Ερωτεύσιμος είναι ο άνθρωπος με προσωπικότητα.

Ερωτεύσιμος είναι ο άνθρωπος με προσωπικότητα.

Διαφ.
Έχεις προσέξει ποτέ τι σε τραβάει σε έναν άνθρωπο; Τι είναι αυτό που θα σε κάνει να τον κοιτάξεις και δεύτερη φορά; Η εμφάνιση, θα μου πεις και συμφωνώ. Είναι το πρώτο πράγμα που αντιμετωπίζεις γνωρίζοντας κάποιον. Η προ...

Έχεις προσέξει ποτέ τι σε τραβάει σε έναν άνθρωπο; Τι είναι αυτό που θα σε κάνει να τον κοιτάξεις και δεύτερη φορά; Η εμφάνιση, θα μου πεις και συμφωνώ. Είναι το πρώτο πράγμα που αντιμετωπίζεις γνωρίζοντας κάποιον. Η προσωπικότητα απ’ την άλλη χρειάζεται χρόνο για να ξεδιπλωθεί. Μα όσο όμορφος κι αν είναι ένας άνθρωπος, πάντα θα υπάρχει κάποιος άλλος ομορφότερος. Όσο πιο πολύ ακολουθεί τις τάσεις της μόδας, τόσο περισσότερο κινδυνεύει να βγει στο δρόμο σχεδόν ίδιος με τόσους και τόσους. Λες κι είναι φωτοτυπημένα αντίγραφα.

Η γοητεία όμως; Η γοητεία δεν αντιγράφεται και δε δημιουργείται μπροστά σε καθρέφτες. Ο γοητευτικός άνθρωπος είναι ένας «επικίνδυνος» γιατί θα ‘ρθει να κερδίσει το μυαλό σου κι όχι τα μάτια σου. Ο γοητευτικός άνθρωπος είναι άκρως ερωτεύσιμος. Σχεδόν σου επιβάλει να τον ερωτευτείς, έχοντας τα στοιχεία εκείνα που θα τον κάνουν να διαφέρει και να ξεχωρίζει.

Δε θα ακολουθήσει τακτικές της σορού, όπως σκοτσέζικα ντουζ και παιχνιδάκια για να σου κινήσει το ενδιαφέρον. Ίσως αυτά να έχουν αποτέλεσμα σε έναν ανώριμο, μη κατασταλαγμένο άνθρωπο, αλλά όχι σε σένα. Για την ακρίβεια δε θα προσπαθήσει καν να σου κινήσει το ενδιαφέρον, γιατί έχει καταλάβει πια πως μόνο το φυσικό και το αμφίδρομο έχει αξία και νόημα. Θα νοιαστεί για τη μέρα σου κι αν μπορεί θα προσπαθήσει να σου την κάνει καλύτερη.

Θα στέκεσαι απέναντι από έναν άνθρωπο με δυνατό μυαλό, που όμως δε θα χρησιμοποιήσει ποτέ για να χειραγωγήσει τους άλλους. Κι αυτό γιατί έχει μια έμφυτη καλοσύνη, την οποία μοιράζει απλόχερα μέσα απ’ τους καλούς του τρόπους. Καλοσύνη δε σημαίνει σκύβω το κεφάλι και δέχομαι ό,τι μου πλασάρουμε, μην μπερδευτείς.

Ο πραγματικά ερωτεύσιμος άνθρωπος δε θα γίνει ποτέ πιόνι στα χέρια κανενός. Μέσα από το χαμογελαστό πρόσωπο και την ευγενική ομιλία, αναδύεται ένα πλάσμα δυναμικό, ανεξάρτητο, δραστήριο, το οποίο θα δεις να δίνει λύσεις σε προβλήματα, να ελίσσεται ανάλογα με τις περιστάσεις και θα σε κάνει να νιώσεις πως μαζί του δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Ο ερωτεύσιμος άνθρωπος δε θα σου πει «εμπιστεύσου με», άλλωστε το έχεις ακούσει τόσες φορές που δε θα είχε καμία αξία. Θα σου δείξει όμως με τη συμπεριφορά και τις πράξεις του πως είναι άξιος εμπιστοσύνης. Θα νιώσεις γνωρίζοντάς τον, πως δε χρειάζεται να δείξεις τίποτα το διαφορετικό από αυτό που είσαι. Δε σε προσεγγίζει με σκοπό να σε κρίνει, όπως κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Θα νιώσεις πως κι εκείνος δεν προσποιείται κάτι που δεν είναι ή που θα ήθελε να είναι. Χαλαρός κι ακομπλεξάριστος, σε κάνει να νιώσεις άνετα μαζί του απ’ τη πρώτη στιγμή.

Αυτός ο άνθρωπος δεν πάει όπου φυσάει ο άνεμος. Έχει τη γνώμη του, έχει διαμορφώσει τις απόψεις του κι όσο κι αν σέβεται την άποψη του διπλανού του, συνεχίζει να κινείται πιστά με γνώμονα τις δικές του αξίες. Αυτό που σε ελκύει επίσης σε εκείνον είναι η αισιοδοξία του κι η θετική του στάση απέναντι στη ζωή. Ποτέ κανείς δεν ερωτεύτηκε τη μιζέρια.

Ο ερωτεύσιμος άντρας θα παραμείνει αρσενικό και θα φερθεί τρυφερά και ταυτόχρονα δυναμικά ακόμη και στα δύσκολα, ειδικά στα δύσκολα. Όπως η ερωτεύσιμη γυναίκα θα παραμείνει θηλυκή, δίνοντας το μήνυμα πως είναι εδώ για να στηρίξει, να νοιαστεί, να περιποιηθεί, χωρίς όμως να επιτρέψει ούτε στιγμή να θεωρηθεί κατώτερη ή λιγότερο άξια απ’ τον άντρα της.

Το μεγαλύτερο αφροδισιακό στον έpωτα είναι ο θαυμασμός κι ο άνθρωπός για τον οποίο μιλάμε, ο ερωτεύσιμος άνθρωπος, θα σου δώσει πολλούς λόγους να τον θαυμάσεις. Θα σε εντυπωσιάσει γιατί εκείνος ξέρει τι θέλει, σε αντίθεση με τους περισσότερους σήμερα. Θα τον θαυμάσεις γιατί έχει καταφέρει μέσα σε δύσκολους καιρούς, να βρει την άκρη του και να σταθεί στα πόδια του. Είναι άξιος θαυμασμού κάποιος που δε θα χρησιμοποιήσει ψέματα και δικαιολογίες για να καλύψει τα λάθη του. Εξάλλου δεν ερωτευόμαστε τους ατσαλάκωτους, αλλά τους αληθινούς.

Ο ερωτεύσιμος άνθρωπος είναι σeξι, όμως με έναν τρόπο που δε σου βγάζει τίποτα το φθηνό ή το πρόsτυχο. Δε θα προσπαθήσει να διαφημίσει τη σeξουαλικότητά του μέσα από ακραία ντυσίματα ή προκλητικές πόζες, σε αντίθεση με τη τάση της εποχής. Εκείνος θα παραμείνει πάντα φινετσάτος και στιλάτος, χωρίς όμως να φτάνει στο άλλο άκρο. Ξέρει τα όρια και δεν πατάει ποτέ τις κόκκινες γραμμές.

Ο έpωτας είναι θέμα χημείας, λένε. Ταιριάζουν τα χνώτα μας με κάποιον ή όχι. Ωστόσο τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα, διότι δείχνουν έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο κι αυτό τον κάνει άκρως ερωτεύσιμο σε αυτούς που έχουν ξεφύγει πια απ’ τα παιχνιδάκια της εφηβείας και τα ανόητα κόλπα που προκαλούν μόνο μια προσωρινή κι επιφανειακή καψούρα.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Γρημάνη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή: pillowfights.gr

Διαβάστε περισσότερα...