Καλλιάνος: «Ήρθε η ώρα της Αθήνας για χιόνι»


Καλλιάνος: «Ήρθε η ώρα της Αθήνας για χιόνι»


Διαφ.
Χιόνι στην Αττική, ενδεχομένως ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, φέρνει το νέο κύμα κακοκαιρίας Τηλέμαχος το οποίο θα σαρώσει τη χώρα σε λίγες ώρες. Με βάση τα όσα δήλωσε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος ...

Χιόνι στην Αττική, ενδεχομένως ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, φέρνει το νέο κύμα κακοκαιρίας Τηλέμαχος το οποίο θα σαρώσει τη χώρα σε λίγες ώρες.

Με βάση τα όσα δήλωσε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος η Δευτέρα θα είναι μια μέρα με χιονόκαιρο για την Αττική, καθώς και αρκετές ακόμα περιοχές.

Αναλυτικότερα ο κ. Καλλιάνος επισημαίνει:

ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Όλα τα προγνωστικά στοιχεία επιμένουν ότι αύριο Δευτέρα έρχεται και η ώρα της Αττικής! Θα χιονίσει από το μεσημέρι (ενδεικτικά) και έπειτα ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Και μάλιστα αργά το βράδυ της Δευτέρας (προς το ξημέρωμα της Τρίτης) ίσως έχουμε και κάποιες εκπλήξεις. Στα βόρεια προάστια ειδικά το χιόνι θα είναι κατά διαστήματα πυκνό και ενδέχεται να έχουμε και αξιόλογες χιονοστρώσεις!ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Θα χιονίσει σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και στην Εύβοια, στο Πήλιο, στις Σποράδες, στη Βοιωτία και την ανατολική Φθιώτιδα, στην Πελοπόννησο αλλά και αργότερα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

ΨΥΧΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣΠρώτοι επίσης μάθατε ότι θα είχαμε θερμοκρασίες κοντά στους – 18°C στα πιο ορεινά της χώρας. Το πρωί σήμερα στην Πτολεμαΐδα ο υδράργυρος κατρακύλησε στους – 19°C. Το πρωινό της Τρίτης θα είναι ακόμη πιο δύσκολο μιας και αναμένεται τοπικά να δούμε ακόμη και λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες ειδικά στα βορειοδυτικά της χώρας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη έρχονται νοτιάδες στα δυτικά που θα φέρουν πολύ υγρασία. Επειδή ήδη είναι εγκλωβισμένο ψύχος σε όλη τη χώρα, θα ξεκινήσει να χιονίζει πολύ πυκνά στα δυτικά ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα (όπως και στα βόρεια) και σταδιακά θα το “γυρίσει” σε βροχή. Προσοχή όμως διότι τα χιόνια στην έναρξη της κακοκαιρίας της Τετάρτης θα είναι πολύ πολύ πυκνά!

ΠΗΓΗ: diaforetiko.gr

Διαβάστε περισσότερα...