Που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από την ψυχρή εισβολή. Η πορεία της κακοκαιρίας μέσα από χάρτες

January 4, 2019

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει  καιρός από σήμερα, Τετάρτη, κυριώς τις βραδινές ώρες και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Θα σημειωθούν καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές με θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. 

Στην Αττική, η “Σοφία” θα φέρει αρχικά βροχές, που το μεσημέρι της Πέμπτης θα ενταθούν. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής θα χιονίσει στην Πάρνηθα (πάνω από τα 1000 μέτρα), ενώ από το μεσημέρι και μετά θα χιονίσει σε ορεινές περιοχές με υψόμετρο στα 700 μέτρα. Το βράδυ, πρόσκαιρα, θα χιονίσει και στα βόρεια προάστια.


Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει  καιρός από σήμερα, Τετάρτη, κυριώς τις βραδινές ώρες και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Θα σημειωθούν καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές με θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Στην Αττική, η “Σοφία” θα φέρει αρχικά βροχές, που το μεσημέρι της Πέμπτης θα ενταθούν. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής θα χιονίσει στην Πάρνηθα (πάνω από τα 1000 μέτρα), ενώ από το μεσημέρι και μετά θα χιονίσει σε ορεινές περιοχές με υψόμετρο στα 700 μέτρα. Το βράδυ, πρόσκαιρα, θα χιονίσει και στα βόρεια προάστια.

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της δυτικής Στερεάς, που κατα τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.

Χάρτης πρόγνωσης για τις χιονοπτώσεις που έρχονται απο το απόψε το βράδυ όπως τις προέβλεψε ο μετεωρολόγος Γρηγόρης Καλλιάνος Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ολα τα ορεινά – ημιορεινά Ηπειρωτικά με κατά τόπους πιο πυκνές χιονοπτώσεις και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου και της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς με ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 μέτρα.

Πηγή: Εθνική Μετεωρολογική ΥπηρεσίαΑπό το μεσημέρι αναμένεται να επηρεαστούν τα πεδινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας όπως και περιοχές της ανατολικής Στερεάς και αργότερα η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες της Πέμπτης από τα δυτικά.

Παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Πέμπτης καθώς και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής με διάρκεια μέχρι το βράδυ. Σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας την Παρασκευή αναμένεται ολικός παγετός.

Πηγή: Εθνική Μετεωρολογική ΥπηρεσίαΙσχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν απόψε το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στις υπόλοιπες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής Ελλάδας. Από το πρωί της Πέμπτης θα επηρεαστούν η υπόλοιπη Πελοπόννησος , πρόασκαιρα τα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς, η Έυβοια και οι Σποράδες. Βαθμιαία η Κρήτη, οι Κυκλάδες και μέχρι τις απογευματινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στα δυτικά τα φαινόμενα από τις απογευματινές ωρες σταδιακά θα εξασθενήσουν.


Διαφ.
Πηγή: Εθνική Μετεωpολογική ΥπηρεσίαΙσχuρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν απόψε το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στις υπόλοιπες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής Ε...

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της δυτικής Στερεάς, που κατα τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.

Χάρτης πρόγνωσης για τις χιονοπτώσεις που έρχονται απο το απόψε το βράδυ όπως τις προέβλεψε ο μετεωρολόγος Γρηγόρης Καλλιάνος

Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ολα τα ορεινά – ημιορεινά Ηπειρωτικά με κατά τόπους πιο πυκνές χιονοπτώσεις και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου και της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς με ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 μέτρα.

Πηγή: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Από το μεσημέρι αναμένεται να επηρεαστούν τα πεδινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας όπως και περιοχές της ανατολικής Στερεάς και αργότερα η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες της Πέμπτης από τα δυτικά.

Παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Πέμπτης καθώς και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής με διάρκεια μέχρι το βράδυ. Σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας την Παρασκευή αναμένεται ολικός παγετός.

Πηγή: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν απόψε το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στις υπόλοιπες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής Ελλάδας. Από το πρωί της Πέμπτης θα επηρεαστούν η υπόλοιπη Πελοπόννησος , πρόασκαιρα τα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς, η Έυβοια και οι Σποράδες. Βαθμιαία η Κρήτη, οι Κυκλάδες και μέχρι τις απογευματινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στα δυτικά τα φαινόμενα από τις απογευματινές ωρες σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Δείτε στο video του meteo πως θα κινηθούν οι ψυχρές αέριες μάζες τις επόμενες μέρες:

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαβάστε επίσης: