Ποιους νέους σταθμούς στο μετρό της Αθήνας αναμένεται να δούμε μέσα στο 2019

January 15, 2019

Ποιους νέους σταθμούς στο μετρό της Αθήνας αναμένεται να δούμε μέσα στο 2019


Διαφ.
Μπορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα τα βλέμματα να στράφηκαν στο (επερχόμενο) μετρό της Θεσσαλονίκης, ωστόσο μέσα στο 2019 θα έχου...

Μπορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα τα βλέμματα να στράφηκαν στο (επερχόμενο) μετρό της Θεσσαλονίκης, ωστόσο μέσα στο 2019 θα έχουμε χειροπιαστές εξελίξεις στο μετρό της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, μέσα στο τρέχον έτος -αν όλα πάνε βάσει προγράμματος- θα δούμε νέους σταθμούς να παραδίδονται προς το κοινό. Η επέκταση του Μετρό προς το Πειραιά προχωρά και σε λιγότερο από 8 μήνες, τον Ιούνιο του 2019, παραδίδονται οι σταθμοί «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια».

Με την κατασκευή της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά θα εξυπηρετούνται καθημερινά 132.000 επιβάτες, ενώ ο συνολικός χρόνος από το λιμάνι έως το αεροδρόμιο θα διανύεται, με το Μετρό, σε 45 λεπτά.

Η παράδοση των υπόλοιπων τριών σταθμών της επέκτασης («Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο») εκτιμάται έως τον Ιούνιο του 2021, κάτι το οποίο σημαίνει ότι, σε ένα χρόνο από σήμερα, η Γραμμή 3, που θα συνδέει το αεροδρόμιο με το Σύνταγμα και τον Πειραιά, θα φτάνει μέχρι την Νίκαια.


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...