Ο ιερέας που αψηφώντας την χιονοθύελλα άγιασε τα σπίτια στο Ασημένιο Διδυμοτείχου

January 9, 2019

Ο ιερέας που αψηφώντας την χιονοθύελλα άγιασε τα σπίτια στο Ασημένιο Διδυμοτείχου


Στα χωριά και στις πόλεις του βορείου Έβρου την παραμονή των Θεοφανείων οι ιερείς γυρίζουν σε όλα τα σπίτια και τα αγιάζουν. Κι αυτό κρατάει και στις μέρες μας. Ο πατήρ Θεόδωρος Χριστογιάννης δεν πτοήθηκε χθες ούτε από την κακοκαιρία, ούτε από την χιονοθύελλα που επικρατούσε στο Ασημένιο Διδυμοτείχου, όπως και σε όλη την περιοχή. Επισκέφθηκε τα σπίτια του χωριού για να τα αγιάσει, αφού στην Μητρόπολη Διδυμοτείχου , Ορεστιάδας και Σουφλίου ο αγιασμός των σπιτιών θεωρείται ύψιστο καθήκον από τους ιερείς και ακόμη και με δυσχερείς καιρικές συνθήκες γυρίζουν και αγιάζουν τον τόπο.

Η φωτογραφία με τον ιερέα του χωριού Ασημένιου Διδυμοτείχου πατήρ Θεόδωρου Χριστογιάννη είναι χθεσινή και έκανε μεγάλη αίσθηση.


Διαφ.


Στα χωριά και στις πόλεις του βορείου Έβρου την παραμονή των Θεοφανείων οι ιερείς γυρίζουν σε όλα τα σπίτια και τα αγιάζουν. Κι αυτό κρατάει και στις μέρες μας. Ο πατήρ Θεόδωρος Χριστογιάννης δεν πτοήθηκε χθες ούτε από την κακοκαιρία, ούτε από την χιονοθύελλα που επικρατούσε στο Ασημένιο Διδυμοτείχου, όπως και σε όλη την περιοχή.
Επισκέφθηκε τα σπίτια του χωριού για να τα αγιάσει, αφού στην Μητρόπολη Διδυμοτείχου , Ορεστιάδας και Σουφλίου ο αγιασμός των σπιτιών θεωρείται ύψιστο καθήκον από τους ιερείς και ακόμη και με δυσχερείς καιρικές συνθήκες γυρίζουν και αγιάζουν τον τόπο.

Η φωτογραφία με τον ιερέα του χωριού Ασημένιου Διδυμοτείχου πατήρ Θεόδωρου Χριστογιάννη είναι χθεσινή και έκανε μεγάλη αίσθηση.ΠΗΓΗ: newsone.gr

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαβάστε επίσης: