Σαν φτηνό reality: Ο Αρβανίτης «μαθαίνει» στην ΕΡΤ ότι είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ

March 13, 2019

Σαν φτηνό reality: Ο Αρβανίτης «μαθαίνει» στην ΕΡΤ ότι είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ


Διαφ.
Ενώ παρουσίαζε την εκπομπή «’Αλλη Διάσταση» στη δημόσια τηλεόραση, ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης συνδέθηκε με τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο ρεπόρτερ του… ανακοίνωσε ότι είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Ενώ εμφανίστηκε σαν να μην το περίμενε, έπαιξε αποχαιρετιστήριο βίντεο που είχε προετοιμάσει και αποχώρησε θεατρικά από την εκπομπή Τουλάχιστ...

Ενώ παρουσίαζε την εκπομπή «’Αλλη Διάσταση» στη δημόσια τηλεόραση, ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης συνδέθηκε με τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο ρεπόρτερ του… ανακοίνωσε ότι είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Ενώ εμφανίστηκε σαν να μην το περίμενε, έπαιξε αποχαιρετιστήριο βίντεο που είχε προετοιμάσει και αποχώρησε θεατρικά από την εκπομπή

Τουλάχιστον παράδοξα και σουρεαλιστικά, αν όχι εξοργιστικά είναι τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα το μεσημέρι στην ΕΡΤ και στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη, όπου παρά τις αρχικές… σεμνοτυφίες, χρησιμοποίησε τη δημόσια συχνότητα για την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας για την ευρωβουλή.

Ο παρουσιαστής συνδέθηκε με τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου για να πληροφορηθεί ποιοι είναι οι πρώτοι 16 υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Σε ένα μάλλον κακοστημένο σόου, ο δημοσιογράφος με τον οποίο συνδέθηκε τον ενημέρωσε ότι είναι υποψήφιος.

Συγκεκριμένα όταν ο Κώστας Σκουλάς ξεκίνησε να ανακοινώνει τα πρώτα 16 ονόματα των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές, έφτασε και στο όνομα του κ. Αρβανίτη. «Τώρα πώς να το πω για σένα;» αναρωτήθηκε για να πάρει την απάντηση του παρουσιαστή «άστα να πάνε στο διάολο».

Ο ακριβής διάλογος έχει ως εξής:

-Τώρα για σένα δεν ξέρω πώς να το αναφέρω. Να πω συγχαρητήρια;
-Άστα να πάν’ στον διάολο… Εντάξει, πάμε παρακάτω…

Απίστευτο! Χάσε 14 Κιλά Μέχρι το Πάσχα και Άλλαξε τη Ζωή σου, με ΑΥΤΟ τον Τρόπο!

Συνέχισε με κήρυγμα και αποχαιρετιστήριο βίντεο

Στη συνέχεια ο Κώστας Αρβανίτης ανέφερε ότι γνώριζε, βεβαίως, το θέμα εδώ και μέρες. «Δέχθηκα την πρόταση και πήρα την επίπονη απόφαση», είπε. Και αμέσως αποχώρησε από την εκπομπή, λέγοντας ότι δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει την παρουσίαση, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή. Ερώτημα παραμένει βέβαια γιατί παρουσίασε την εκπομπή, όταν γνώριζε ήδη, όπως και παραδέχθηκε ότι γνώριζε το θέμα -πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην το γνωρίζει;- και ότι επίκειται η ανακοίνωση του ονόματός του.

Κι ενώ κάποιος θα περίμενε ότι η περίεργη σύγκρουση συμφερόντων, όπου ο παρουσιαστής-δημοσιογράφος είναι και το θέμα της παρουσίασης θα τελείωνε άμεσα και χωρίς έξτρα φιοριτούρες, σεβόμενος άλλωστε και τους συνυποψηφίους του και τηρώντας -έστω και ελαφρώς- τα προσχήματα, ο κ. Αρβανίτης συνέχισε το σόου, λέγοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στην παρουσίαση και να έχει δημόσιο χώρο.

«Το ήξερα εγώ από προχθές ότι θα γίνει αυτό. Εγώ θέλω εδώ να τη διακόψουμε την κουβέντα αυτή και να τη συνεχίσετε σε πέντε λεπτά. Και θα το καταλάβεις γιατί. Γιατί δεν μπορείς να κρατάς δημόσιο χώρο όταν παίρνεις μια τέτοια απόφαση, και ήταν πολύ επίπονη, ζόρικη απόφαση και για μένα, το αποδέχθηκα, ευχαριστώ πάρα πολύ τους συνεργάτες μου και πρέπει να αποχωρήσω. Και η εκπομπή θα συνεχιστεί όπως πρέπει. Παίρνω τον οβελίξ μου και σας χαιρετώ. ΕΡΤ για πάντα, ΕΡΤ παντού», είπε ο κ. Αρβανίτης, ποιώντας τον κήρυκα της δεοντολογίας.

Βέβαια αμέσως μετά, στην εκπομπή έπαιξε βίντεο στο οποίο έλεγε αντίο στους συνεργάτες του, με σούπερ «Γεια σας παίδες», σηματοδοτώντας έτσι με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας.

Παρέδωσε τη σκυτάλη στη σύζυγο… έτερου υποψηφίου

Το σόου του κυρίου Αρβανίτη δεν ολοκληρώθηκε εκεί. Το βίντεο ήταν πρόλογος της θεαματικής του αποχώρησης από το πλατό, καθώς μετά το τέλος του και το σύντομο διάλειμμα εξαφανίστηκε από το πλατό και παρέδωσε τη σκυτάλη στην Φωτεινή Λαμπρίδη, που δήθεν σύξυλη είπε «Δεν γλιτώνεις καμιά φορά το εγκεφαλικό». Λεπτομέρεια; Η κυρία Λαμπρίδη είναι σύζυγος έτερου υποψηφίου της ευρωλίστας, του Στέλιου Κούλογλου.

Η υποψηφιότητα του κ. Αρβανίτη δεν προκάλεσε έκπληξη ούτε στον ίδιο, ούτε στους θεατές… Κι αυτό επειδή αποτελεί δείγμα του πώς η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τον ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης αλλά και την έννοια της αντικειμενικότητας.

Θεαματική αποχώρηση, αντάξια του… κόστους της παραγωγής

Η θεαματική αποχώρηση του κ. Αρβανίτη ήταν αντάξια της παραγωγής την οποία παρουσίαζε. Από τα επίσημα πρακτικά των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ προκύπτει ότι το κόστος της εκπομπής «Άλλη διάσταση» που στο χρησίμευσε στον κ. Αρβανίτη ως ιδανικό σκηνικό για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας, ήταν μάλλον τσουχτερό για τον Έλληνα φορολογούμενο.

Με βάση τα στοιχεία, κατά την πάγια πρακτική να τιμολογούνται οι εκπομπές χωρίς ΦΠΑ και εργοδοτικές εισφορές έχει προϋπολογιστεί ότι για 120 δίωρα ημερήσια επεισόδια της εκπομπής θα εκταμιευτεί στην εταιρεία παραγωγής STV Production Μονοπρόσωπη ΙΚΕ το ποσό των 175.992 ευρώ. Η απόφαση αυτή ελήφθη από τη διοίκηση της ΕΡΤ στις 7 Μαΐου του 2018.

Μάλιστα η εταιρεία παραγωγής STV Production καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο στις 9 Μαΐου 2018, δηλαδή δύο ημέρες αφού εξασφάλισε το συμβόλαιο με την ΕΡΤ.

Πηγη: protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα...