Η Μυρσίνη Λοΐζου του ΣΥΡΙΖΑ εισέπραττε παράνομα επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Η Μυρσίνη Λοΐζου του ΣΥΡΙΖΑ εισέπραττε παράνομα επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της


Μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη έχει η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου, με την οποία ήδη έχει προκληθεί σάλος λόγω των φιλοτρομοκρατικών της απόψεων, αφού για 5,5 χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Μάλιστα, η κυρία Λοίζου στις 28/2/2017 καταδικάστηκε από το Εφετείο Αθηνών σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράνομο περιουσιακό όφελος.

Το ζήτημα ήρθε στο φως μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ενώ περισσότερα στοιχεία θα δημοσιεύσει και η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί αύριο.

Με βάση την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών από τις 28 Φεβρουαρίου του 2017, η Μυρσίνη Λοΐζου «ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα 52.000 ευρώ για 69 μήνες. Συγκεκριμένα, η κυρία Λοΐζου μετά τον θάνατο της μητέρας της εξακολουθούσε να εισπράττει από το Δημόσιο τη σύνταξη των 700 ευρώ για περισσότερο από 5,5 χρόνια.

Έως ώρα η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις χρωστάει το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ. Μάλιστα τον Μάιο, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές δηλαδή, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ δικάζεται εκ νέου για φορολογικά αδικήματα.

Απίστευτο! Χάσε 14 Κιλά Μέχρι το Πάσχα και Άλλαξε τη Ζωή σου, με ΑΥΤΟ τον Τρόπο!

Η απόφαση του Εφετείου

Το πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος»:

Η αποκάλυψη της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» 

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» σήμερα αποκαλύπτειπως η Μυρσίνη Λοϊζου έχει καταδικαστεί για παράνομη είσπραξη σύνταξης. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η εν λόγω εφημερίδα, η Μυρσίνη Λοΐζου «επί σειρά ετών εισέπραττε χωρίς να δικαιούται τη σύνταξη της μητέρας της Μάρως, η οποία και πέθανε τον Αύγουστο του 2007 σε ηλικία 67 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2019, όπως αναφέρει η εφημερίδα, το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει τη σχετική δίκη της Μυρσίνης Λοΐζου, γιατί δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη.

Τελικά η νέα δικάσιμος ορίστηκε στις 14 Μαΐου, μόλις 12 μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Εφόσον ισχύουν οι αποκαλύψεις του «Φιλελεύθερου», είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται εκτεθειμένοι, αφού η Μυρσίνη Λοΐζου υπήρξε κεντρική επιλογή τους για τις ευρωεκλογές 2019.

 

Πηγή

[ads2]

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...