Πρόγνωση καιρού: Η "Σοφία" φεύγει ο "Τηλέμαχος" έρχεται

January 6, 2019

Πρόγνωση καιρού: Η "Σοφία" φεύγει ο "Τηλέμαχος" έρχεται


Διαφ.
Πρόγνωση καιρού: Tην Δευτέρα (7/1) και από τα βόρεια, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας. Η ονομασία του νέου κύματος κακοκαιρίας θα είναι «Τηλέμαχος». Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά ψυχρών αέριων μαζών με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα τοπικά φαινόμενα την Κυριακή, αλλά και την έλευση του νέου κύματος κακοκαιρίας, από τη ...

Πρόγνωση καιρού: Tην Δευτέρα (7/1) και από τα βόρεια, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας. Η ονομασία του νέου κύματος κακοκαιρίας θα είναι «Τηλέμαχος».

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά ψυχρών αέριων μαζών με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα τοπικά φαινόμενα την Κυριακή, αλλά και την έλευση του νέου κύματος κακοκαιρίας, από τη Δευτέρα, σύμφωνα με το meteo.gr.

Για την ημέρα των Θεοφανείων 06/01/2019, σχετικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στα ηπειρωτικά με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο και πιθανόν στη Δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στον Έβρο, αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα τις πρωινές ώρες να σημειωθεί παγετός τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και στα βόρεια τοπικά ολικός.

Τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται βροχές ή χιονόνερο και στη Χαλκιδική χιονόνερο ή χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Την Δευτέρα αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας με ψυχρότερες αέριες μάζες να κινούνται προς τη χώρα μας, με χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν θα έχει τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Σοφία», και επίσης τα φαινόμενα δεν θα είναι γενικευμένα, αλλά θα απασχολήσουν τις περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...