Ποιος είναι ο μικρός που σπούδασε στο London School of Economics, αλλά το παράτησε κι έγινε θρυλικός τραγουδιστής. Έδωσε και μια επεισοδιακή συναυλία στην Ελλάδα


Γεννήθηκε στη πλούσια περιοχή του Κεντ στην Αγγλία και μεγάλωσε σε μία μεσοαστή οικογένεια που του παρείχε ό,τι ήθελε.
Ήταν ένα ήρεμο παιδί, καλός μαθητής και δεν τραβούσε ποτέ την προσοχή των ενηλίκων.
Το μοναδικό πάθος του ήταν η μουσική και σε αυτόν τον τομέα έκανε την πρώτη “επανάστασή” του.
Όταν οι συμμαθητές του άκουγαν φανατικά Έλβις Πρίσλεϊ, ο μικρός θεωρούσε τον τραγουδιστή υπερβολικό και ενοχλητικό.
Προτιμούσε τη “μαύρη” μουσική με ερμηνευτές όπως ο Little Richard και μεγαλώνοντας, η αγάπη του για τα blues και την R&B εντάθηκε.


Διαφ.
Γεννήθηκε στη πλούσια περιοχή του Κεντ στην Αγγλία και μεγάλωσε σε μία μεσοαστή οικογένεια που του παρείχε ό,τι ήθελε. Ήταν ένα ήρεμο παιδί, καλός μαθητής και δεν τραβούσε ποτέ την προσοχή των ενηλίκων. Το μοναδικό πάθο...

Πρότυπό του έγινε ο Budddy Holly, ο οποίος κατάφερε να συνδυάσει με επιτυχία στοιχεία της μαύρης μουσικής με την ποπ.
Ο μικρός δεν άργησε να δημιουργήσει ένα συγκρότημα με φίλους του, το οποίο κανείς τους δεν θεωρούσε ότι θα είχε πραγματικό μέλλον. Απλά έκαναν το κέφι τους.
Έπαιζαν περισσότερο για δική τους ευχαρίστηση και ο “Μάικ”, όπως τον αποκαλούσαν τότε, αποφάσισε ότι μόνο θα τραγουδά, χωρίς να παίζει κιθάρα.

Λίγα χρόνια αργότερα, μία τυχαία συνάντηση, του άλλαξε τη ζωή.
Σκούντηξε κατά λάθος έναν παλιό συμμαθητή του, με τον οποίο είχε χάσει τελείως επαφή, όταν άλλαξε γειτονιά.
Ο συμμαθητής του όμως είδε ότι κρατούσε δίσκους του Muddy Waters και άλλων διάσημων blues καλλιτεχνών και αμέσως του αποκάλυψε πως κι αυτός ήταν τεράστιος θαυμαστής της μαύρης μουσικής.
Έκτοτε έγιναν αχώριστοι.

Το 1961 αποφοίτησε με εξαιρετικές βαθμολογίες και πέρασε στο περίφημο London School of Economics, όπου σκόπευε να ακολουθήσει μία “σοβαρή” πορεία και να σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων.
Βέβαια στο τέλος τον τράβηξε η μουσική.
Μαζί με τις πανεπιστημιακές του σπουδές, άρχισαν και οι πρώτες εμφανίσεις με το νέο του συγκρότημα σε μικρά κλαμπ του Λονδίνου.
Σιγά σιγά άρχισαν αν χτίζουν μια σχέση με το κοινό. Δεν το ήξεραν αλλά η παγκόσμια επιτυχία ήταν λίγους μήνες μακριά.
Η μητέρα του εντυπωσιάστηκε με την πορεία του γιου της, καθώς συχνά παραπονιόταν ότι αν και η ίδια είχε μεγάλο ταλέντο στο χορό και το τραγούδι, ο γιος της δεν είχε κληρονομήσει τα χαρίσματά της.

Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια η μουσική του συγκροτήματος είχε γίνει τόσο δημοφιλής, που ο νεαρός παράτησε τις σπουδές του και αφοσιώθηκε αποκλειστικά στην καλλιτεχνική του καριέρα.
Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε τo 1964. Ο τίτλος του ήταν ο ίδιος με το όνομα του συγκροτήματος, “The Rolling Stones”.
Ο μικρός της φωτογραφίας που αποκαλούσαν “Μάικ” δεν είναι άλλος απ’ τον Μικ Τζάγκερ.

ροψκ
Η επεισοδιακή συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί φώναξαν στον Τζάγκερ «στοπ ρε» και μετά άρχισε το ξύλο.


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...