Μόλις Έσκασε. Ηχηρή Παρέμβαση Καραμανλή για Συμφωνία Πρεσπών: «Αδικαιολόγητη… Άλλοι Καίγονται, Οχι η Ελλάδα»

Μόλις Έσκασε. Ηχηρή Παρέμβαση Καραμανλή για Συμφωνία Πρεσπών: «Αδικαιολόγητη… Άλλοι Καίγονται, Οχι η Ελλάδα»
Καραμανλής για Συμφωνία των Πρεσπών: Αδικαιολόγητη Βιασύνη, άλλοι Επείγονται όχι η Ελλάδα.


Παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή για την Συμφωνία των Πρεσπών. Με γραπτή του δήλωση ο Κώστας Καραμανλής μιλάει για το Μακεδονικό. Όλη η δήλωση Καραμανλή.
Παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή για την Συμφωνία των Πρεσπών. Με γραπτή του δήλωση ο Κώστας Καραμανλής τονίζει ότι δεν αξιοποιήθηκε το Βουκουρέστι. Αφήνει να εννοηθεί ότι υπήρξαν πιέσεις από τρίτους, μιλώντας για αδικαιολόγητη βιασύνη. Όλη η δήλωση Καραμανλή.
Παρέμβαση για την Συμφωνία των Πρεσπών έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με γραπτή του δήλωση. Ο κ. Καραμανλής, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν αξιοποιήθηκε το Βουκουρέστι και κυρίως ότι η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης. Αφήνει έτσι να εννοηθεί ότι υπήρξαν πιέσεις από τρίτους προς την Ελλάδα, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν σεβάστηκε την ευαισθησία και τις έυλογες ανησυχίες μεγάλης μερίδας των πολιτών με αποτέλεσμα να υπάρξει διχασμός.
Όλη η δήλωση του Κώστα Καραμανλή για την Συμφωνία των Πρεσπών:
«Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κα Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη Χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.
Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.
Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα».

[Πηγή]

[ads2]

Διαβάστε περισσότερα...