Μαγική «πανσέληνος του λύκου» -Κόκκινο φεγγάρι από την Αργολίδα μέχρι την Αργεντινή [εικόνες]

January 24, 2019

Μαγική «πανσέληνος του λύκου» -Κόκκινο φεγγάρι από την Αργολίδα μέχρι την Αργεντινή [εικόνες]


Διαφ.
Η πρώτη πανσέληνος του 2019 ήταν «τρία σε ένα». Τα χαράματα της Δευτέρας τον ουρανό φώτιζε ένα λαμπερό φεγγάρι, που βρισκόταν στο κοντι...

Η πρώτη πανσέληνος του 2019 ήταν «τρία σε ένα». Τα χαράματα της Δευτέρας τον ουρανό φώτιζε ένα λαμπερό φεγγάρι, που βρισκόταν στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς της από τη Γη και έτσι φαινόταν πιο μεγάλο (υπερπανσέληνος) και σε συνδυάστηκε με ολική έκλειψη σελήνης, δίνοντάς του ένα σκούρο κόκκινο χρώμα.

Οι κάτοικοι της Αθήνας δεν ήταν τόσο τυχεροί να απολαύσουν το φανταστικό φαινόμενο, καθώς τον ουρανό είχαν κρύψει σύννεφα. Πάντως, η ολική φάση της έκλειψης διήρκεσε περίπου μία ώρα και ήταν ορατή σχεδόν από όλη την Ελλάδα. Το φαινόμενο άρχισε στις 06:41 ώρα Ελλάδας και έφθασε στο μέγιστο σημείο του στις 07:12.

Η έκλειψη στην ολότητά της ήταν ορατή μόνο από το πιο δυτικό τμήμα της Ευρώπης, τη δυτική Αφρική, τη Βόρεια και Νότια Αμερική και τον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό.

Η εν λόγω πανσέληνος ονομάζεται από τους Ινδιάνους της Αμερικής «πανσέληνος του λύκου», καθώς εκείνη την εποχή του χρόνου κοπάδια πεινασμένων λύκων κραύγαζαν γύρω από τους καταυλισμούς των ανθρώπων.

Η υπερπανσέληνος της 21ης Ιανουαρίου δεν ήταν, όμως, η μόνη που θα δούμε το 2019. Σε περίπου ένα μήνα, στις 19 Φεβρουαρίου, θα υπάρξει ένα ακόμη supermooon.

Εικόνες της Eurokinissi από την Αργολίδα:

Ο φακός του AP αποτύπωσε φανταστικές εικόνες από το φεγγάρι από την Λισαβόνα μέχρι την Μπραζιλία:

Πορτογαλία

Αγγλία

Λος Αντζελες

Στιγμιότυπο από την έκλειψη σελήνης

Βέλγιο

Αργεντινή

Βραζιλία

Ρωσία

Η έκλειψη σελήνης


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...