Εισαγγελική Παρέμβαση για Εκφοβισμό σε Βουλευτές για να μην Ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

January 14, 2019

Εισαγγελική Παρέμβαση για Εκφοβισμό σε Βουλευτές για να μην Ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών.


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Tην παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προκάλεσαν αναρτήσεις που έγιναν σε ιστοσελίδες. Σύμφωνα με αυτές, κάποιοι απειλούν με μηνύματα βουλευτές των ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος αποκάλυψε ότι από το βράδυ της Παρασκευής δέχεται απειλητικά μηνύματα και τηλεφωνήματα.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μίλησε στο Ραδιόφωνο news247 και ανέφερε ότι «κάθε δέκα λεπτά χτυπάει τηλέφωνο. Μου λένε «είσαι προδότης, θα δικαστείς για εσχάτη προδοσία, το κεφάλι σου σε χαντάκι θα βρεθεί» και διάφορα άλλα. Δεν μπορώ να δουλέψω, έχω διαγράψει 200 μηνύματα. Εγώ δεν φοβάμαι, δεν πήρα ποτέ αστυνομικούς και δεν θα πάρω. Κάποιοι, άλλοι, όμως έχουν οικογένειες και παιδιά. Ο κ. Κυρανάκης έλεγε με τόση άνεση για λογοδοσία. Μα δεν μιλάμε γι’ αυτό. Κάποιος το έχει δουλέψει όλο αυτό. Ακόμα και από το εξωτερικό με παίρνουν. Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης εφόσον χρειαστεί και μετά θα παραδώσω την έδρα μου».

Ο βουλευτής επιβεβαίωσε ότι θα δώσει και ψήφο εμπιστοσύνης, εφόσον χρειαστεί, και αμέσως μετά θα παραδώσει τη βουλευτική του έδρα. «Εδώ και καιρό έχω πει. Το είπε και χθες. Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών θα παραδώσω την έδρα. Αλλά δεν θέλω να πέσει η κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι θέλουν να γίνουν εκλογές γρήγορα. Κάτι θέλουν να αποφύγουν. Δεν θέλω να μιλήσω για ότι έγινε χθες. Έχω την αίσθηση πάντως ότι και άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης» είπε.

«Επιχείρηση τρομοκράτησης βουλευτών από τη Ν.Δ.» καταγγέλλει το Μαξίμου. «Οι αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση» καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.


Διαφ.
«Επιχείpηση τρομοκράτησης βοuλεuτών από τη Ν.Δ.» καταγγέλλει το Μαξίμου. «Οι αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση» καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.
Tην παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προκάλεσαν αναρτήσεις που έγιναν σε ιστοσελίδες. Σύμφωνα με αυτές, κάποιοι απειλούν με μηνύματα βουλευτές των ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος αποκάλυψε ότι από το βράδυ της Παρασκευής δέχεται απειλητικά μηνύματα και τηλεφωνήματα.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μίλησε στο Ραδιόφωνο news247 και ανέφερε ότι «κάθε δέκα λεπτά χτυπάει τηλέφωνο. Μου λένε «είσαι προδότης, θα δικαστείς για εσχάτη προδοσία, το κεφάλι σου σε χαντάκι θα βρεθεί» και διάφορα άλλα. Δεν μπορώ να δουλέψω, έχω διαγράψει 200 μηνύματα. Εγώ δεν φοβάμαι, δεν πήρα ποτέ αστυνομικούς και δεν θα πάρω. Κάποιοι, άλλοι, όμως έχουν οικογένειες και παιδιά. Ο κ. Κυρανάκης έλεγε με τόση άνεση για λογοδοσία. Μα δεν μιλάμε γι’ αυτό. Κάποιος το έχει δουλέψει όλο αυτό. Ακόμα και από το εξωτερικό με παίρνουν. Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης εφόσον χρειαστεί και μετά θα παραδώσω την έδρα μου».Ο βουλευτής επιβεβαίωσε ότι θα δώσει και ψήφο εμπιστοσύνης, εφόσον χρειαστεί, και αμέσως μετά θα παραδώσει τη βουλευτική του έδρα. «Εδώ και καιρό έχω πει. Το είπε και χθες. Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών θα παραδώσω την έδρα. Αλλά δεν θέλω να πέσει η κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι θέλουν να γίνουν εκλογές γρήγορα. Κάτι θέλουν να αποφύγουν. Δεν θέλω να μιλήσω για ότι έγινε χθες. Έχω την αίσθηση πάντως ότι και άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης» είπε.

«Επιχείρηση τρομοκράτησης βουλευτών από τη Ν.Δ.» καταγγέλλει το Μαξίμου. «Οι αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση» καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.Για την αποκάλυψη, που συνοδεύεται από σχετική εικόνα με το ηλεκτρονικό μήνυμα, τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Κ. Κυρανάκης,

«Το να παίρνει τηλέφωνο ο ψηφοφόρος σε πολιτικά γραφεία δεν είναι εκφοβισμός. Δεν είναι απλά δικαίωμα, είναι υποχρέωση», τόνισε στο news247 o κ. Κυρανάκης, ο οποίος αν και διευκρίνισε ότι δεν έχει υπ’ όψιν του το συγκεκριμένο μήνυμα, συνέχισε παρέχοντας πολιτική κάλυψη στον Σπ. Αβραμάκο: «Επί της αρχής το να ζητά ένας ψηφοφόρος από τον εκλεγμένο εκπρόσωπό του να μην ψηφίσει κάτι είναι συνταγματική του υποχρέωση».

ΠΗΓΗ: www.mixanitouxronou.gr

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαβάστε επίσης: