Τέλη κυκλοφορίας 2019: Στενεύουν τα περιθώρια για την πληρωμή!

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Στενεύουν τα περιθώρια για την πληρωμή!

Διαφ.
Λίγες ακόμη ημέρες έχετε περιθώριο για την πληρωμή που αφορά στα τέλη κυκλοφορίας του 2019, με την εκτύπωση να γίνεται στο taxisnet. Οκτώ ημέρες ακόμη υπάρχει περιθώριο για να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας κα...Λίγες ακόμη ημέρες έχετε περιθώριο για την πληρωμή που αφορά στα τέλη κυκλοφορίας του 2019, με την εκτύπωση να γίνεται στο taxisnet.

Οκτώ ημέρες ακόμη υπάρχει περιθώριο για να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας και όσοι πληρώσουν εκπρόθεσμα θα πρέπει να τα πληρώσουν… διπλά.

Παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του έτους 2019 μέχρι την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου ανακοίνωσε επισήμως τη Δευτέρα (31/12) το υπουργείο Οικονομικών.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι «προς διευκόλυνση των πολιτών ότι παρατείνεται έως και την Παρασκευή 11.1.2019 η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2019 καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία».Όσοι δεν… πρόλαβαν για τα τέλη κυκλοφορίας

Φαντάζει δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων δεν πρόλαβαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσα στο 2018, να το έκαναν την Πρωτοχρονιά. Έτσι, για όσους έχουν σκοπό να κινήσουν τα οχήματά τους αυτήν τη χρονιά και να γλιτώσουν το πρόστιμο, υπάρχει ακόμη περιθώριο δέκα ημερών (μαζί με την σημερινή ημέρα) για να το κάνουν.

Πάντως, πολλοί φορολογούμενοι επέλεξαν και φέτος να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους για να γλιτώσουν από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, το τεκμήριο αλλά και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης ο οποίος επιβάλλεται στους έχοντες Ι.Χ. άνω των 1.928 κυβικών.Βέβαια, όσοι έχουν ήδη θέσει το αυτοκίνητό τους σε ακινησία ή σκοπεύουν να το κάνουν ποντάροντας στο γεγονός ότι μπορεί να τις πάρουν πίσω λίγο αργότερα -στη διάρκεια του έτους για ένα μήνα ή τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του 2019- θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το μέτρο αυτό δεν ισχύει για το τρέχον έτος.

Τα τελευταία χρόνια οι «πινακίδες με το μήνα» καθιερώνονται με τροπολογία, η οποία συνήθως ψηφίζεται το δίμηνο Απριλίου- Μαΐου. Η τελευταία αντίστοιχη τροπολογία για το 2018 είχε κατατεθεί στις αρχές Μαΐου και είχε ισχύ μόνο για το 2018. Επομένως, το 2019 θα πρέπει να ψηφιστεί νέα διάταξη, κάτι που φαντάζει πιθανό να συμβεί.

ΠΗΓΗ: eretikos.gr

Διαβάστε περισσότερα...