Οι καλύτεροι κουμπάροι είναι μόνο οι κολλητοί


Οι καλύτεροι κουμπάροι είναι μόνο οι κολλητοί


Διαφ.
Προσπάθησε να θυμηθείς μια δύσκολη περίοδο της ζωής σου. Τώρα σκέψου εκείνον που στάθηκε περισσότερο απ΄όλους δίπλα σου. Φυσικά κι ήταν ο κολλητός σου. Ήταν εκεί για σένα, να σε ανακουφίσει απ΄τα πολύπλοκα ...

Προσπάθησε να θυμηθείς μια δύσκολη περίοδο της ζωής σου. Τώρα σκέψου εκείνον που στάθηκε περισσότερο απ΄όλους δίπλα σου. Φυσικά κι ήταν ο κολλητός σου. Ήταν εκεί για σένα, να σε ανακουφίσει απ΄τα πολύπλοκα συναισθήματά σου και να στηρίξει με τον δικό του τρόπο όποιο πρόβλημα αντιμετώπιζες. Εξάλλου, γι’ αυτό είναι οι φίλοι· να στέκονται δίπλα σου σε ό,τι χρειάζεσαι.

Καθώς περνούν τα χρόνια καταλαβαίνεις πως η φιλία σας έχει εξελιχθεί σ’ ένα γερό δέσιμο. Ο κολλητός σου έπειτα απ΄όλα όσα έχετε περάσει μαζί είναι πλέον ένας ξεχωριστός άνθρωπος στη ζωή σου.

Τι να πρωτοθυμηθείς; Τις χαρές ή τις λύπες σας, τα γέλια ή κλάματά σας; Όλα είναι ιδιαίτερες στιγμές που θα σας ενώνουν, μα είναι επίσης κι ο λόγος που θες να σφραγίσεις τη φιλία σας με κάτι παραπάνω. Μια κουμπαριά, για παράδειγμα, θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να επισημανθεί μια τόσο δυνατή φιλική σχέση.

Οι κολλητοί που γίνονται κουμπάροι είναι λες και παίρνουν κάτι σαν προαγωγή. Αυτόματα ένας κολλητός-κουμπάρος παύει να είναι ένας  γνωστός σου και γίνεται κάποιος με τον οποίο σας συνδέει μια πνευματική συγγένεια. Ουσιαστικά, η κουμπαριά είναι ακόμα πιο σπουδαία από μια φιλία.

Απίστευτο κι όμως Αληθινό! Χάσε 10 Κιλά Μέσα σε 10 Μέρες! Μάθε πως!

Με τον κολλητό σου έχεις μοιραστεί τα πιο σημαντικά πράγματα απ΄τη ζωή σου. Σ’ έχει δει στα καλά και στα ανάποδά σου. Αντιμετωπίσατε τα πάντα παρέα. Μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα. Διακοπές, ξενύχτια, μεθύσια, χωρισμοί, απογοητεύσεις. Ήσασταν εκεί ο ένας για τον άλλον να δώσετε μια αγκαλιά συμπαράστασης μετά από κάθε πρόβλημα που προέκυπτε.

Αν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις, λοιπόν, αποδεικνύοντας τη συμπάθεια και την αγάπη σου για εκείνον, είναι μια κουμπαριά. Με αυτή τη λογική, όσο σε ξέρει ο κουμπάρος σου δεν μπορεί να σε ξέρει κανένας. Κι αφού σε γνωρίζει τόσο καλά θα σε κάνει να λατρέψεις κάθε στιγμή μαζί του κάνοντάς τη μοναδική. Θα σε βοηθήσει ανεπιφύλακτα σε ό,τι χρειάζεσαι, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι θα σε αποδέχεται γι’ αυτό ακριβώς που είσαι, επειδή έχει αποδείξει πως μπορεί ν’ αντέξει κάθε αδυναμία σου.

Είναι ορισμένες φιλίες, λοιπόν, που δοκιμάστηκαν και κατάφεραν ν’ αντέξουν στον χρόνο. Χτισμένες πάνω σε δυνατές βάσεις ολοένα και δυνάμωναν. Σχέσεις σαν κι αυτές δε διαφέρουν απ΄τις αδερφικές. Μπορεί να φαίνεται περίεργο –κι ίσως δύσκολα το πιστέψει κάποιος αν δεν το ζήσει πρώτα ο ίδιος– αλλά ο κουμπάρος είναι κάτι παραπάνω από αδερφός και με αυτή την ιδιότητα θα επέλεγες να τον έχεις δίπλα σου για πάντα.

Η κορύφωση μιας καλής φιλίας είναι η επιθυμία του φίλου σου να σε παντρέψει και μάλιστα με μεγάλη του χαρά. Ακόμα, βέβαια, κι αν γίνει νονός του παιδιού σου θα είναι σίγουρα συγκινητική στιγμή για σένα κι ας μουρμουρίζεις κρυφά από μέσα σου μήπως απ’ το λάδι –που λένε– μεταδώσει στο παιδί σου λίγο απ΄την «τρέλα» που έχει ο ίδιος ως χαρακτήρας.

Παρ΄όλα αυτά χαίρεσαι κατά βάθος κι ίσως εύχεσαι να πάρει στοιχεία της προσωπικότητάς του, αφού αυτή η ιδιόμορφη «τρέλα» του είναι που σε έκανε να τον ξεχωρίσεις και να γίνετε αχώριστοι όλα αυτά τα χρόνια που γνωρίζεστε.

Η κουμπαριά καλύτερα να είναι μια σχέση αληθινής αγάπης και να μην προκύπτει από λόγους διπλωματίας ή συμφέροντος. Δε χρειάζεται να κουμπαριάσουμε με τον οποιονδήποτε μόνο και μόνο για τυπικούς ή κοινωνικούς σκοπούς.

Ο κουμπάρος μας ας ένας ένας δικός μας άνθρωπος τον οποίο εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια για να μοιραστούμε μαζί του τους προβληματισμούς και τα μελλοντικά μας σχέδια. Κι όταν θα έχουμε ανάγκη κάποιον να μας καταλάβει πραγματικά, θα ξέρουμε κατευθείαν σε ποιον ν’ απευθυνθούμε.

Οι καλύτεροι κουμπάροι είναι οι κολλητοί μας που θα έκαναν τα πάντα να μας δουν ευτυχισμένους, όπως ακριβώς θα κάναμε κι εμείς για εκείνους.

Δήμητρα-Μαρία Κοσμά – pillowfights.gr


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...