Έτσι θα κρύψετε τα προβληματικά σημεία του σπιτιού σας με στιλ

January 15, 2019

Έτσι θα κρύψετε τα προβληματικά σημεία του σπιτιού σας με στιλ


Σε κάθε σπίτι υπάρχουν κάποια «προβληματικά σημεία» που κανείς δεν θέλει να βλέπει αλλά δυστυχώς κάποια από αυτά σας δίνουν την αίσθηση πως δεν μπορούν με τίποτα να κρυφτούν.

 

Κι όμως, εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε λύσεις ακόμα και σε αυτό το μικροπρόβλημα. Δείτε πώς μπορείτε να κρύψετε κολώνες, ραγίσματα στους τοίχους, αντιαισθητικά δοκάρια και ό,τι άλλο σας ενοχλεί μέσα στο σπίτι σας.

 

Χαμηλοτάβανο σπίτι Εάν το σπίτι σας είναι πολύ χαμηλοτάβανο, επιλέξτε αρκετά χαμηλά έπιπλα. Τοποθετήστε έναν καναπέ με πολύ χαμηλή πλάτη, ένα τραπεζάκι σαλονιού χωρίς πόδια που θα είναι λίγο πιο ψηλά από το πάτωμα. Παίξτε με την κλίμακα στα έπιπλα τοποθετώντας ως ψηλότερο αντικείμενο στο χώρο ένα φωτιστικό δαπέδου. Μην τοποθετήσετε πολυθρόνες με μεγάλο όγκο αλλά επιλέξτε πολυθρόνες με λεπτό σκελετό. Τοποθετήστε τις κουρτίνες όσο πιο κοντά στο ταβάνι γίνεται για να υπάρχει η  ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι πιο ψηλός.

Αν το σπίτι σας είναι χαμηλοτάβανο επιλέξτε πιο χαμηλά έπιπλα. Τρύπες στον τοίχο Εάν θέλετε να διακοσμήσετε έναν τοίχο δημιουργώντας μία γκαλερί με πίνακες αλλά δεν θέλετε να γεμίσετε τρύπες τον τοίχο κάντε το με έναν πρωτότυπο τρόπο που θα χρειαστούν μόνο 3 τρύπες για να κρεμάσετε ακόμα και 10 κάδρα. Μπορείτε να αγοράσετε ένα κομμάτι χαλκοσωλήνα από υδραυλικά ή να χρησιμοποιήσετε τον σωλήνα από μια ράγα κουρτίνας χωρίς τα πλαϊνά διακοσμητικά. Στηρίξτε το στον τοίχο με γαντζάκια που θα βρείτε σε χρωματοπωλεία. Καρφώστε στην πίσω μεριά από τα κάδρα διακοσμητική αλυσίδα και κρεμάστε τα πάνω στο σωλήνα. Για περισσότερο στιλ τοποθετήστε κάδρα διαφορετικού μεγέθους, αναμείξτε κάδρα με μοντέρνες κορνίζες και κάδρα με πιο κλασικές και κρεμάστε τα σε διαφορετικά ύψη το καθένα.


Διαφ.
Για να μην γεμίσετε τpύπες τοuς τοίχους σας απλά σκεφτείτε διαφορετικά… Υγρασία – Ραγίσματα Εάν έχετε έναν τοίχο που βγάζει μούχλα παρ’όλο που κάθε φορά τον στοκάρετε ή έχει ρωγμές και δεν είστε σε θέση να τον φτ...

Σε κάθε σπίτι υπάρχουν κάποια «προβληματικά σημεία» που κανείς δεν θέλει να βλέπει αλλά δυστυχώς κάποια από αυτά σας δίνουν την αίσθηση πως δεν μπορούν με τίποτα να κρυφτούν.

 

Κι όμως, εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε λύσεις ακόμα και σε αυτό το μικροπρόβλημα. Δείτε πώς μπορείτε να κρύψετε κολώνες, ραγίσματα στους τοίχους, αντιαισθητικά δοκάρια και ό,τι άλλο σας ενοχλεί μέσα στο σπίτι σας.

 

Χαμηλοτάβανο σπίτι Εάν το σπίτι σας είναι πολύ χαμηλοτάβανο, επιλέξτε αρκετά χαμηλά έπιπλα. Τοποθετήστε έναν καναπέ με πολύ χαμηλή πλάτη, ένα τραπεζάκι σαλονιού χωρίς πόδια που θα είναι λίγο πιο ψηλά από το πάτωμα. Παίξτε με την κλίμακα στα έπιπλα τοποθετώντας ως ψηλότερο αντικείμενο στο χώρο ένα φωτιστικό δαπέδου. Μην τοποθετήσετε πολυθρόνες με μεγάλο όγκο αλλά επιλέξτε πολυθρόνες με λεπτό σκελετό. Τοποθετήστε τις κουρτίνες όσο πιο κοντά στο ταβάνι γίνεται για να υπάρχει η  ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι πιο ψηλός.

Αν το σπίτι σας είναι χαμηλοτάβανο επιλέξτε πιο χαμηλά έπιπλα.

Τρύπες στον τοίχο Εάν θέλετε να διακοσμήσετε έναν τοίχο δημιουργώντας μία γκαλερί με πίνακες αλλά δεν θέλετε να γεμίσετε τρύπες τον τοίχο κάντε το με έναν πρωτότυπο τρόπο που θα χρειαστούν μόνο 3 τρύπες για να κρεμάσετε ακόμα και 10 κάδρα. Μπορείτε να αγοράσετε ένα κομμάτι χαλκοσωλήνα από υδραυλικά ή να χρησιμοποιήσετε τον σωλήνα από μια ράγα κουρτίνας χωρίς τα πλαϊνά διακοσμητικά. Στηρίξτε το στον τοίχο με γαντζάκια που θα βρείτε σε χρωματοπωλεία. Καρφώστε στην πίσω μεριά από τα κάδρα διακοσμητική αλυσίδα και κρεμάστε τα πάνω στο σωλήνα. Για περισσότερο στιλ τοποθετήστε κάδρα διαφορετικού μεγέθους, αναμείξτε κάδρα με μοντέρνες κορνίζες και κάδρα με πιο κλασικές και κρεμάστε τα σε διαφορετικά ύψη το καθένα.

Για να μην γεμίσετε τρύπες τους τοίχους σας απλά σκεφτείτε διαφορετικά…

Υγρασία – Ραγίσματα Εάν έχετε έναν τοίχο που βγάζει μούχλα παρ’όλο που κάθε φορά τον στοκάρετε ή έχει ρωγμές και δεν είστε σε θέση να τον φτιάξετε, μπορείτε να καλύψετε τα προβληματικά σημεία βάφοντας τον τοίχο με μια τεχνοτροπία. Η τεχνοτροπία που θα διαλέξετε θα πρέπει να έχει ως οπτικό αποτέλεσμα κάτι παραπλήσιο με την ζημιά που έχει υποστεί ο τοίχος σας. Υπάρχουν τεχνοτροπίες που μοιάζουν με ραγισμένο τοίχο. Θα βρείτε αρκετές στα μαγαζιά ενώ υπάρχουν και αρκετές που μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας. Μια πολύ εύκολη τεχνική για να κάνετε μόνοι σας είναι να βάψετε πάνω σε λευκό τοίχο το χρώμα της επιλογής σας. Προτιμήστε αποχρώσεις του γκρι και του μπεζ, ώστε να μην είναι υπερβολικό το αποτέλεσμα αλλά στιλάτο. Πάρτε ένα κομμάτι νάυλον σακούλας τσαλακώστε το και ταμπονάρετε επάνω από το χρώμα πριν προλάβει να στεγνώσει. Μπορείτε να τοποθετήσετε στο ταβάνι 1-2 σποτάκια και να φωτίσετε τον συγκεκριμένο τοίχο. Τοποθετήστε μπροστά ένα μικρό τραπεζάκι με 2 πολυθρόνες. Αντί για έναν τοίχο με προβλήματα θα έχετε έναν τοίχο που θα τραβάει τα βλέμματα και θα κερδίζει τις εντυπώσεις.

Καλύψτε έναν τοίχο με υγρασία και ραγίσματα δημουργώντας μια όμορφη τεχνοτροπία.

Εάν έχετε ένα σημάδι στον τοίχο (υγρασία), και δεν είστε σε θέση να το φτιάξετε, μπορείτε πολύ εύκολα να το καλύψετε και ταυτόχρονα να δημιουργήσετε μια διακοσμητική γωνιά. Κρεμάστε σε ένα σταντ ρούχων μια κουρτίνα. Επιλέξτε ένα χοντρό ύφασμα ώστε να μην δημιουργείται διαφάνεια. Η κουρτίνα πρέπει να είναι αρκετά πιο μακριά ώστε να φαίνεται ως διακοσμητικό στοιχείο και όχι σαν μια κουρτίνα που έχει μπει εκεί για κάποιο σκοπό. Μια καρέκλα με ένα ωραίο σχέδιο θα ολοκληρώσει την εικόνα και το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά αρχοντικό και αφηρημένο.

Για να καλύψετε ένα σημάδι από υγρασία στον τοίχο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα όμορφο σκηνικό.

Δοκάρια Τα δοκάρια είναι κάτι που πολλές φορές δεν μπορούμε να αποφύγουμε μιας και είναι μέρος κατασκευαστικό και δεν επιτρέπεται να τα πειράξουμε. Σε αυτήν την περίπτωση το να τα βάψουμε στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους νομίζοντας ότι θα χαθούν από το οπτικό πεδίο είναι λάθος. Δώστε τους λόγο ύπαρξης στον χώρο. Βάψτε τα σε μια έντονη απόχρωση εάν το σπίτι σας είναι λευκό. Θα γίνουν ένα από τα κεντρικά στοιχεία του χώρου και θα του δώσουν στιλ.

Βάψτε τα δοκάρια σας σε μια έντονη απόχρωση για να τους δώσετε λόγο ύπαρξης.

Εάν ο χώρος σας δεν είναι μίνιμαλ και αποτελείται από πιο κλασικά έπιπλα ή εάν στους τοίχους έχετε έντονα χρώματα τότε αποφύγετε να βάψετε το δοκάρι σε μια έντονη απόχρωση γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι ωραίο. Μπορείτε να δώσετε έμφαση στο δοκάρι επενδύοντάς το με ξύλο. Πάρτε σανίδες ξύλινες και καρφώστε τις γύρω-γύρω. Βάψτε το ξύλο με χρώμα εμποτισμού, σε μια πιο σκούρα απόχρωση. Η σκουρόχρωμη ξυλεία θα δίνει την ψευδαίσθηση ότι πράγματι ένα ξύλινο δοκάρι περνάει από το ταβάνι. Αμέσως ο χώρος σας θα αποκτήσει αισθητική.

Μην βάψετε το δοκάρι σας σε έντονη απόχρωση αν ο χώρος σας δεν είναι μίνιμαλ.

Γενικά Στα περισσότερα σπίτια πλέον από το σαλόνι μπορείς να δεις τον πίνακα με τις ασφάλειες. Για να μην φαίνεται το αντιαισθητικό κουτί του πίνακα, μπορείτε να κρεμάσετε ένα στόρι μπροστά από αυτό. Με αυτόν τον τρόπο θα το κρύψετε και θα δίνει την αίσθηση ότι υπάρχει παράθυρο από πίσω. Αυτό είναι καλό όχι μόνο για τους επισκέπτες αλλά ακόμα και για εσάς τους ίδιους, γιατί υποσυνείδητα θα αισθάνεστε ότι το σπίτι έχει περισσότερα παράθυρα.

 

Νιώστε ότι το σπίτι σας έχει περισσότερα παράθυρα βάζοντας ένα στόρι μπροστά από τον πίνακα με τις ασφάλειες.

Η εικόνα των καλωδίων πίσω από γραφεία, από το έπιπλο της τηλεόρασης καθώς και σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού, είναι ιδιαίτερα ενοχλητική και καθόλου ωραία για την συνολική εικόνα του. Βρείτε ένα ύφασμα ή μια ταπετσαρία με ωραίο μοτίβο χωρίς να είναι κάτι φορτωμένο και καρφώστε το επάνω στο έπιπλο από την πίσω μεριά, δημιουργώντας μια πλάτη στο έπιπλο. Εάν τοποθετήσετε ύφασμα μπορείτε να ράψετε στις 4 γωνίες του σκρατς ώστε να μπορείτε να το αφαιρείτε για να το πλύνετε.

Καλύψτε τα αντιαισθητικά καλώδια με μια ταπετσαρία.

Εάν η πρίζα που θα τοποθετήσετε το φις είναι αρκετά ψηλά και δεν υπάρχει έπιπλο εκεί ώστε να κρυφτεί το καλώδιο από πίσω τότε μπορείτε απλά να τονίσετε το καλώδιο και να το κάνετε μέρος της διακόσμησης. Αγοράστε διακοσμητικά λουλούδια, πεταλούδες ή ότι σας αρέσει και με τη θερμόκολλα κολλήστε ένα σε κάθε καρφάκι που συγκρατεί το καλώδιο στον τοίχο.

Αν δεν μπορείτε να κρύψετε ένα καλώδιο, απλά κάντε το μέρος της διακόσμησης.

Υπνοδωμάτιο Πολλά δωμάτια λόγω της διάταξης τους ή του μεγέθους τους θα σας υποχρεώσουν να τοποθετήσετε τα έπιπλα με τρόπο όχι συνηθισμένο. Για παράδειγμα σε ένα δωμάτιο μπορεί ο μόνος χώρος που υπάρχει για να χωρέσει το κρεβάτι σας να είναι να μπροστά από ένα παράθυρο που είτε δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε είτε δεν ταιριάζει με το κρεβάτι σας ( πιο ψηλό προσκέφαλο από το τελείωμα του παραθύρου). Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να κρεμάσετε σε όλο τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι μια ράγα από την μια άκρη του τοίχου μέχρι την άλλη και να κρεμάσετε μια κουρτίνα. Με αυτόν τον τρόπο η κουρτίνα θα λειτουργήσει ως διακοσμητικό στοιχείο στο δωμάτιο και το κρεβάτι σας θα δείχνει σαν δωμάτιο ακριβού ξενοδοχείου. Εάν το παράθυρο δεν έχει παντζούρι, εκτός από την κουρτίνα θα χρειαστεί να τοποθετήσετε ξεχωριστά ένα στόρι στο παράθυρο ώστε να μην φεγγίζει πίσω από την κουρτίνα.

Μπορείτε να μετατρέψετε ένα απλό δωμάτιο στο πιο ακριβό δωμάτιο ξενοδοχείου βάζοντας απλά μια κουρτίνα πίσω από το κρεβάτι σας.

Χολ Εάν θέλετε να δώσετε ζωντάνια στο χολ σας και από έναν ασήμαντο χώρο του σπιτιού να το μετατρέψετε σε έναν μοντέρνο χώρο, βάψτε το ταβάνι σε μια έντονη απόχρωση. Το χρώμα που θα το βάψετε θα πρέπει να είναι ένα από τα χρώματα που υπάρχουν και στο χαλί που έχετε τοποθετήσει. Αυτό θα δώσει πολύ βάθος. Τοποθετήστε κορνίζες σε διάφορα μεγέθη σε ένα πολύ στενό ράφι που θα διατρέχει τον διάδρομο. Εάν τα χρώματα του διαδρόμου είναι ασπρόμαυρα τοποθετήστε πίνακες με χρώμα. Στην αντίθετη περίπτωση χρησιμοποιήστε ασπρόμαυρα κάδρα για να μην είναι πολύ φορτωμένο το αποτέλεσμα.

Για να ζωντανέψετε το χολ σας βάψτε σε μια έντονη απόχρωση το ταβάνι.

Κουζίνα Εάν θέλετε να μεταμορφώσετε τα παλιά ντουλάπια της κουζίνας χωρίς να τα βάψετε τότε αγοράστε απλό μονόχρωμο αυτοκόλλητο όπως αυτό που ντύνετε εσωτερικά τα ντουλάπια. Κόψτε το σε τρίγωνα σε διάφορα μεγέθη και κολλήστε τα στην όψη από τα πορτάκια. Μπορείτε να το ξεκολλήσετε πανεύκολα χωρίς να αφήσει σημάδια. Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό και θα αλλάξει την κουζίνα σας με ελάχιστο κόστος. Εάν η κουζίνα σας είναι μονόχρωμη τότε μπορείτε να επιλέξετε αυτοκόλλητο σε ασημί ή χρυσή απόχρωση για περισσότερο στιλ. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι τρόποι για να ανανεώσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Μεταμορφώστε τα παλιά ντουλάπια της κουζίνας σας ντύνοντάς τα με αυτοκόλλητο.

Κολώνα Για να κρύψετε μια κολώνα μπορείτε να την ντύσετε με καθρέφτη. Θα κάνετε αόρατη την κολώνα και θα κάνετε τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερο χωρίς να είναι εμπόδιο η κολώνα. Μπορείτε, όμως, να βάλετε καθρέφτη στη μικρή σας κουζίνα ακόμα και αν δεν υπάρχει σε αυτήν κάποια «ενοχλητική» κολώνα. Εάν ο πάγκος της κουζίνας σας τελειώνει σε έναν τοίχο τοποθετήστε μια οριζόντια λωρίδα καθρέφτη στον τοίχο ξεκινώντας από τον πάγκο και καταλήγοντας ψηλά στο ταβάνι.

 

Για να κρύψετε μια κολώνα που δεν θέλετε να βλέπετε μπορείτε να την καλύψετε απλά με καθρέφτη.

Μπάνιο Κρύψτε τις άσχημες σωληνώσεις που φαίνονται κάτω από το νιπτήρα και κερδίστε αποθηκευτικό χώρο με αυτή την πολύ στιλάτη ιδέα. Μετρήστε περιμετρικά το νιπτήρα και αγοράστε ένα ύφασμα που να ταιριάζει με τα χρώματα που έχει το μπάνιο σας. Από τη διάσταση που έχει ο νιπτήρας σας αγοράστε 1 μέτρο παραπάνω για να δημιουργήσετε τη σούρα που κάνουν συνήθως οι κουρτίνες. Αντί για την κλασική τρέσα που βάζουμε όταν φτιάχνουμε κουρτίνες ράψτε την μια πλευρά από λωρίδα σκρατς. Την άλλη πλευρά του σκρατς κολλήστε την με ταινία διπλής επικολλήσεως κάτω από το νιπτήρα περιμετρικά. Έτσι θα μπορείτε να την αφαιρείται πολύ εύκολα για να την πλύνετε. Εάν έχετε ήδη κάποιο κομμάτι ύφασμα που δεν σας φτάνει στο μήκος, μπορείτε να προσθέσετε κομμάτι από άλλο ύφασμα δημιουργώντας μια διακοσμητική λωρίδα.

Κρύψτε τις άσχημες σωληνώσεις του νιπτήρα με λίγο ύφασμα.

Σε αρκετά μπάνια λόγω το ότι οι σωληνώσεις του μπάνιου έχουν κατασκευαστεί πριν πολλά χρόνια, όταν έρχεται η ώρα να αλλαχθούν επιλέγεται η εξωτερική τους τοποθέτηση για εξοικονόμηση χρημάτων. Αυτές τις χαλκοσωλήνες μπορείτε να τις αφήσετε ως έχει εάν το βιομηχανικό design είναι αυτό που επιθυμείτε. Εάν όχι τότε μπορείτε να τις μετατρέψετε σε διακοσμητικό στοιχείο του χώρου βάφοντάς τις σε μια έντονη απόχρωση. Χρησιμοποιήστε ένα πολύ ψιλό πινέλο, τοποθετήστε εφημερίδα πίσω από τις σωλήνες για να αποφύγετε να λερώσετε με χρώμα τα πλακάκια. Πρώτα θα χρειαστεί να περάσετε ένα αστάρι και μετά το χρώμα που θα πρέπει να είναι λαδομπογιά για να αντέχει στην συνεχή επαφή που θα έχει με το νερό.

Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να βάψετε σε μια έντονη απόχρωση τις άσχημες σωληνώσεις.

Εάν θέλετε μια πιο περίτεχνη κάλυψη για τις σωληνώσεις σας μπορείτε να τις ντύσετε με σχοινί από φυσικές ίνες. Διαλέξτε σχοινί μικρής διατομής εάν θέλετε να το τυλίξετε απευθείας γύρω από το χαλκοσωλήνα διαφορετικά μπορείτε να αγοράσετε από κατάστημα με υδραυλικά είδη πλαστικό σωλήνα για υδραυλικές εγκαταστάσεις, να τον κόψετε στη μέση με ένα πριόνι χειρός και να περικλείσετε τις χαλκοσωλήνες μέσα σε αυτόν. Κολλήστε τα μεταξύ τους πρόχειρα μιας και τυλίγοντας το σχοινί γύρω-γύρω θα τα συγκρατήσει ενωμένα. Χρησιμοποιήστε θερμόκολλα ανά συχνά διαστήματα για να παραμείνει το σχοινί σφιχτά δεμένο πάνω στο σωλήνα.

Μια επίσης πολύ όμορφη ιδέα είναι να τυλίξετε με σχοινί τις αντιαισθητικές σωληνώσεις.

Κάντε το μπάνιο σας πολυτελείας τοποθετώντας τις κουρτίνες με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο. Αντί για ένα φύλλο κουρτίνας είναι πολύ πιο αριστοκρατικό εάν τοποθετήσετε δύο φύλλα – ένα αριστερά και ένα δεξιά. Κάντε το να φαίνεται ακόμα πιο ωραίο τοποθετώντας δύο ακόμα φύλλα που θα είναι μόνο διακοσμητικά στις δύο πίσω πλευρές τις μπανιέρας. Μην το δοκιμάσετε με την πλαστική κουρτίνα γιατί το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πρόχειρο. Προτιμήστε αδιάβροχα υφάσματα και κυρίως μονόχρωμα.

 

Βάλτε τέσσερα φύλλα κουρτίνας στην μπανιέρα σας και μετατρέψτε την στο πιο χαλαρωτικό μέρος του σπιτιού.

 

Πηγή

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαβάστε επίσης: