Ταξίδευε Μόνο του Μεσοπέλαγα. Πλοίο – Φάντασμα Εμφανίσθηκε 9 Χρόνια Μετά!

March 8, 2019

Ταξίδευε Μόνο του Μεσοπέλαγα. Πλοίο – Φάντασμα Εμφανίσθηκε 9 Χρόνια Μετά!


Διαφ.
Θα μπορούσε να πάρει επάξια τον τίτλο του πλοίου – φαντάσματος για το 2018. Το πλοίο, Sam Ratulangi PB 1600, με σημαία Ινδονησίας, εξαφανίστηκε στις 3 Ιουνίου 2009 και βρέθηκε να πλέει χωρίς ίχνος πληρώματος 11 χιλιόμετρα από την στεριά στον κόλπο του Μαρταμπάν στη Μιανμάρ, 9 χρόνια μετά. Η αστυνομία και το λιμενικό της Μιανμάρ επιβεβαίωσαν ότι το φορτηγό πλοίο ‘Sam Ratulangi PB 1600′, ανακ...

Θα μπορούσε να πάρει επάξια τον τίτλο του πλοίου – φαντάσματος για το 2018. Το πλοίο, Sam Ratulangi PB 1600, με σημαία Ινδονησίας, εξαφανίστηκε στις 3 Ιουνίου 2009 και βρέθηκε να πλέει χωρίς ίχνος πληρώματος 11 χιλιόμετρα από την στεριά στον κόλπο του Μαρταμπάν στη Μιανμάρ, 9 χρόνια μετά.

Η αστυνομία και το λιμενικό της Μιανμάρ επιβεβαίωσαν ότι το φορτηγό πλοίο ‘Sam Ratulangi PB 1600′, ανακαλύφθηκε από ψαράδες την περασμένη εβδομάδα. Η εφαρμογή MarineTime έχει καταγεγραμμένο στο στίγμα του πλοίου 9 χρόνια πριν και συγκεκριμένα στις 3 Ιουνίου 2009, στ’ ανοικτά των ακτών της Ταϊβάν.

Το 2009 είχε αποφασισθεί το πλοίο να μεταφερθεί από το λιμάνι της Τζακάρτας σε ένα διαλυτήριο πλοίων στο Μπαγκλαντές. Όμως, το πλήρωμα του πλοίου που το ρυμουλκούσε το εγκατέλειψε λόγω κακοκαιρίας.

Η ιστορία περιπλέκεται ακόμα περισσότερο για το πλοίο – φάντασμα αφού στην πλώρη του βρέθηκε ένα καλώδιο το οποίο δείχνει ότι κάποιοι πρόσφατα το ρυμουλκούσαν. Το λιμενικό έκανε έρευνες και βρήκε το ρυμουλκό με το οποίο ήταν δεμένο και είχε 13 μέλη πληρώματος. Ίσως λένε κάποιοι το πλοίο όλα αυτά τα χρόνια, ως φάντασμα που ήταν να αποτελούσε χρήσιμο εργαλείο στα χέρια κάποιων για παράνομες μεταφορές.

[Newsit]


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...