10 τρόποι που η γάτα σας σας δείχνει, ότι σας αγαπάει.

March 29, 2019

10 τρόποι που η γάτα σας σας δείχνει, ότι σας αγαπάει.


Ακόμα και αν οι γάτες δεν μπορούν να μας εκφράσουν με λόγια την αγάπη τους, πάντα βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους να μας την δείξουν.

Είτε η γάτα σας νιαουρίζει, επειδή πεινάει,είτε τρίβεται στα πόδια σας, επειδή θέλει να σας τραβήξει την προσοχή, πάντα βρίσκει τον τρόπο να εκφράσει αυτό ακριβώς που θέλει.

Αν και δεν μπορούμε να διαβάσουμε το μυαλό τους, οι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι οι γάτες βρίσκουν πάντα καινούργιους τρόπους να μας δείξουν την αγάπη τους.

Ο παρακάτω κατάλογος περιέχει 10 τρόπους, που η γάτα σας σας δείχνει, ότι σας αγαπάει.


Διαφ.
Κάποιοuς από αυτούς τους τpόπους τους γνωρίζετε και κάποιοι άλλοι θα σας εκπλήξουν. Θα εκπλαγείτε από το πόσες φορές προσπάθησε η γάτα σας να σας εκφράσει την αγάπη της και δεν το καταλάβατε.

Ακόμα και αν οι γάτες δεν μπορούν να μας εκφράσουν με λόγια την αγάπη τους, πάντα βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους να μας την δείξουν.

Είτε η γάτα σας νιαουρίζει, επειδή πεινάει,είτε τρίβεται στα πόδια σας, επειδή θέλει να σας τραβήξει την προσοχή, πάντα βρίσκει τον τρόπο να εκφράσει αυτό ακριβώς που θέλει.

Αν και δεν μπορούμε να διαβάσουμε το μυαλό τους, οι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι οι γάτες βρίσκουν πάντα καινούργιους τρόπους να μας δείξουν την αγάπη τους.

Ο παρακάτω κατάλογος περιέχει 10 τρόπους, που η γάτα σας σας δείχνει, ότι σας αγαπάει.

Κάποιους από αυτούς τους τρόπους τους γνωρίζετε και κάποιοι άλλοι θα σας εκπλήξουν. Θα εκπλαγείτε από το πόσες φορές προσπάθησε η γάτα σας να σας εκφράσει την αγάπη της και δεν το καταλάβατε.

Τρίβεται στα πόδια σας.

Η γάτα σας τρίβεται στα πόδια σας, όταν σπρώχνει τις πατούσες της απέναντι σε μαλακές επιφάνειες, όπως τους γοφούς σας. Αυτό είναι ένας από τους πιο εμφανείς τρόπους, που η γάτα σας σας δείχνει την αγάπη της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα PetMD: “Αν η γάτα σας κουρνιάζει στα πόδια σας, ενώ την χαϊδεύεται, τότε προσπαθεί να σας ανταποδώσει την αγάπη σας. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να αποδειχτεί αρκετά επίπονο, αφού όσο πιο χαρούμενες είναι οι γάτες, τόσο πιο βαθιά θέλουν να μπήγουν τα νύχια τους.”

Βέβαια, μπορείτε να αποφύγετε τον πόνο από τα νύχια της γάτας σας, βάζοντας μια λεπτή κουβέρτα ανάμεσά σας.

Σας φέρνει ένα δώρο.

Απίστευτο! Χάσε 14 Κιλά Μέχρι το Πάσχα και Άλλαξε τη Ζωή σου, με ΑΥΤΟ τον Τρόπο!

Σίγουρα θα έχει τύχει να σας αφήσει η γάτα σας έξω από την πόρτα του σπιτιού σας μικρά παιχνίδια ή μικρά ψόφια ζώα, όπως ποντίκια. Είναι ένας ξεχωριστός τρόπος της γάτας σας να σας δείξει την αγάπης της.

Η ειδική στην συμπεριφορά των ζώων, Amy Shoraj, εξηγεί: “Οι γάτες λατρεύουν να κάνουν δώρα. Οι γάτες είναι πολλοί καλοί κυνηγοί και ό,τι και αν πιάνουν θέλουν να το μοιράζονται. Όσο παράξενο και αν σας ακούγεται, δεν θα σας έφερναν αυτά τα δώρα, δεν σας αγαπούσαν.”

Όταν τρίβει το κεφάλι του στο κεφάλι σας.

Με αυτή την κίνηση η γάτα σας σας δείχνει, ότι πραγματικά νοιάζεται για εσάς. Οι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι οι γάτες έχουν κρυμμένους αδένες σε συγκεκριμένα μέρη του σώματός τους, όπως τα μάγουλα και το κεφάλι. Οπότε, όταν η γάτα σας τρίβει το κεφάλι της ενάντια στο δικό σας, θέλει να σας μαρκάρει με την μυρωδιά της, δείχνοντας σας ότι είστε μέλος της οικογένειάς σας. Αυτή η κίνηση δείχνει, ότι αισθάνεται άνετα και οικεία μαζί σας.

Όταν σας κοιτάζει επίμονα στα μάτια.

Αυτός είναι ο τρόπος της γάτας σας να εκφράσει την στοργή προς το πρόσωπό σας.

Η Dr. Karen Becker εξηγεί: “Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος που έχει η γάτα σας, για να σας δείξει την αγάπη της. Αν πρώτα σας κοιτάζει στα μάτια, μετά τα ανοιγοκλείσει, στην συνέχεια τα ξανανοίξει και τα ανοιγοκλείσει αργά, σημαίνει, ότι σας αγαπάει και σας εμπιστεύεται. Αυτή η κίνηση ισοδυναμεί με ένα φιλί.”

Όταν σας επιδεικνύουν την κοιλιά τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα IHeartCats.com: “Όπως και τα περισσότερα ζώα, οι γάτες δεν επιδεικνύουν την κοιλιά τους στον οποιονδήποτε. Αν μάλιστα, στριφογυρίζει μπροστά σας, επιδεικνύοντας την κοιλιά της, είναι ένδειξη, ότι αισθάνεται άνετα μαζί σας. Όχι, μόνο αυτό, αλλά αισθάνονται και ασφάλεια, αφού όταν επιδεικνύουν την κοιλιά τους ουσιαστικά καθιστούν τους εαυτούς τους ευάλωτους.”

Όταν η άκρη της ουράς τους γίνεται καμπυλωτή.

Η κίνηση της ουρά είναι από τα πιο ασφαλή σημάδια, για να καταλάβατε αν σας αγαπάει η γάτα.

Ο συγγραφέας Catster στο άρθρο του με τίτλο “Ρωτήστε έναν συμπεριφοριστή πως δείχνουν οι γάτες την αγάπη τους”, υποστηρίζει, ότι οι γάτες εκφράζουν την ευτυχία και τα ζεστά συναισθήματά τους με το φουντώνουν την ουρά τους, ενώ ταυτόχρονα έχουν ένα μικρό τρέμουλο. Παράλληλα, κρατάνε την ουρά τους όρθια με μια μικρή καμπύλη στην κορυφή της. Αυτό λέγεται επίσης, και ο “χαρούμενος χορός της ουράς.”

Όταν σας δαγκώνει τα δάχτυλα.

Όταν η γάτα σας δαγκώνει τα δάχτυλά σας, προσπαθήστε να μην εκνευριστείτε μαζί της, γιατί με αυτόν τον τρόπο σας δείχνει την αγάπη της.

Σύμφωνα με την Dr.Karen Becker, η γάτα σας δεν καταλαβαίνει, ότι αυτός ο τρόπος έκφρασης της αγάπης της μπορεί να είναι δυσάρεστος για εσάς. Επίσης, οι γάτες το κάνουν αυτό και με άλλες γάτες για να δείξουν την στοργή τους.

Όταν τρίβεται ανάμεσα στα πόδια σας.

Αυτό είναι ένα σημάδι αληθινής και ανιδιοτελούς αγάπης.

Με αυτόν τον τρόπο οι γάτες δείχνουν την στοργή τους. Όταν τρίβονται γύρω από τα πόδια σας, θέλουν να σας μεταδώσουν την μυρωδιά τους, δείχνοντας στους άλλους, ότι τους ανήκετε. Είναι πολύ σημαντικό για την σχέση σας με την γάτα σας να την αφήνετε να το κάνει αυτό.

Νιαούρισμα.

Σύμφωνα με την ειδικό Amy Shojai, “οι γάτες λατρεύουν να νιαουρίζουν. Το νιαούρισμά τους μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες. Μπορεί να σημαίνει,ότι είναι πολύ χαρούμενες ή ότι ανησυχούν για κάτι. Για ένα πράγμα, όμως, πρέπει να είστε σίγουροι. Αν η γάτα σας νιαουρίζει, όταν είστε παρόντες, είναι επειδή θέλει να σας δείξει την αγάπη της.”

Όταν σας ακολουθεί όπου πάτε.

Όταν η γάτα σας φαίνεται να μην χορταίνει την συντροφιά σας, τότε να είστε σίγουροι, ότι μεταξύ σας έχει δημιουργηθεί ένας δυνατός συναισθηματικός δεσμός.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mother Nature Network, αν η γάτα σας σας ακολουθεί όπου και αν πάτε, πηδάει σε τραπέζια και όπου αλλού βρει για να μπορεί να είναι κοντά σας, τότε απολαμβάνει πάρα πολύ την παρέα σας.

Αν δεν είστε σίγουροι, παρατηρήστε αν κάνει το ίδιο ακόμα και όταν δεν πλησιάζει η ώρα που την ταίζετε.

Δώστε λίγο παραπάνω προσοχή στις παραπάνω συνηθισμένες γατίσιες συμπεριφορές και θα καταλάβετε, αν σας αγαπάει η γάτα σας ή όχι.

 


Πηγή
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαβάστε επίσης: