"Η ασφάλεια με έκανε να φύγω από τα Τρίκαλα". Το κυνήγι του αριστερού Δημήτρη Μητροπάνου λόγω φρονημάτων. Τα ανέμελα χρόνια με τις καντάδες, τις κοπάνες και το μπάνιο στο ποτάμι (βίντεο)

January 31, 2019

Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγία Μονή Τρικάλων. Τα παιδικά του χρόνια είχαν αρκετές δυσκολίες, λόγω της απουσίας του πατέρα του, ο οποίος είχε εγκαταλείψει νωρίς την οικογένεια για να πολεμήσει στο αντάρτικο.
Τον ρόλο του «αρχηγού» της οικογένειας είχε αναλάβει αρχικά ο θείος του, αλλά καθώς ήταν και εκείνος αριστερός, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εξορία.
Έτσι το βάρος της ευθύνης έπεσε στον Δημήτρη, ο οποίος αναγκάστηκε να δουλέψει από μικρή ηλικία για να βοηθήσει τη μητέρα του και την αδελφή του.
Παρά τις δυσκολίες υπήρχαν πολλές ανέμελες στιγμές στη ζωή του Μητροπάνου.
Μαζί με τον κολλητό του φίλο Βασίλη Γιαννιό και την υπόλοιπη παρέα, έπαιζαν μπάλα, έκαναν μπάνιο στο ποτάμι και έκαναν πολλές κοπάνες.


Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγία Μονή Τρικάλων. Τα παιδικά του χρόνια είχαν αρκετές δυσκολίες, λόγω της απουσίας του πατέρα του, ο οποίος είχε εγκαταλείψει νωρίς την οικογένεια για να πολεμήσει στο αντάρτικο. Τον ρόλο του «αρχηγού» της οικογένειας είχε αναλάβει αρχικά ο θείος του, αλλά καθώς ήταν και εκείνος αριστερός, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εξορία. Έτσι το βάρος της ευθύνης έπεσε στον Δημήτρη, ο οποίος αναγκάστηκε να δουλέψει από μικρή ηλικία για να βοηθήσει τη μητέρα του και την αδελφή του. Παρά τις δυσκολίες υπήρχαν πολλές ανέμελες στιγμές στη ζωή του Μητροπάνου. Μαζί με τον κολλητό του φίλο Βασίλη Γιαννιό και την υπόλοιπη παρέα, έπαιζαν μπάλα, έκαναν μπάνιο στο ποτάμι και έκαναν πολλές κοπάνες.

Η μπάλα, το μπάνιο στο ποτάμι και οι καντάδες ήταν οι βασικές ασχολίες των νεαρώνΗ μητέρα του όμως, η οποία ήταν μια δυναμική γυναίκα, ανακάλυπτε σχεδόν πάντα τις σκανταλιές τους και τους τιμωρούσε με τον δικό της τρόπο. Μία φορά που έκαναν κρυφά μπάνιο στο ποτάμι, τους πήρε τα ρούχα και τους κυνηγούσε γυμνούς με μια τσουκνίδα. Αν και όταν ήταν μικρός δεν είχε βάλει στόχο να γίνει επαγγελματίας τραγουδιστής, ήταν ο τραγουδιστής της παρέας. Με τους φίλους του έκαναν καντάδες στις κοπέλες, ενώ τις Κυριακές συμμετείχε στη χορωδία της εκκλησίας. Η οικογένεια του τραγουδιστή αντιμετώπιζε πάντα προβλήματα λόγω της ιδεολογίας τους. Ο Δημήτρης δέχτηκε την καχυποψία των καθηγητών του, η οποία κορυφώθηκε με ένα χαστούκι. Το περιστατικό ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και ο Μητροπάνος, παρά τις προτροπές της μητέρας του να μη δίνει σημασία, αποφάσισε να εγκαταλείψει τα Τρίκαλα και να πάει στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του, που είχε αποφυλακιστεί. Στην Αθήνα όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω λόγω του κυνηγητού, αλλά εντάχθηκε και επίσημα στην αριστερά.


Διαφ.
Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής τοu Χpόνου» τον Δημήτρη Μητροπάνο να περιγράφει τις δυσκολίες που πέρασε στα παιδικά του χρόνια.

Η μπάλα, το μπάνιο στο ποτάμι και οι καντάδες ήταν οι βασικές ασχολίες των νεαρών
Η μπάλα, το μπάνιο στο ποτάμι και οι καντάδες ήταν οι βασικές ασχολίες των νεαρών

Η μητέρα του όμως, η οποία ήταν μια δυναμική γυναίκα, ανακάλυπτε σχεδόν πάντα τις σκανταλιές τους και τους τιμωρούσε με τον δικό της τρόπο.
Μία φορά που έκαναν κρυφά μπάνιο στο ποτάμι, τους πήρε τα ρούχα και τους κυνηγούσε γυμνούς με μια τσουκνίδα.
Αν και όταν ήταν μικρός δεν είχε βάλει στόχο να γίνει επαγγελματίας τραγουδιστής, ήταν ο τραγουδιστής της παρέας.
Με τους φίλους του έκαναν καντάδες στις κοπέλες, ενώ τις Κυριακές συμμετείχε στη χορωδία της εκκλησίας.
Η οικογένεια του τραγουδιστή αντιμετώπιζε πάντα προβλήματα λόγω της ιδεολογίας τους.
Ο Δημήτρης δέχτηκε την καχυποψία των καθηγητών του, η οποία κορυφώθηκε με ένα χαστούκι.
Το περιστατικό ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και ο Μητροπάνος, παρά τις προτροπές της μητέρας του να μη δίνει σημασία, αποφάσισε να εγκαταλείψει τα Τρίκαλα και να πάει στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του, που είχε αποφυλακιστεί.
Στην Αθήνα όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω λόγω του κυνηγητού, αλλά εντάχθηκε και επίσημα στην αριστερά.

Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» τον Δημήτρη Μητροπάνο να περιγράφει τις δυσκολίες που πέρασε στα παιδικά του χρόνια.

voutsas

: Ο Κώστας Βουτσάς για το «κυνήγι» του αριστερού πατέρα του.


Πηγή
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαβάστε επίσης: