Απόδραση από τον Κορυδαλλό με αυτοσχέδιο γάντζο. Δύο κρατούμενοι έφτιαξαν σχοινί από ιμάντες τσαντών και αναρριχήθηκαν. Η απουσία τους έγινε αντιληπτή την επόμενη μέρα


 Kινηματογραφική ήταν η απόδραση δύο κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού το βράδυ της Τρίτης (1/1), θυμίζοντας τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Prison Break».

Οι δυο Αλβανοί κρατούμενοι, μέλη της σκληρής συμμορίας με τα καλάσνικοφ που εισέβαλαν σε σπίτια και βασάνιζαν ηλικιωμένους, έκοψαν τα κάγκελα του κελιού τους με άγνωστο μέχρι στιγμής αντικείμενο με αποτέλεσμα να αποκτήσουν πρόσβαση στον προαύλιο χώρο των φυλακών. Στη συνέχεια σκαρφάλωσαν στον εξωτερικό τοίχο με ένα αυτοσχέδιο σχοινί από ιμάντες τσαντών, στην άκρη του οποίου είχαν δέσει μια πέτρα. Έτσι με αυτόν τον αυτοσχέδιο γάντζο κατάφεραν να αναρριχηθούν και να το σκάσουν.


Διαφ.
 Kινηματογραφική ήταν η απόδραση δύο κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού το βράδυ της Τρίτης (1/1), θυμίζοντας τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Prison Break».Οι δυο Αλβανοί κρατούμενοι, μέλη της σκληρής συμμορίας με τα καλάσ...

Οι δραπέτες έφτιαξαν ένα σχοινί από ιμάντες τσαντών που στη μία άκρη του είχαν δέσει μία πέτρα.

H Δ’ πτέρυγα βρίσκεται στο ισόγειο και οι δύο κρατούμενοι απέδρασαν από το κελί 17. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το OPEN TV οι δύο κρατούμενοι, το πρωί της Τετάρτης δεν βρέθηκαν κατά την καταμέτρηση και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Η ώρα απόδρασης έγινε γνωστή από τις κάμερες των φυλακών που κατέγραψαν την απόδραση, κάτι που δημιουργεί αρκετά ερωτήματα

Η αστυνομία τους αναζητά ενώ ερευνώνται οι συνθήκες υπό τις οποίες κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την κινηματογραφική απόδραση. Ερωτήματα εγείρονται σχετικά με το ποιες σκοπιές φρουρούνταν και ποιες όχι.  Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο αρχηγικά μέλη δύο διαφορετικών συμμοριών που δρούσαν σε Αθήνα και Κέρκυρα. Μάλιστα έχουν το ίδιο επώνυμο και γνωρίστηκαν μέσα στις φυλακές όπου εξέτιαν την ποινή τους.

Πρόκειται για τον Elvis Pepa από το Ελβασάν της Αλβανίας 31 ετών που έμενε στον Κάβο της Κέρκυρας και φέρεται να διώκεται για σωρεία ληστειών και κλοπών ενώ μπήκε στις φυλακές στις 7 Ιουλίου του 2018. Ο δεύτερος Leonard Pepa είναι γεννημένος το 1991 στην Αλβανία είναι κάτοικος Αθήνας και φέρεται να συμμετείχε σε συμμορία ληστών και διαρρηκτών και μπήκε στον Κορυδαλλό στις 30 Οκτωβρίου του 2017.

 


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...