Αυτός ο άντρας σκότωσε τη σύζυγο του 25 χρόνια πριν, αλλά τα απαίσια εγκλήματα του δεν σταμάτησαν εκεί.

Το 1991, η αστυνομία του Detroit έλαβε μια κλήση από έναν άντρα που ισχυριζόταν ότι είχε μαχαιρώσει επανειλημμένα την έγκυο γυναίκα του.

Μέχρι να φτάσει η αστυνομία στο σπίτι του Gregory Green, η γυναίκα του, που βρισκόταν στον έκτο μήνα της κύησης, ήταν ήδη νεκρή. Κι εκείνος απλά τους περίμενε ήρεμα, όπως ακριβώς θα περίμενε μια απλή επίσκεψη.

O δολοφόνος δεν προέβαλλε καμία αντίσταση ούτε ζήτησε κάποια χάρη στη διάρκεια της δίκης του για φόνο δεύτερου βαθμού κι έτσι καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξης. Στην φυλακή δεν έδειξε κανένα σημάδι μεταμέλειας για όσα είχε κάνει. Κι 8 χρόνια αφού αφέθηκε, όταν πια είχε εκτίσει την ποινή του, η αστυνομία έλαβε άλλο ένα ανατριχιαστικό τηλεφώνημα από αυτόν.


Το 2008, ο Green βγήκε από τη φυλακή αφού είχε ολοκληρώσει το πρόγραμμα της επανένταξής του. Αν και δεν έδειξε ποτέ να μετάνιωσε για ό,τι έκανε, είχε θεωρηθεί έτοιμος να επανενταχθεί στον ελεύθερο κόσμο.

Γνώρισε μια γυναίκα, την Faith, την παντρεύτηκε το 2010 κι έγινε πατριός της κόρης της, Kara, και του γιου της, Chadney. Το ζευγάρι έκανε άλλα δυο κοριτσάκια, την Koi και την Kaleigh.

Κι όμως τίποτα δεν πήγαινε καλά στον γάμο τους. Στη διάρκεια του έγγαμου βίου τους, η Faith είχε αιτηθεί στις αρχές για την ασφάλειά της, ισχυριζόμενη πως ο άντρας της την απειλούσε και συχνά γινόταν βίαιος.

Έξι χρόνια μετά από αυτό, η Faith έκανε αίτηση διαζυγίου τον Αύγουστο του 2016 στέλνοντας στον Green τα χαρτιά, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου.

Ήταν εκείνο το βράδυ που η αστυνομία του Detroit δέχθηκε την τηλεφωνική κλήση από τον Green. Τους είπε ότι αυτή τη φορά είχε σκοτώσει όλη την οικογένειά του κι όταν η αστυνομία έφτασε, τον βρήκε να κάθεται στην αυλή με τον ίδιο τρόπο όπως την πρώτη φορά πριν 25 χρόνια. Εξοργιστικά ήρεμα και σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Μέσα στο σπίτι τους περίμενε μια σκηνή τρόμου. Και τα τέσσερα παιδιά ήταν νεκρά, κλειδωμένα μέσα στο αμάξι από τον δολοφόνο πατέρα και πατριό, που με ένα λάστιχο είχε διοχετεύσει μονοξείδιο του άνθρακα στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Ύστερα τα είχε βγάλει και τα ξάπλωσε στα κρεβάτια τους νεκρά.Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δολοφόνος είχε αναγκάσει την γυναίκα του να κοιτάζει ενώ εκτελούσε την 17χρονη Kara και τον 19χρονο Chadney.

Ύστερα έδεσε την Faith στο υπόγειο, της χαράκωσε το πρόσωπο, της έκοψε το λαιμό και την πυροβόλησε στο πόδι, αφήνοντάς την να πεθάνει.

Ευτυχώς, η Faith ήταν ακόμα ζωντανή όταν έφτασε η αστυνομία. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο και κατάφερε να επιζήσει, αν και είχε χάσει πια τα παιδιά της.

Ο Green καταδικάστηκε 4 φορές για την κατηγορία του φόνου πρώτου βαθμού, του βασανισμού, της παράνομης κράτησης, όπως επίσης και για την παράνομη κατοχή και χρήση όπλου. Φυλακίστηκε στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα Wayne County και πρόκειται να ξαναδικαστεί στις 5 Οκτωβρίου.

Οι προσευχές μας είναι κοντά στην ταλαιπωρημένη γυναίκα. Ας αναλογιστούμε, όμως, πως όλα αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα δεν θα είχαν γίνει ποτέ, αν η απόφαση της πρώτης δίκης του ήταν πιο σκληρή.

διαφορετικό

[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...