Ορέστης: Πουλούσε… τρέλα στους αστυνομικούς. Απαθής, σαν να το διασκέδαζε.


Ο Ορέστης που συγκλόνισε την Κύπρο με την σειρά δολοφονιών που διέπραξε, συνεχίζει να σοκάρει.
«Είναι εντελώς απαθής. ∆εν έχει δείξει ίχνος µεταµέλειας. ∆εν έχει βουρκώσει, ούτε έχει ρίξει ένα δάκρυ για τα θύµατά του. ∆εν έχει καν ζητήσει συγγνώµη για τις πράξεις του και φέρεται σαν να λειτουργεί µε απόλυτη νηφαλιότητα», λέει αστυνομικός.
“Μπορεί να φορούσε, μπορεί και να μην φορούσε” η απάντηση του 35χρονου όταν ρωτήθηκε για τα ρούχα ενός από τα θύματά του.
Όλες οι τελευταίες εξελίξεις της σοκαριστικής υπόθεσης.

Διαφ.
Ο Ορέστης που συγκλόνισε την Κύπρο με την σειρά δολοφονιών που διέπραξε, συνεχίζει να σοκάρει. «Είναι εντελώς απαθής. ∆εν έχει δείξει ίχνος µεταµέλειας. ∆εν έχει β...

Τη σκιαγράφηση του προφίλ του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, με το ψευδώνυμο Ορέστης, επιχειρούν οι ανακριτές της υπόθεσης, τους οποίους θα βοηθήσουν και οι ξένοι εμπειρογνώμονες που έφθασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, ούτως ώστε να αναλυθεί ο τρόπος σκέψης και δράσης του.

Ορέστης: «Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε ένα χαρτί να σας τα…

Οι εμπειρογνώμονες, θα επιδιώξουν να εντοπίσουν στοιχεία, τα οποία θα δείχνουν το κίνητρο που πυροδότησε την εγκληματική δράση του 35χρονου, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής ερώτημα των Αρχών. Εάν δηλαδή, το πρώτο του έγκλημα ήταν το διπλό φονικό, μάνας και κόρης, το 2016, ή κατά πόσον προηγήθηκαν άλλα θύματα.

Ανάμεσα στη σωρεία αναπάντητων ερωτημάτων, περίοπτη θέση καταλαμβάνει και το γιατί ο Ορέστης δολοφόνησε και τα παιδιά των θυμάτων του, ερώτημα το οποίο παραμένει θολό στην όλη υπόθεση.

Βέβαια το πιο πιθανό σενάριο είναι να τον είχαν δει και τα ανήλικα παιδάκια και ο 35χρονος να τα δολοφόνησε για να μην τον αναγνωρίσουν, ωστόσο τίποτε δεν είναι βέβαιο μέχρι στιγμής.

Η θέση που εκφράζει ο Ορέστης είναι ότι το πρώτο έγκλημα το διέπραξε το 2016 και ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα, με τον αριθμό της φρίκης να σταματά στα επτά, ενώ με κυνικό τρόπο δήλωσε, ως προς το κίνητρο του, ότι ένιωθε ωραία να σκοτώνει γυναίκες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος Ορέστης βρίσκεται σε πλήρη απάθεια και είναι λες και διασκεδάζει το γεγονός ότι όλη η Αστυνομία τρέχει από πίσω του, ψάχνοντας για τα θύματα του, τα οποία αρχικά ομολογούσε με δόσεις και αφού πρώτα αντιλαμβανόταν ότι έσφιξε ο κλοιός.
Ο Ορέστης που… πουλάει τρέλα


Κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, όταν κλήθηκε να απαντήσει τι ρούχα φορούσε η μητέρα της οκτάχρονης που είναι μια εκ των δύο σορών που εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη και επιχειρείτο η εξακρίβωση της ταυτότητας της σορού, ο 35χρονος απάντησε: «Μπορεί να φορούσε, μπορεί να μην φορούσε».

Η απάντηση του δείχνει την αδιαφορία του και την πλήρη απάθεια με την οποία αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει τα θύματα του, διαγράφοντας από τη μνήμη του όσα φρικτά έπραττε.
Ο Ορέστης ζήτησε να προστατευτούν τα παιδιά του

Ο 35χρονος που έχει ήδη εξεταστεί από κυβερνητικό ψυχίατρο είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του.

«Είναι εντελώς απαθής. ∆εν έχει δείξει ίχνος µεταµέλειας. ∆εν έχει βουρκώσει, ούτε έχει ρίξει ένα δάκρυ για τα θύµατά του. ∆εν έχει καν ζητήσει συγγνώµη για τις πράξεις του και φέρεται σαν να λειτουργεί µε απόλυτη νηφαλιότητα».

Αυτά είναι που αποκάλυψε και αστυνοµικός που συµµετέχει στις έρευνες, ο οποίος περιέγραψε ότι «με σταθερότητα και αποφασιστικότητα µας υπέδειξε τα σηµεία που είχε ξεφορτωθεί τα τρία γνωστά θύµατά του. Ακόµη και όταν τον πήγαµε στη λίµνη Ξυλιάτου ήταν ανέκφραστος και αδιάφορος. ∆εν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο, ούτε έχει εξηγήσει τους λόγους πίσω από τις ειδεχθείς του πράξεις».

Click4more: Εργασιομανής όταν… δεν δολοφονούσε! Ντοκουμέντο από την γεμάτη ατζέντα του Ορέστη

Όσον αφορά την ομολογία του για τους επτά φόνους και αφού ζήτησε χαρτί για να γράψει σε δέκα σελίδες όλες τις φρικιαστικές του ενέργειες, είχε πει στους ανακριτές «βαρέθηκα, θέλω να πάω φυλακή», σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης.

Επίσης ο ύποπτος, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, ζήτησε από τους ανακριτές, να μην θυματοποιηθούν τα παιδιά του, ηλικίας έξι και επτά ετών, που είναι υπό την εποπτεία του Γραφείου Ευημερίας, μετά τη σύλληψη του.

Ωστόσο, οι αποτρόπαιες πράξεις του 35χρονου, ήταν αυτές που θυματοποίησαν τα παιδιά του, τα οποία πλέον έχουν στιγματιστεί ως τα παιδιά του πρώτου κατά συρροή δολοφόνου της Κύπρου.

Πηγή: reporter.com.cy
Διαβάστε περισσότερα...