Χανιά — Πανικός από κατάρρευση αλόγου στο Ενετικό Λιμάνι μέσα στον κόσμο — Photo

March 10, 2022

Χανιά — Πανικός από κατάρρευση αλόγου στο Ενετικό Λιμάνι μέσα στον κόσμο — Photo


Διαφ.

Πανικός επικράτησε στο Ενετικό Λιμάνι όταν άλογο που έσερνε άμαξα, κατέρρευσε την ώρα που έκανε βόλτα, αργά το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης μπροστά στα έντρομα μάτια θαμώνων και περαστικών.



Το ζώο χρειάστηκε έναν κουβά νερό και αρκετές προσπάθειες για να συνέλθει, ενώ σοκαρισμένοι Βρετανοί και Γερμανοί τουρίστες αποδοκίμασαν έντονα τον οδηγό για τις συνθήκες διαβίωσης του αλόγου. Στο μεταξύ, από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί αφού η περιοχή ήταν γεμάτη από κόσμο.

«Καθόμασταν σε διπλανή καφετέρια όταν ξαφνικά ακούσαμε έναν πολύ δυνατό κρότο. Ήταν τόσο μεγάλο το μπαμ που νομίζαμε ότι είχε πέσει κάποιο κτήριο» περιγράφει στο zarpanews.gr η κα Μάρω που ήταν μπροστά στο περιστατικό. «Αμέσως μετά επικράτησε πανζουρλισμός. Οι τουρίστες άρχισαν να φωνάζουν ‘Ντροπή σας! Εξοντώνετε τα ζώα!’. Έπειτα κάποιοι μας απομάκρυναν, δεν μας άφησαν ούτε να πλησιάσουμε ούτε να βγάλουμε φωτογραφίες» περιγράφει. «Φαίνεται πως δεν του είχαν δώσει νερό για ώρες γιατί δεν μπορούσε να σηκωθεί με τίποτα. Προσπαθούσαν να το σηκώσουν όμως ξανάπεφτε. Έπειτα το έλυσαν, του έδωσαν και ήπιε έναν κουβά νερό και μετά συνήλθε» προσθέτει.

Θέμα ασφαλείας

Το συγκεκριμένο περιστατικό -αν και μεμονωμένο- ανοίγει ξανά την συζήτηση για την κυκλοφορία των αμαξών στο Ενετικό Λιμάνι σε ώρες αιχμής.

Πρόσφατα η πρόθεση των Αρχών για περιορισμό του ωραρίου, με ώρα αποχώρησης στις 7:30 αντί για τις 9 το βράδυ είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με αποτέλεσμα να συμφωνηθεί… ελαστικότητα στην τήρηση του μέτρου. Τότε οι αμαξάδες είχαν υποστηρίξει πώς κάθονται για 8-10 ώρες κάτω από τον ήλιο -για να μην χάσουν την σειρά τους- περιμένοντας μία κούρσα ή δύο, ενώ από τις 7:30 μέχρι τις 9 το βράδυ η δουλειά είναι πολύ αυξημένη και συνεπώς η απόφαση που είχε ληφθεί, θα είχε καταστροφικές για τον κλάδο συνέπειες. Είχαν ακόμη υποστηρίξει ότι οι άμαξες είναι εξοπλισμένες με υπερσύγχρονα συστήματα τροχοπέδησης, συνεπώς δεν υφίσταται θέμα ασφαλείας.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι υπάρχει. Ακόμη, υπάρχει θέμα στις συνθήκες διαβίωσης των ζώων. Επίσης προφανές.

Το «καμπανάκι» χτύπησε. Ας ελπίσουμε να ακουστεί.

Πηγή: zarpanews.gr

Διαβάστε επίσης: