10 αθώες συνήθειες υγιεινής που καταστρέφουν κρυφά την υγεία μας

10 αθώες συνήθειες υγιεινής που καταστρέφουν κρυφά την υγεία μας


Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως κάνουν σχεδόν τα πάντα σωστά. Για παράδειγμα συνηθίζουν να χρησιμοποιούν τον στεγνωτήρα χεριών, βρέχουν τα πιάτα στον νεροχύτη και πίνουν τουλάχιστον ένα ποτήρι καφέ στη δουλειά τους.

Η αλήθεια είναι πως οι στεγνωτήρες διαδίδουν μικρόβια, ο νεροχύτης είναι πιο επικίνδυνος από ένα κάθισμα τουαλέτας και ένα καθαρό ποτήρι δεν θα σας απαλλάξει από τα μικρόβια της μηχανής του καφέ.

Κάποιες συνήθειες μπορεί να φαίνονται αθώες, αλλά στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά ανθυγιεινές από επιστημονική άποψη και αυτό έχει αποδειχθεί μετά από έρευνες.

Παρακάτω θα μάθετε 10 επιστημονικά αποδεδειγμένα γεγονότα σχετικά με ορισμένες συνήθειες υγιεινής. Έτσι, θα μπορέσετε να προστατέψετε την υγεία σας.

#1 Μουσκεύετε τα πιάτα στο νεροχύτη10 αθώες συνήθειες υγιεινής που καταστρέφουν κρυφά την υγεία μας - Εικόνα 1

© belchonock / depositphotos   © belchonock / depositphotos

Ο νεροχύτης είναι ένα τέλειο περιβάλλον για τα βακτήρια. Εκεί μπορείτε να βρείτε σαλμονέλα, βάκιλο του παχέος εντέρου ή σταφυλόκοκκο. Προκειμένου να αποφευχθούν οι διαταραχές του στομάχου και των εντέρων, είναι απαραίτητο να πλένετε το νεροχύτη μετά το πλύσιμο των πιάτων και μετά την επαφή με τρόφιμα όπως τα ψάρια, το ωμό κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα λαχανικά. Ο σωρός των βρεγμένων πιάτων είναι μια εύκολη, αλλά και επιβλαβής λύση.

#2 Πλένετε τα χέρια σας με ζεστό νερό10 αθώες συνήθειες υγιεινής που καταστρέφουν κρυφά την υγεία μας - Εικόνα 2

© Voyagerix / depositphotos   © Voyagerix / depositphotos

Ορισμένοι ερευνητές θεωρούν ότι η θερμοκρασία του νερού δεν επηρεάζει τη θανάτωση των μικροβίων. Ο χρόνος πλύσης των χεριών είναι πιο σημαντικός σε αυτή την περίπτωση. Σε 5 δευτερόλεπτα δεν θα καθαρίσετε τίποτα, αλλά σε 30 δευτερόλεπτα θα μπορούσατε να σκοτώσετε όλα τα βακτηρίδια από τα χέρια σας. Πλένοντας συχνά τα χέρια με ζεστό νερό, μειώνετε τις προστατευτικές λειτουργίες του δέρματος και μπορεί να εμφανιστεί ερεθισμός ή δερματίτιδα.

#3 Γυμνάζεστε φορώντας μακιγιάζ10 αθώες συνήθειες υγιεινής που καταστρέφουν κρυφά την υγεία μας - Εικόνα 3

© AY_PHOTO / depositphotos   © AY_PHOTO / depositphotos

Μερικές φορές, οι γυναίκες βιάζονται να πάνε στο γυμναστήριο μετά τη δουλειά και θεωρούν άσκοπο να αφαιρέσουν το μακιγιάζ τους. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της άσκησης, το δέρμα πρέπει να αναπνέει και να καθαρίζεται. Αν φοράτε μακιγιάζ, μπορεί να φράξουν οι πόροι σας και να γίνετε επιρρεπείς σε δερματικά προβλήματα. Να αφαιρείτε πάντα το μακιγιάζ πριν τη γυμναστική.

#4 Χρησιμοποιείτε στεγνωτήρα χεριών10 αθώες συνήθειες υγιεινής που καταστρέφουν κρυφά την υγεία μας - Εικόνα 4

© focusandblur / depositphotos   © studiobassd / depositphotos

Το γεγονός ότι δεν αγγίζετε ένα στεγνωτήρα με τα χέρια, δημιουργεί μια ψευδαίσθηση καθαριότητας. Στην πραγματικότητα, αυτά τα μηχανήματα είναι αρκετά ανθυγιεινά. Έχουν πολλά βακτήρια που εξαπλώνονται με τη ροή του αέρα και μπορεί να εισέλθουν στους πνεύμονες, το δέρμα ή το σώμα. Οι χαρτοπετσέτες είναι πιο αποτελεσματικές και καθαρότερες από τους ηλεκτρικούς στεγνωτήρες χεριών.

#5 Χρησιμοποιείτε τσάντες τροφίμων πολλές φορές10 αθώες συνήθειες υγιεινής που καταστρέφουν κρυφά την υγεία μας - Εικόνα 5

© Wavebreakmedia / depositphotos   © Wavebreakmedia / depositphotos

Μια τσάντα που χρησιμοποιείται περισσότερο από μία φορά, έχει πολλά μικρόβια κατά 99,9%. Αν αγοράσατε ωμό κρέας και το βάλατε σε μια τσάντα (ακόμη και αν ήταν συσκευασμένο), πιθανότατα τα βακτηρίδια θα εξαπλωθούν σε άλλα προϊόντα, ειδικά στα φρούτα και τα λαχανικά. Η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε σακούλες μιας χρήσης ή μια τσάντα μεταφοράς που θα πρέπει να πλένεται μετά από κάθε χρήση.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...