Προβάδισμα ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση – Σε λάθος δρόμο η κυβέρνηση


Την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια των πολιτών καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue, η οποία έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Αυγή της Κυριακής».

Loading...
Διαφ.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 36% θεωρεί ότι μια κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ θα ήταν καταλληλότερη για τη χώρα, με μόλις το 14% να απαντά ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει το 42% των πολιτών στην ερώτηση «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ενώ μόλις το 23% υποστηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι συμμετέχοντες στο γκάλοπ δηλώνουν 90% δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ το 85% εκτιμά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 45% των ψηφοφόρων εκτιμά πως καμία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις της πολιτικής σκηνής δεν είναι η καλύτερη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας

Δυσαρεστημένο πάντως δηλώνει το 80% και με τη λειτουργία της αντιπολίτευσης.

Επίσης η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, σε ποσοστό 51%, εκτιμά πλέον ότι μάλλον χρειάζεται προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 46% απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζεται.

Για το προσφυγικό, το 73% δηλώνει ότι μάλλον οι πρόσφυγες δεν μπορούν να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 20% των ερωτηθέντων. Στο ερώτημα για το αν οι πρόσφυγες αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της Ελλάδας, θετικά απαντά το 48% και αρνητικά το 45%.

[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...