Σε αυτό το διεμφυλικό ζευγάρι το μωρό δεν το γέννησε η μητέρα αλλά ο μπαμπάς του.

bbc-1-1-620x415


Αυτό το ζευγάρι είχε αφήσει ιστορία όταν μαθεύτηκε το νέο της εγκυμοσύνης τους τρας πατέρα από την τρανς μητέρα. Η Diana Rodriguez (γεννήθηκε άντρας) και ο Fernando Machado (γεννήθηκε γυναίκα) είναι το πιο διάσημο ζευγάρι του Equadorκαι για πολύ κόσμο πλέον είναι ένα σύμβολο αντοχής και πίστης.


Η Rodriguez, που γεννήθηκε άντρας μιλάει στο BBC και λέει πως δεν φαντάστηκε ποτέ πως θα κατάφερνε να νιώσει τη χαρά του να είσαι γονιός. “Σαςν τρανσέξουαλ ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα ζούσα κάτι τέτοιο.” λέει. “O νόμος εδώ, λέει πως για να αναγνωριστείς σαν γυναίκα πρέπει να σου έχουν αφαιρεθεί τα γεννητικά όργανα.”

Το ζευγάρι ανακοίνωσε το νέο πρώτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η σύλληψη έγινε με φυσιολογικό τρόπο, καθώς κανένας από τους δύο δεν είχε αφαιρέσει τα εσωτερικά γεννητικά όργανα. “Ήταν όνειρο και των δύο μας, κι εφόσον δεν υπήρχε τίποτα νομικό ή βιολογικό να μας σταματάει, αποφασίσαμε να το κάνουμε…” δηλώνει η Rodriguez.

Credit: Fernando Machado- Facebook

“Ζούμε σαν ένα κανονικό ανδρόγυνο, άντρας και γυναίκα,” συνεχίζει. Εγώ είμαι τρανς γυναίκα και ο Fernando είναι τρανς άντρας. Ήταν μια πολύπλοκη διαδικασία και για τους δυο μας το να φτάσουμε εδώ. Και ξέροντας πως είναι δικαίωμά μας, αποφασίσαμε να προσθέσουμε ακόμα ένα μέλος στην οικογένειά μας.

Ο Machado περιγράφει τη στιγμή που έμαθε ότι είναι έγκυος. “Άρχισα να κλαίω από χαρά, φόβο και τρόμο, όλα μαζεμένα σε μια στιγμή. Ήταν το πιο όμορφο λεπτό της ζωής μου, δεν έχω ξανανιώσει έτσι. Επιτέλους, είμαι τελείως ευτυχισμένος.”

Credit: Wladimir Torres via BBC

Aυτοί οι δυο νέοι γονείς δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ένα όνομα για το 6 εβδομάδων μωρών τους, αλλά από τότε που γεννήθηκε το φωνάζουν Caraote, που σημαίνει “σαλιγκάρι”.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με το εναλλακτικό ζευγάρι:

διαφορετικό
[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...