Ήρωας αστυνομικός στην Τουρκία βούτηξε σε παγωμένη λίμνη για να σώσει ένα σκυλί


Ένας δύτης της τουρκικής αστυνομίας ρίσκαρε τη ζωή του για να απεγκλωβίσει ένα σκυλί από τη μέση μιας παγωμένης λίμνης. 


Διαφ.
Ένας δύτης της τουρκικής αστυνομίας ρίσκαρε τη ζωή του για να απεγκλωβίσει ένα σκυλί από τη μέση μιας παγωμένης λίμνης.  Ο Burak Okten κολύμπησε σχεδόν 150 μέτρα στα παγωμένα νερά της λίμνης Bostanici Goleti, και αναγκάστηκε να σπάσε...

Ο Burak Okten κολύμπησε σχεδόν 150 μέτρα στα παγωμένα νερά της λίμνης Bostanici Goleti, και αναγκάστηκε να σπάσει κομμάτια πάγου με τα χέρια του για να απεγκλωβίσει το ημιθανές σκυλί.

Τελικά, κατάφερε να το μεταφέρει στην ακτή, ενώ η δραματική επιχείρηση καταγράφηκε από κάμερες.

«Ήταν δύσκολο να φτάσω το σκυλί. Ήταν μια σκληρή διαδρομή αλλά άξιζε καθώς χάρηκα με τη διάσωση του ζώου», δήλωσε ο δύτης της τουρκικής αστυνομίας.

Το σκυλί, ένα θηλυκό ημίαιμο, έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά τον απεγκλωβισμό του από τη λίμνη. «Οι ελπίδες ήταν λιγοστές όταν την βγάλαμε από το νερό. Δεν περίμενα πως θα ζήσει», ανέφερε ο Burak Okten.

Στο ζώο έγινε καρδιακή πνευμονική ανάνηψη και μεταφέρθηκε αμέσως σε κλινική για περαιτέρω φροντίδα, αφού έπασχε από υποθερμία.

Η αδέσποτη σκυλίτσα στάθηκε διπλά τυχερή. Όχι μόνο σώθηκε από βέβαιο θάνατο αλλά βρήκε και αφεντικό αφού ο αστυνομικός αποφάσισε να την υιοθετήσει.

Πλέον λέγεται «Buz», που στα τουρκικά σημαίνει «πάγος».

Turkish police officer rescues dog from frozen lake

Turkish police officer rescues dog from frozen lake

Gepostet von The Independent am Montag, 31. Dezember 2018

 

[lifo.gr]


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...