγικό κέρινο βωμό δηλαδή μέσω του οποίου καθίσταται δυνατή η επικοινωνία με απόκοσμα πνεύματα.

Το μαγικό αυτό σύγγραμμα αφορά στην πραγμάτευση των τεσσάρων μεγάλων Παρατηρητηρίων και την επίκληση των αντίστοιχων πνευμάτων, παρέχοντας λεπτομερείς οδηγίες για το κάλεσμα των αγγέλων αλλά και τις ιδανικές μέρες για την επαφή με το υπερφυσικό. Το Ars Almadel Salomonis παραμένει εμβληματικό μαγικό κείμενο με βαθύτατη επιρροή στην ιστορία των μαύρων τεχνών…

Το Picatrix

Άλλο ένα μεσαιωνικό γριμόριο αστρολογικής μαγείας, το Picatrix είναι γραμμένο σε αραβική διάλεκτο και χρονολογείται από τον 11ο αιώνα μ.Χ. Πρόκειται για τιτάνιο επίτευγμα 400 και πλέον σελίδων αστρολογικής θεωρίας, διανθισμένης με ξόρκια και γητειές, ώστε να κατευθυνθούν οι μυστικιστικές ενέργειες των πλανητών και των άστρων στο άτομο, το οποίο αποκτά πλέον ανείπωτες δυνάμεις και ικανότητες.

Το Picatrix έγινε πραγματικό ορόσημο μαγείας εξαιτίας της ασάφειας των συνταγών του αλλά και των τρομακτικών συνεπειών που θα είχε υποτίθεται για τον άνθρωπο. Τα μακάβρια και δυνητικά θανατηφόρα παρασκευάσματα του Picatrix επιφέρουν μόνιμες αλλαγές στη συνείδηση αλλά και εξωσωματικές εμπειρίες, γι’ αυτό και δεν είναι για τον λιπόψυχο μύστη.

Τα συστατικά των μαύρων σκευασμάτων περιλαμβάνουν αίμα, σωματικές εκκρίσεις, ακόμα και φαιά εγκεφαλική ουσία, τα οποία αναμειγνύονται με άφθονες ποσότητες ινδικής κάνναβης, οπίου και άλλων ψυχοδραστικών ουσιών. Για να φτιάξεις, για παράδειγμα, έναν μαγικό καθρέφτη που θα σου δώσει δυνάμεις έναντι του κόσμου των νεκρών, πρέπει να εισπνεύσεις βλαβερές αναθυμιάσεις από «αίμα, σπέρμα, σάλιο, κερί αυτιών, δακρύων από τα μάτια, κοπράνων και ούρων»!Το Βιβλίο του Αμπραμελίν του Μάγου

Γραμμένη κατά τον 15ο αιώνα, η Ιερή Μαγεία του Αμπραμελίν του Μάγου παραμένει ένα από τα πλέον γνωστά και σεβάσμια μαγικά κείμενα όλων των εποχών. Είναι έργο ενός γερμανο-εβραίου περιπλανώμενου εμπόρου που συνάντησε λέει στο διάβα του στην Αίγυπτο τον αινιγματικό μάγο Αμπραμελίν, ο οποίος με αντάλλαγμα λίγα φιορίνια του έδωσε το απόσταγμα της αποκρυφιστικής του σοφίας.

Το τελετουργικό του Αμπραμελίν (το οποίο χαρακτηρίζεται ως «επιχείρηση») αποτελείται από 18 μήνες εξαγνισμού και προσευχής, μιας τέτοιας δοκιμασίας δηλαδή που μόνο οι υγιείς άντρες 25-50 ετών μπορούν να αντέξουν. Αν τα καταφέρει ο πιστός, τότε θα έρθει σε επαφή με τον Φύλακα-Άγγελό του, ο οποίος θα του χορηγήσει ανείπωτες δυνάμεις, όπως νεκρομαντεία, προγνωστικές δυνατότητες, έλεγχο των καιρικών στοιχείων, γνώση όλων των μυστικών της οικουμένης και ικανότητες κλειδαρά φυσικά, καθώς πια καμιά πόρτα δεν θα τον κρατά τώρα εκτός.

Καμπαλιστικής εμπνεύσεως, το μαγικό σύγγραμμα περιλαμβάνει όρκους δαιμόνων και πρακτικές υποταγής των υπερφυσικών πνευμάτων στη βούληση του μύστη…

To παράρτημα Pseudomonarchia Daemonum

Η Ψευδομοναρχία των Δαιμόνων δεν είναι παρά παράρτημα στο πολυθρύλητο Praestigiis Daemonum (1536) του Johann Weyer, το οποίο χαιρέτισε μάλιστα ο ίδιος ο Σίγκμουντ Φρόιντ ως ένα από τα πλέον σημαντικά βιβλία όλων των εποχών. Η Ψευδομοναρχία είναι ένας κατάλογος 69 ευγενών δαιμόνων, προβεβλημένων μελών της ιεραρχίας της Κόλασης, που παραθέτει τις ικανότητές τους αλλά και τους τρόπους επίκλησής τους.

Άλλος κάνει το νερό κρασί, για παράδειγμα, και άλλος μετατρέπει τον άνθρωπο ικανό σε κάθε τέχνη και επάγγελμα. Άλλος πάλι είναι εδώ για να ανακαλύψει θαμμένους θησαυρούς και άλλος τέλος προβλέπει το αποτέλεσμα των πολέμων και σφραγίζει τις τύχες των στρατιωτών.

Ο Weyer ήταν ωστόσο θρησκευόμενος χριστιανός, γι’ αυτό και προειδοποιεί να γίνονται οι δαιμονικές επικλήσεις με ιδιαίτερη προσοχή. Γι’ αυτό και συχνά παραλείπει σημαντικά βήματα για την ολοκλήρωση των τελετουργικών, καθώς τέτοιες υπεράνθρωπες ικανότητες δεν πρέπει να αποκτούνται από τον καθέναν…

newsbeast

[ads2]

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...