Απίστευτη τουρκική απαγόρευση στις γυναίκες: Μη γλείφετε το παγωτό σας δημοσίως

Απίστευτη τουρκική απαγόρευση στις γυναίκες: Μη γλείφετε το παγωτό σας δημοσίως

Διαφ.
Σάλο έχει προκαλέσει η συμβουλή του δήμου Bagcilar στην Κωνσταντινούπολη στις γυναίκες της περιοχής να μη… γλείφουν το παγωτό τους δημοσίως.   «Αν θέλετε να είστε μία γυναίκα με επίπεδο στην Κωνσταντι...


Σάλο έχει προκαλέσει η συμβουλή του δήμου Bagcilar στην Κωνσταντινούπολη στις γυναίκες της περιοχής να μη… γλείφουν το παγωτό τους δημοσίως. 
«Αν θέλετε να είστε μία γυναίκα με επίπεδο στην Κωνσταντινούπολη, μη γλείφετε το παγωτό σας δημοσίως», τονίζει ο Δήμος του προαστίου Bagcilar στην Κωνσταντινούπολη.

 

Αρκετές νεαρές γυναίκες εγγράφηκαν στο σεμινάριο του δήμου Bagc?lar στην Κωνσταντινούπολη υπό τον τίτλο «Πώς να είσαι μια Κυρία», αποτρέποντας τις γυναίκες να τρώνε δημοσίως παγωτό χωνάκι ή ξυλάκι.Στα μαθήματα, τα οποία παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια δίωρων διαλέξεων μια φορά την εβδομάδα, δόθηκαν πολλές συμβουλές για την εθιμοτυπία, συμπεριλαμβανομένης της ορθής ένδυσης, του περπατήματος και της ομιλίας καθώς και για τον τρόπο κατανάλωσης παγωτών.

Η απαγόρευση του δήμου προκάλεσε σάλο στα social media. Ορισμένοι χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης επέκριναν την πρόταση ως «απειλή για την ελευθερία της γυναίκας», ενώ άλλοι υπερασπίστηκαν την ιδέα, υπονοώντας ότι κανείς δεν θα έπρεπε να γλύφει το παγωτό του δημόσια, οπουδήποτε στον κόσμο, αν θέλει να είναι κομψός ή κομψή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

«Απλά περιμένετε να λιώσει μόνο του» σχολίασε χαριτολογώντας ένας Τούρκος χρήστης του Twitter. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε πώς θα έπρεπε τότε να καταναλωθεί μια μπανάνα απάντησε: «Με πιρούνι και μαχαίρι, φυσικά».

 Πηγή

Σχολίασε το…

Διαβάστε περισσότερα...