Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης και τοκογλυφίας (pic)


Υπόθεση εκβίασης και τοκογλυφίας σε βάρος 45χρονου ιδιοκτήτη φανοποιείου εξιχνίασαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Διαφ.
Υπόθεση εκβίασης και τοκογλυφίας σε βάρος 45χρονου ιδιοκτήτη φανοποιείου εξιχνίασαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονί...

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη 43χρονος συνεργάτης του επαγγελματία, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ο 36χρονος αδερφός του συλληφθέντα που βρίσκεται ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης της χώρας.

Ο 45χρονος κατήγγειλε ότι πέρυσι, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο δάνεισε τμηματικά στον συλληφθέντα συνολικά 4.000 ευρώ, τα οποία ενώ επέστρεψε με αύξηση, τού ζητήθηκαν εκβιαστικά επιπλέον ποσά.


Συγκεκριμένα, ο καταγγέλλων ανέφερε ότι ο 43χρονος άντρας, από πέρσι τον Σεπτέμβριο, απειλώντας τον ίδιο και την οικογένειά του, απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή επιπλέον 2.500 ευρώ. Για το ίδιο ποσό επικοινώνησε με τον παθόντα μετερχόμενος απειλές κατά της ζωής του και ο 36χρονος, για λογαριασμό του αδερφού του.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο συλληφθείς ανάγκασε τον ιδιοκτήτη του φανοποιείου να του μεταβιβάσει προφορικά το 50% της επιχείρησής του, καταβάλλοντας χρηματικό αντίτιμο πολύ μικρότερο από την αξία πώλησης.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...