Ρώσος βουλευτής συνελήφθη μέσα στο κοινοβούλιο, ενώ προσπαθούσε να αποδράσει. Εμπλέκεται σε δύο δολοφονίες

January 31, 2019

Ρώσος βουλευτής συνελήφθη, μέσα στο κοινοβούλιο, καθώς κατηγορείται για τουλάχιστον δύο συμβόλαια θανάτου.

Ο Ραούφ Αρασούκοφ συνελήφθη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της άνω βουλής και κατηγορείται για δολοφονία, άσκηση πιέσεων σε μάρτυρες και εμπλοκή στο οργανωμένο έγκλημα. Οδηγήθηκε στην ανάκριση, όπου «ανακρίνεται με την ιδιότητα του κατηγορουμένου» δήλωσε η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο, που πρόσθεσε ότι κατά την ανάκριση ο βουλευτής ζήτησε την παρουσία διερμηνέα επειδή ισχυρίσθηκε ότι δεν κατέχει σε επαρκή βαθμό τη ρωσική γλώσσα.
Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο Αρασούκοφ ζήτησε διερμηνέα, δηλώνοντας ότι δεν μιλά καλά ρωσικά και απαίτησε να γίνεται μετάφραση στη μητρική του γλώσσα.


Διαφ.
Ρώσος βουλευτής συνελήφθη, μέσα στο κοινοβούλιο, καθώς κατηγορείται για τουλάχιστον δύο συμβόλαια θανάτου.Ο Ραούφ Αρασούκοφ συνελήφθη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της άνω βουλής και κατηγορείται για δολοφονία, άσκηση πιέσεων σε μάρτυρες και εμπλοκή στο οργανωμένο έγκλημα. Οδηγήθηκε στην ανάκριση, όπου «ανακρίνεται με την ιδιότητα του κατηγορουμένου» δήλωσε η εκπρόσωπος της Α...

Οι εισαγγελικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι αποδείχθηκε η εμπλοκή του Ραούφ Αρασούκοφ σε δύο δολοφονίες το 2010 και συγκεκριμένα του αντιπροέδρου του κοινωνικού κινήματος νεολαίας «Αντιγκέ Χασέ» Ασλάν Ζούκοφ και του συμβούλου του προέδρου της Δημοκρατίας Καρατσάγιεβο-Τσερκέσκαγια Φραλ Σεμπσουχόφ.

Ο Ρασούκοφ συνελήφθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Αρχικά προσπάθησε  να διαφύγει από την αίθουσα, από το μπαλκόνι, αλλά η πρόεδρος του ζήτησε να καθίσει κάτω. Στη συνέχεια, επιχείρησε να το σκάσει μέσω της πινακοθήκης της Βουλής, αλλά τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία που ήταν στο κτίριο για να τον συλλάβει. Αργότερα, σύμφωνα με τον Guardian, δήλωσε αθώος για όλες τις κατηγορίες.

Παράλληλα, συνελήφθη και ο πατέρας του Ραούλ Αρασούκοφ, ο οποίος ασκούσε τα καθήκοντα του συμβούλου του γενικού διευθυντή της εταιρείας Gazprom mezregiongaz, με την κατηγορία σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απάτη. Ο Ραούλ Αρασούκοφ κατηγορείται για εμπλοκή σε κλοπή ποσοτήτων φυσικού αερίου, αξίας 30 δισεκατομμυρίων ρουβλίων.

 

 

 


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...