Χτίζεται η πρώτη Ορθόδοξη εκκλησία στην Τουρκία μετά από 70 χρόνια

Χτίζεται η πρώτη Ορθόδοξη εκκλησία στην Τουρκία μετά από 70 χρόνια

Διαφ.
Οι τουρκικές αρχές έχουν εγκρίνει την κατασκευή της πρώτης νέας χριστιανικής εκκλησίας που θα οικοδομηθεί εδώ και 70 χρόνια στη χώρα, καθώς η τελευταία χτίστηκε το 1950. Όλα φαίνονται έτοιμα για το χτίσιμο ...

Οι τουρκικές αρχές έχουν εγκρίνει την κατασκευή της πρώτης νέας χριστιανικής εκκλησίας που θα οικοδομηθεί εδώ και 70 χρόνια στη χώρα, καθώς η τελευταία χτίστηκε το 1950.

Όλα φαίνονται έτοιμα για το χτίσιμο της πρώτης ορθόδοξης εκκλησίας στην Τουρκία μετά από 70 χρόνια.

Οι αρχές της Κωνσταντινούπολης έχουν εγκρίνει την κατασκευή της νέας εκκλησίας κοντά στην εκκλησία του Αγίου Εφραίμ στην (σ.σ. Κωνσταντινουπολίτικη) περιοχή του Yesilkoy.

Η εκκλησία θα χρηματοδοτηθεί από την κοινότητα των Ασσυρίων οι οποίοι έψαχναν νέο λατρευτικό χώρο καθώς η μια εκκλησία που διέθεταν δεν τους ήταν αρκετή.

«Μάλιστα ο θεμέλιος λίθο σχεδιάζεται να μπει τον επόμενο μήνα. Πρόκειται για την πρώτη εκκλησία που θα κατασκευαστεί στο τουρκικό έδαφος μετά από αυτήν που χτίστηκε το 1950 στη νοτιοανατολική πόλη Mardin της επαρχίας Midyat », δήλωσε μεταξύ άλλων στο Sputnik, ο Κ. Εργούν, επικεφαλής του Ιδρύματος για την Ορθόδοξη Συριακή Μονή Γαβριήλ.

Απίστευτο κι όμως Αληθινό! Χάσε 10 Κιλά Μέσα σε 10 Μέρες! Μάθε πως!

Η κατασκευή της νέας εκκλησίας προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί εντός δύο ετών. Η Ορθόδοξη Συριακή Εκκλησία ιδρύθηκε τον 1ο αιώνα και έχει περίπου 500.000 υποστηρικτές.

πηγή: newsone.gr

Διαβάστε περισσότερα...