Γυναίκα που γεννήθηκε χωρίς μήτρα και κόλπο, έκανε μεταμόσχευση μήτρας και γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι

January 27, 2019

Γυναίκα που γεννήθηκε χωρίς μήτρα και κόλπο, έκανε μεταμόσχευση μήτρας και γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι


Διαφ.
Μια γυναίκα από την Κίνα που γεννήθηκε χωρίς μήτρα και χωρίς κόλπο πραγματοποίησε τελικά το όνειρό της να γίνει μητέρα. Την Κυριακή, η 26χρονη Yang Hua γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι μέσω καισαρικής τομής αφότου η μητέρα της της χάρισε τη μήτρα της και η πρωτοποριακή μεταμόσχευσή της το 2015 ήταν επιτυχής. Το αγόρι, που ζυγίζει 2 κιλά, είναι το πρώτο μωρό στην Κίνα – και ...

Μια γυναίκα από την Κίνα που γεννήθηκε χωρίς μήτρα και χωρίς κόλπο πραγματοποίησε τελικά το όνειρό της να γίνει μητέρα.

Την Κυριακή, η 26χρονη Yang Hua γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι μέσω καισαρικής τομής αφότου η μητέρα της της χάρισε τη μήτρα της και η πρωτοποριακή μεταμόσχευσή της το 2015 ήταν επιτυχής. Το αγόρι, που ζυγίζει 2 κιλά, είναι το πρώτο μωρό στην Κίνα – και το 14ο στον κόσμο – που γεννιέται από μεταμοσχευμένη μήτρα.

Yang Hua, 26, who was born with no womb and no vagina has become the first woman in China - and the 14th in the world - to give birth to a baby (pictured) after having a uterus transplanted

Οι γιατροί λένε ότι η γέννηση του μωρού έχει φέρει ελπίδα σε περίπου ένα εκατομμύριο γυναίκες στην Κίνα που πάσχουν από στειρότητα λόγω διαταραχών στα αναπαραγωγικά τους όργανα.

The boy was born at 6.19pm on Sunday at Xijing Hospital in Xi

Το αγόρι γεννήθηκε την Κυριακή στις 6.19 μ.μ. στο Xi’an της Κίνας, ενώ οι γιατροί αποφάσισαν να κάνουν καισαρική στην κα Yang στις 33 εβδομάδες της εγκυμοσύνης της για να μειώσουν την πίεση που θα έφερνε ένα μωρό στη μεταμοσχευμένη μήτρα της, σύμφωνα με την China News.

As soon as the baby was born, doctors brought him next to the mother and for her to kiss

Μετά την καισαρική, η οποία διήρκεσε μία ώρα και έξι λεπτά, οι γιατροί άφησαν το μωρό στην αγκαλιά της μητέρας του κι εκείνη το καλωσόρισε στον κόσμο με ένα γλυκό φιλί.

Η νέα μητέρα γεννήθηκε χωρίς μήτρα και κόλπο λόγω μιας πάθησης που ονομάζεται σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser (MRKH). Δεν είχε ποτέ έμμηνο ρήση και οι γιατροί στο νοσοκομείο Xijing ανακάλυψαν την κατάστασή της κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης το 2015.The C-section lasted just over an hour and the woman was 33 weeks and six days pregnant

Η Yang ήθελε σε όλη της τη ζωή ν’ αποκτήσει παιδιά και οι γιατροί της είπαν ότι ο μόνος τρόπος για να το πετύχει ήταν να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μήτρας.

Η παρένθετη μητέρα δεν ήταν ποτέ επιλογή γι ‘αυτήν, καθώς είναι παράνομη στην Κίνα. Έτσι, η Yang συμφώνησε να κάνει μεταμόσχευση, παρόλο που δεν είχε γίνει ξανά στην Κίνα.

Doctors perform a cesarean operation on Ms Yang who has successfully received a womb at the Xijing Hospital

Η μητέρα της κυρίας Yang, η οποία ήταν 43 χρονών τότε, δήλωσε ότι θα έκανε τα πάντα για να δει την κόρη της ευτυχισμένη, γι’ αυτό προσέφερε τη δική της μήτρα για τη μεταμόσχευση. Μιλώντας σε δημοσιογράφους το 2015, ένας γιατρός του νοσοκομείου, ο κος Liu Liang, δήλωσε: “Δεν υπήρχαν αντικρουόμενα συμφέροντα μεταξύ μητέρας και κόρης και η προσφορά της πρώτης ήταν εντελώς εθελοντική. ”

Footage released by Pear shows the newborn boy resting in an incubator at the hospital

Για τους λόγους αυτούς, η ιατρική επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσει η μεταμόσχευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 2015.Ms Yang

Μια ομάδα περίπου 40 γιατρών από δώδεκα τμήματα του νοσοκομείου συμμετείχαν στην απαιτητική επέμβαση, η οποία διήρκεσε 14 ώρες, και ένα ρομπότ χρησιμοποιήθηκε για να βοηθήσει τους χειρουργούς να κόψουν με ακρίβεια τη μήτρα από τη μητέρα της Yang.

Ms Yang became pregnant in June last year on the fifth attempt at implanting an embryo fertilised through IVF. A doctor is pictured looking at the ultrasound scan of the unborn boy

Η κυρία Yang έμεινε έγκυος τον περασμένο Ιούνιο στην πέμπτη προσπάθεια εμφύτευσης ενός γονιμοποιημένου εμβρύου μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

A team of nearly 40 doctors from a dozen departments at the Xijing Hospital participated in the womb transplant for Ms Yang in 2015. The operation was assisted by a robot. Pictured, doctors look at the scan of the unborn boy during an antenatal appointment of Ms Yang

Αφότου γεννήθηκε ο εγγονός της, η μητέρα της κας Yang δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Ακόμα κι αν έχανα τη ζωή μου θα το έκανα για να δώσω στην κόρη μου ένα πλήρες σώμα.”

πηγή : diaforetiko.gr

[Πηγή]

Διαβάστε περισσότερα...