Τιτανοβόας: Το μεγαλύτερο φίδι της ιστορίας έφτανε σε μήκος τα 13 μέτρα και σε βάρος τους 1,2 τόνους (pics & vid)

Έτσι μετά τον καρχαρία Μεγαλόδοντα που αποτέλεσε τον κορυφαίο θαλάσσιο θηρευτή της ιστορίας αλλά και τον Παταγοτιτάνα, ο οποίος αποτέλεσε το μεγαλύτερο σε μήκος ζώο που πάτησε στη Γη, έφτασε η ώρα να γνωρίσουμε και το μεγαλύτερο φίδι της ιστορίας.


Διαφ.
Έτσι μετά τον καρχαρία Μεγαλόδοντα που αποτέλεσε τον κορυφαίο θαλάσσιο θηρευτή της ιστορίας αλλά και τον Παταγοτιτάνα, ο οποίος αποτέλεσε το μεγαλύτερο σε μήκος ζώο που πάτησε στη Γη, έφτασε η ώρα να γνωρίσουμε και το...

Megalodon: «Φως» στα αίτια της εξαφάνισης του μεγαλύτερου θηρευτή της ιστορίας (pic & vid)

Ο Τιτανοβόας υπολογίζεται ότι έζησε στην Γη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νότιας Αμερικής πριν από περίπου 60 εκατομμύρια χρόνια, με το μήκος του να τρομάζει μόνο και μόνο στο άκουσμά του.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ! 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με απολιθώματα που εντοπίστηκαν το 2009 στην Κολομβία, οι αρχαιολόγοι υπολόγισαν πως το μήκος του Τιτανοβόα έφτανε τα 13 μέτρα και το βάρος του τους 1,2 τόνους.

Μίλαν – ΣΠΑΛ με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για Titanoboa

Το γιγαντιαίο φίδι εκτιμάται ότι έζησε στις τροπικές περιοχές της Νοτίου Αμερικής, ζώντας σε βάλτους κι ελώδης εκτάσεις, ενώ μεταξύ των θηραμάτων του συγκαταλέγονταν άλλα ερπετά κι αμφίβια ζώα της περιοχής.

Αποτέλεσμα εικόνας για Titanoboa

Μάλιστα, το κανάλι του μουσείου Smithsonian της Νέας Υόρκης αφιέρωσε ένα εκτενές ντοκιμαντέρ σχετικό με τον Τιτανοβόα, το οποίο πραγματεύεται τις συνθήκες οι οποίες οδήγησαν το συγκεκριμένο είδος φιδιού στο τρομακτικό αυτό μέγεθος, ενώ το ίδιο μουσείο το 2012 δημιούργησε ένα πιστό αντίγραφο του μεγαλύτερου φιδιού της ιστορίας, το οποίο κι εκτίθεται σε περίοπτη θέση.

Πληροφορίες: wikipedia.org


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...