Γιαγιά 103 ετών, οδηγούσε χωρίς δίπλωμα & ασφάλεια και “τρέλανε” τους αστυνομικούς με τη δικαιολογία που είπε

March 18, 2024

Γιαγιά 103 ετών, οδηγούσε χωρίς δίπλωμα & ασφάλεια και “τρέλανε” τους αστυνομικούς με τη δικαιολογία που είπε


Διαφ.

Μία υπεραιωνόβια γιαγιά πιάστηκε από την Αστυνομία να οδηγεί χωρίς δίπλωμα και ασφάλιση, θέλοντας να πάει στους φίλους της.

Ειδικότερα, μια ηλικιωμένη 104 ετών, στην Ιταλία, οδηγούσε χωρίς δίπλωμα μέσα στη νύχτα και χωρίς ασφάλιση, θέλοντας να επισκεφθεί φίλους της, κοντά στη Φεράρα.

Οι καραμπινιέρι τη σταμάτησαν στη 01:00 τη νύχτα τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, στις 11 Μαρτίου, στην κοινότητα του Μποντένο, στην βόρεια Ιταλία.

Αρχικά, ειδοποιήθηκαν για επικίνδυνη οδήγηση στο κέντρο του Μποντένο, μιας κοινότητας 13.000 κατοίκων στην Εμίλια Ρομάνα. Η περίπολος που έφτασε στο σημείο, βρήκε γρήγορα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και η έκπληξη των καραμπινιέρων ήταν μεγάλη, όταν ανακάλυψαν ότι η οδηγός γεννήθηκε το 1920, αλλά ήταν ακόμη ικανή να οδηγήσει μέχρι το Μποντένο, προκειμένου να δει τους φίλους της.

Μεγάλη η όρεξη για ζωή της υπεραιωνόβιας γιαγιάς

Υπεραιωνόβια οδηγούσε χωρίς δίπλωμα

Λόγω της προχωρημένης ώρας, η υπερήλικας που οδηγούσε χωρίς δίπλωμά, καθώς είχε λήξει δύο χρόνια πριν, ήταν αποπροσανατολισμένη και περνούσε συνεχώς τους ίδιους δρόμους.

Στην Ιταλία, μετά την ηλικία των 80 ετών, οι οδηγοί πρέπει να επισκέπτονται γιατρό κάθε δύο χρόνια, για να ανανεώνουν το δίπλωμά τους.

Οι καραμπινιέροι έκαναν μόνο μια προφορική επίπληξη στην υπεραιωνόβια και την οδήγησαν στο σπίτι της.

Δεν το βάζει κάτω η υπεραιωνόβια γιαγιά

Η Τζουζεπίνα Μολινάρι ή «Τζόσε» χαϊδευτικά, παρά την περιπέτειά της, υπογράμμισε στην τοπική εφημερίδα La Nuova Ferrara ότι «θα αγοράσω βέσπα ή σκούτερ», ενώ κυκλοφορεί με ποδήλατο.

Η ιστορία της γιαγιάς προκάλεσε τον θαυμασμό του δημάρχου της Φεράρα, του Άλαν Φάμπρι, ο οποίος κατάγεται από το Μποντένο και όπως επεσήμανε στο Facebook «εγώ θα της έδινα παράσημο αντί για πρόστιμο.Το να έχει κανείς τέτοια εσωτερική δύναμη δεν είναι συνηθισμένο και μου δίνει ελπίδες για τα δικά μου γεράματα».

Παναγιούλα Στεφανιδάκη: Η υπεραιωνόβια γιαγιά είναι 107 ετών με 140 εγγόνια, δισέγγονα και τρισέγγονα

Παναγιούλα Στεφανιδάκη: Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφατου Ληξιαρχείου Καλύμνου, γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1914. Σε 4 περίπου μήνες θα κλείσει τα 107 και μπαίνει στα 108.

Παναγιούλα Στεφανιδάκη: Η ιστορία μια Ελληνίδας γιαγιάς

Είναι κόρη του Χρήστου και της Θεμελίνας. Η κυρία Παναγιούλα είναι η γηραιότερη Καλυμνιά και συγκαταλέγεται στις γηραιότερες Ελληνίδες. Γεννήθηκε στην Κάλυμνο τρεις μήνες μετά την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου. Στις 23 Δεκεμβρίου του 1935, όταν ήταν 21 ετών παντρεύτηκε τον Μιχαήλ Στεφανιδάκη, Μικρασιάτη που γεννήθηκε στην Αλικαρνασσό από Κρητικό πατέρα και μητέρα Κώα.

Το ζευγάρι απέκτησε συνολικά δέκα παιδιά, πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια: τον Νικόλα, τον Χρήστο, τον Παντελή, τον Γιάννη και τον Κώστα , τη Θεμελίνα, τη Σεβαστή, την Αγγελική, τη Γεωργία και τη Μαρία. Επίσης, έχει 44 εγγόνια, 91 δισέγγονα και 5 τρισέγγονα. Τα παιδιά της κυρίας Παναγιούλας ξενιτευτήκαν στην Αυστραλία, εκείνη όμως και ο σύζυγός της έμειναν στην Κάλυμνο. Έκαναν κάποια ταξίδια για να τα επισκεφθούν.

Παναγιούλα Στεφανιδάκη

Παναγιούλα Στεφανιδάκη

Παναγιούλα Στεφανιδάκη: Είναι μία από τις γηραιότερες Ελληνίδες

Πριν από 3 χρόνια και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2018, η μικρή κόρη της κυρίας Παναγιούλας, Μαρία Στεφανιδάκη, επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά της. Έτσι, η γιαγιά ζει πλέον μαζί τους στην Κέρκυρα, στο σπίτι όπου διαμένουν. Από τα 10 παιδιά της κυρίας Παναγιούλας, τα δύο δεν βρίσκονται εν ζωή, τα τέσσερα μένουν στην Αυστραλία, τα δύο στην Κάλυμνο, ένα στην Κω και η Μαρία που είναι η μικρότερη στην Κέρκυρα.

Παναγιούλα Στεφανιδάκη


Πηγή

Διαβάστε επίσης: