Μαγνησία: Άφησαν στην άκρη τα πτυχία τους και κέρδισαν το μεγάλο οικονομικό στοίχημα.


Μαγνησία: Άφησαν στην άκρη τα πτυχία τους και κέρδισαν το μεγάλο οικονομικό στοίχημα.


Διαφ.
Αποφάσισαν να ρισκάρουν και να καινοτομήσουν. Το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό… Τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγή γαρδένιας στην Ευρώπη κατάφεραν να δημιουργήσουν στην περιοχή της Μαγνησίας τ...

Αποφάσισαν να ρισκάρουν και να καινοτομήσουν. Το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό…


Τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγή γαρδένιας στην Ευρώπη κατάφεραν να δημιουργήσουν στην περιοχή της Μαγνησίας τέσσερις φίλοι, στην πλειονότητά τους μηχανικοί, οι οποίοι το 1992 διαθέτοντας ένα στρέμμα έκαστος, δημιούργησαν την Gardenia Growers Group. Σήμερα έχουν καταφέρει όχι μόνο να παράγουν 1 εκατ. φυτά ετησίως, αλλά να εξάγουν ποσοστό 70% αυτών, σε αγορές των Βαλκανίων, της Ευρώπης ευρύτερα και της Μέσης Ανατολής.

Αυτά επισήμανε ο γεωπόνος, Ταξιάρχης Λάμπης, ένας εκ των πρωτεργατών της ίδρυσης της Gardenia Growers Group. «Οι δύο και μοναδικοί ανταγωνιστές μας στην Ολλανδία, παράγουν από κοινού 1,3 εκατ. φυτά ετησίως», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι η Gardenia Growers Group, που “τρέχει” προς το παρόν με τέσσερα ΑΦΜ, είναι πραγματικά η απόδειξη του ρητού “η ισχύς εν τη ενώσει”.

«Με τη δυνατότητα που μας δίνει σήμερα η νέα νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά και το δουλεύουμε κιόλας, να δημιουργήσουμε επίσημα ομάδα παραγωγών» γνωστοποίησε και πρόσθεσε: «Είμαστε ανοικτοί σε ενδιαφερόμενους συνεργάτες, με τη μόνη προϋπόθεση να έχουν στο DNA τους τη φιλοσοφία της δουλειάς που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και που είναι σκληρή και απαιτητική».

Τονίζοντας ότι «οι δουλειές μας ανοίγουν διαρκώς, αφού δεν κάνουμε καμία έκπτωση στην υψηλή ποιότητα, τον επαγγελματισμό και τη συνέπειά μας απέναντι στις συμφωνίες που υπογράφουμε», ο κ. Λάμπης, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει καμία μυστική συνταγή για να κερδίσει κάποιος το στοίχημα της εξωστρέφειας και αυτό πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο σε όλους. Οι κανόνες επιτυχίας, τους οποίους και ακολουθούμε πιστά, είναι υψηλή ποιότητα, συνέπεια/επαγγελματισμός και συνεργατισμός. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να έχουμε ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη έναντι των εμπόρων. Αυτό είναι κανόνας», ξεκαθάρισε.Σήμερα η Gardenia Growers Group διαθέτει συνολικά 75.000 τετραγωνικά μέτρα θερμοκηπίου και 15.000 τετραγωνικά μέτρα στρέμματα υπαίθριους χώρους και όπως επισήμανε ο κ. Λάμπης, «για να ανταποκρινόμαστε άνετα και με συνέπεια στις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει, αλλά και προκειμένου να μπορούμε να ικανοποιούμε και δυνητικούς πελάτες, φροντίζουμε να επεκτείνουμε τις εκτάσεις μας, όποτε μας δίνεται η ευκαιρία και δυνατότητα».

Τα πτυχία που έβαλαν στην άκρη

Προερχόμενοι στο σύνολό τους από αγροτικές οικογένειες, οι τέσσερις φίλοι, με εξαίρεση τον κ. Λάμπη που είναι γεωπόνος, ξεκίνησαν τη Gardenia Growers Group με πτυχία που δεν αφορούσαν τον αγροτικό χώρο.Το 1992, με μέση ηλικία τα 35-40 έτη, ξεκίνησαν τη σοβαρή ενασχόλησή τους με την αγροτική παραγωγή, μεταπηδώντας σε αυτή από εντελώς διαφορετικούς κλάδους, αφού ένας εξ αυτών εργαζόταν στον κατασκευαστικό κλάδο, άλλος ως ηλεκτρολόγος στο εμπορικό ναυτικό και ο τρίτος ως μηχανικός αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι από την εκκίνηση της προσπάθειας και στην πορεία, οι άνθρωποι στην Gardenia Growers Group όλοι τους «έδωσαν, και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το εγχείρημά τους και έτσι να πλημμυρίσουν με συμπαγή φυτά τόσο την ευρωπαϊκή αγορά, όσο και τον κόσμο γενικότερα», επισήμανε ο κ. Λάμπης.

[Πηγή]

Διαβάστε περισσότερα...