Η 17χρονη που έχασε τα μαλλιά της και ζωγράφισε το κεφάλι της με λουλούδια (φωτο)

January 5, 2019

Η 17χρονη που έχασε τα μαλλιά της και ζωγράφισε το κεφάλι της με λουλούδια (φωτο)


Δεκαεπτάχρονη κοπέλα από την Αμερική ζωγράφισε το φαλακρό κεφάλι της με λουλούδια και οι φωτογραφίες της έγιναν viral.Η Madisyn Babcock, διαγνώστηκε πριν από λίγους μήνες με αλωπεκία. Τα μαλλιά της άρχισαν να πέφτουν σε διάφορα σημεία του κεφαλιού της. Στην αρχή κάλυπτε τα κενά που είχαν δημιουργηθεί με καπέλα και σκουφάκια, ώσπου αποφάσισε να ξυρίσει τα υπόλοιπα. Η αλωπεκία είναι μια ασθένεια κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα για διάφορους λόγους επιτίθεται στους θύλακες των τριχών, προκαλώντας την πτώση τους.

Μέσα από τις φωτογραφίες σχολιάζει τα πρότυπα ομορφιάς και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.Παρ’ όλα αυτά, η Babcock δεν το έβαλε κάτω, παρά την τεράστια αλλαγή που έπρεπε να διαχειριστεί από το πουθενά. «Συνειδητοποίησα ότι παρόλο που τα μαλλιά είναι όμορφα, δεν είναι αυτά που σε κάνουν όμορφο. Αυτό με έκανε αυτό που είμαι, αλλά δεν θα το άλλαζα με τίποτα».

Αντί να κρύβει αυτό που είναι, το ανέδειξε. Ζήτησε από την μητέρα της να της ζωγραφίσει λουλούδια για τις ετήσιες φωτογραφίες του σχολείου της. Η Babcock προσπάθησε να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κοινωνία τους ανθρώπους που είναι φαλακροί και πάσχουν από κάποια πάθηση, όπως η αλωπεκία. Μέσα από τις φωτογραφίες σχολιάζει τα πρότυπα ομορφιάς και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο. «Προσπάθησα να αναδείξω και να διακοσμήσω αυτό που πολλοί άνθρωποι βλέπουν ως ελάττωμα ή κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπονται».

Για την Babcock, τα λουλούδια δείχνουν πώς κατάφερε να «ανθίσει», να εξελιχθεί σε κάτι τελείως διαφορετικό από τότε που έχασε τα μαλλιά της.«Δεν έβαλα τη μητέρα μου να με ζωγραφίσει για να γεμίζω το κενό ή για να τονίσω ότι κάτι λείπει. Θέλω όλοι όσοι έχουν χάσει τα μαλλιά τους να ξέρουν ότι τους βλέπω, τους αγαπώ και ότι μου δίνουν έμπνευση». Για την Babcock, τα λουλούδια δείχνουν πώς κατάφερε να «ανθίσει», να εξελιχθεί σε κάτι τελείως διαφορετικό από τότε που έχασε τα μαλλιά της.

«Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να κοιτάνε και να δείχνουν με το δάχτυλο. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Αλλά το σημαντικό είναι να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που σε βοηθάνε να νιώθεις όμορφη. Από τη στιγμή που έχασα τα μαλλιά μου, η αυτοπεποίθησή μου ανέβηκε».


Διαφ.
«Οι άνθpωποι θα σuνεχίσοuν να κοιτάνε και να δείχνουν με το δάχτυλο. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Αλλά το σημαντικό είναι να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που σε βοηθάνε να νιώθεις όμορφη. Από τη στιγμή που έχασα τ...

Δεκαεπτάχρονη κοπέλα από την Αμερική ζωγράφισε το φαλακρό κεφάλι της με λουλούδια και οι φωτογραφίες της έγιναν viral.

Η Madisyn Babcock, διαγνώστηκε πριν από λίγους μήνες με αλωπεκία. Τα μαλλιά της άρχισαν να πέφτουν σε διάφορα σημεία του κεφαλιού της. Στην αρχή κάλυπτε τα κενά που είχαν δημιουργηθεί με καπέλα και σκουφάκια, ώσπου αποφάσισε να ξυρίσει τα υπόλοιπα.
Η αλωπεκία είναι μια ασθένεια κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα για διάφορους λόγους επιτίθεται στους θύλακες των τριχών, προκαλώντας την πτώση τους.

Μέσα από τις φωτογραφίες σχολιάζει τα πρότυπα ομορφιάς και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά, η Babcock δεν το έβαλε κάτω, παρά την τεράστια αλλαγή που έπρεπε να διαχειριστεί από το πουθενά. «Συνειδητοποίησα ότι παρόλο που τα μαλλιά είναι όμορφα, δεν είναι αυτά που σε κάνουν όμορφο. Αυτό με έκανε αυτό που είμαι, αλλά δεν θα το άλλαζα με τίποτα».

Αντί να κρύβει αυτό που είναι, το ανέδειξε. Ζήτησε από την μητέρα της να της ζωγραφίσει λουλούδια για τις ετήσιες φωτογραφίες του σχολείου της. Η Babcock προσπάθησε να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κοινωνία τους ανθρώπους που είναι φαλακροί και πάσχουν από κάποια πάθηση, όπως η αλωπεκία. Μέσα από τις φωτογραφίες σχολιάζει τα πρότυπα ομορφιάς και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.
«Προσπάθησα να αναδείξω και να διακοσμήσω αυτό που πολλοί άνθρωποι βλέπουν ως ελάττωμα ή κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπονται».

Για την Babcock, τα λουλούδια δείχνουν πώς κατάφερε να «ανθίσει», να εξελιχθεί σε κάτι τελείως διαφορετικό από τότε που έχασε τα μαλλιά της.

«Δεν έβαλα τη μητέρα μου να με ζωγραφίσει για να γεμίζω το κενό ή για να τονίσω ότι κάτι λείπει. Θέλω όλοι όσοι έχουν χάσει τα μαλλιά τους να ξέρουν ότι τους βλέπω, τους αγαπώ και ότι μου δίνουν έμπνευση».
Για την Babcock, τα λουλούδια δείχνουν πώς κατάφερε να «ανθίσει», να εξελιχθεί σε κάτι τελείως διαφορετικό από τότε που έχασε τα μαλλιά της.

«Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να κοιτάνε και να δείχνουν με το δάχτυλο. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Αλλά το σημαντικό είναι να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που σε βοηθάνε να νιώθεις όμορφη. Από τη στιγμή που έχασα τα μαλλιά μου, η αυτοπεποίθησή μου ανέβηκε».

Η 17χρονη κοπέλα πριν να αρχίσει να χάνει τα μαλλιά της από αλωπεκία και μετά

Περίπου 147 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ή θα εμφανίσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους αλωπεκία, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ίδρυμα Αλωπεκίας.
Η αλωπεκία είναι μια παθολογική νόσος που μπορεί να προκαλείται από διάφορους παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, το άγχος, αυτοάνοσα νοσήματα, πολύ ισχυρά φάρμακα, οι διατροφικές αλλαγές, λοιμώξεις, η έλλειψη σιδήρου, παθήσεις του θυρεοειδούς, χρόνιες φλεγμονές και το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Διαβάστε επίσης: Ο ουρακοτάγκος που έχασε το τρίχωμα του και έπαθε αλωπεκία από την κακομεταχείριση. Τον είχαν πουλήσει 75 δολάρια σε μια οικογένεια που τον κακοποιούσε. Η διάσωσή και η στοργή χάρη στην οποία θεραπεύτηκε


Πηγή
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαβάστε επίσης: