Αλέξης Γεωργούλης: «Γιατί αποφάσισα να μπω στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ»

Αλέξης Γεωργούλης: «Γιατί αποφάσισα να μπω στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ»

Διαφ.
Ο Αλέξης Γεωργούλης σε συνέντευξή του εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να δεχτεί την πρόταση και να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης: Συναισθηματική η απόφασή μου να μπω στο ευρωψ...

Ο Αλέξης Γεωργούλης σε συνέντευξή του εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να δεχτεί την πρόταση και να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Γεωργούλης: Συναισθηματική η απόφασή μου να μπω στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Την πρώτη του συνέντευξη μετά την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στο «Έθνος της Κυριακής» ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης.

«Είναι μια απόφαση αρκετά συναισθηματική. Νιώθω ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες για την Ελλάδα ως προς την απήχηση της διεθνώς. Η χώρα έγινε στα χρόνια της κρίσης συνώνυμο κακών ειδήσεων. Σας λέω όμως και σαν ένας άνθρωπος που εργάστηκα αρκετό διάστημα στο εξωτερικό μέσα στην κρίση, ότι η Ελλάδα δεν έχει χάσει το brand name της. Είναι η κοιτίδα της κριτικής σκέψης, του διαλόγου, του πολιτισμού, δηλαδή στοιχείων που είναι απαραίτητα για την επανεκκίνηση που χρειάζεται η Ευρώπη», ήταν η απάντηση του Αλέξη Γεωργούλη σχετικά με το πως έλαβε την απόφαση αυτή.

Αλέξης Γεωργούλης: Οι λόγοι που τον οδήγησαν να είμαι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο ηθοποιός, αναφερόμενος τους λόγους για τους οποίους πήρε την απόφαση, τονίζει: «Νιώθω ότι μπορώ να συνεισφέρω και εγώ μέσα από τη διαδρομή μου στο χώρο του πολιτισμού, να βάλω δηλαδή ένα λιθαράκι σε μια μεγάλη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα για να δυναμώσει η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Γατί πιστεύω ειλικρινά ότι σήμερα η Ευρώπη έχει περισσότερο ανάγκη την Ελλάδα όσο ποτέ».

Αλέξης Γεωργούλης: Δεν βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή είμαι οπαδός του κόμματος
Σε ερώτηση αν η υποψηφιότητά του υποδηλώνει ότι είναι πολιτικοποιημένος, ο κ. Γεωργούλης επισημαίνει πως δεν τον ενδιαφέρει η υπόθεση του κομματικού ανταγωνισμού με όρους οπαδισμού και συμπληρώνει: «Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι συζητώντας με τους ανθρώπους του για την πιθανότητα να είμαι υποψήφιος αναγνώρισα ότι το πρώτιστο ενδιαφέρον τους είναι να καταφέρουμε να κάνουμε πράγματα για τον τόπο μας, όχι να αντιπαρατεθούμε με γηπεδικούς όρους στους απέναντι, όποιοι κι αν είναι αυτοί».

Σοκ! Καίει 8kg λίπος σε 3 μέρες. Δες πως…

Αλέξης Γεωργούλης: Πως μπορεί η κινηματογραφική βιομηχανία να βοηθήσει την οικονομία της ελλάδας
Εστιάζοντας στον τομέα της κινηματογραφικής βιομηχανίας στη χώρα μας, αναφέρει πως τους τελευταίους μήνες συντελείται μια πραγματική επανάσταση. «Με το ΕΚΟΜΕ, το cash rebate, δηλαδή την επιστροφή στον παραγωγό των δαπανών για τις οπτικοακουστικές παραγωγές που γυρίζονται στην Ελλάδα σε ποσοστό 35%, την ουσιαστική στήριξη σε νέες παραγωγές Ελλήνων και ξένων δημιουργών, το πλάνο για την ενίσχυση της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και την προσέλκυση μεγάλων projects του χώρου στον τόπο μας» εξηγεί.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, έκανε λόγο για μια κοσμογονία που θα αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της Ελλάδας στο διεθνές πολιτιστικό στερέωμα και προσέθεσε: «Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν διαχρονικά ξένες εταιρείες παραγωγής που ήθελαν να έρθουν να επενδύσουν στην πραγματικότητα στη χώρα μας αλλά δεν υπήρχε κανένα πλαίσιο και καμία διάθεση συνεννόησης με τους φορείς και τις κυβερνήσεις. Σήμερα, αυτή η κατάσταση έχει αλλάξει και βελτιώνεται διαρκώς προς το καλύτερο».

Ο Αλέξης Γεωργούλης υπογραμμίζει μάλιστα την ανάκη να κατανοήσουν όλοι, ανεξαρτήτως κομμάτων και πολιτικών απόψεων, ότι ο συγκεκριμένος τομέας παράγει ένα τριπλό όφελος: Αναβαθμίζει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, παράγει θέσεις εργασίας για Έλληνες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, τεχνικούς και ούτω καθεξής και φυσικά συνεισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας.

Αλέξης Γεωργούλης: Τι περιμένει ο ίδιος από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και από τον ΣΥΡΙΖΑ
Απαντώντας σε ερώτηση για το διακύβευμα των προσεχών ευρωεκλογών, ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρει πως η Ευρώπη αφήνοντας πίσω τα χρόνια δύο μεγάλων κρίσεων, της οικονομικής και της προσφυγικής, σήμερα βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Έγιναν μεγάλα λάθη στη διαχείριση και των δύο κρίσεων, κυρίως διότι έλειψε η αλληλεγγύη και περίσσεψαν τα στερεότυπα και οι διαχωρισμοί, επισημαίνει και εκφράζει την άποψη πως η Ευρώπη δεν είναι μόνο οι αριθμοί, αλλά είναι πάνω απ’ όλα η κουλτούρα της συνύπαρξης και της αλληλεπίδρασης διαφορετικών καταγωγών, πολιτισμών, παραδόσεων. Αυτός είναι ο πλούτος της και αν θέλετε αυτό εγγυάται και το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης, συμπληρώνει.

Αλέξης Γεωργούλης: Η γνώμη του για τον Αλέξη Τσίπρα
Τέλος, ερωτηθείς ποια είναι η γνώμη του για τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό, ο Αλέξης Γεωργούλης απάντησε πως είναι ένας άνθρωπος που τον εκτιμά, τον χαρακτήρισε ως τον πιο άμεσο και ανθρώπινο πρωθυπουργό που έχει γνωρίσει και τονίζει πως «έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για την Ελλάδα, της έδωσε ξανά υπόσταση και φωνή στην Ευρώπη και μάλιστα σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε περισσότερα...