Δόντια: Οι επιστήμονες βρήκαν τρόπο να ξανά καλλιεργήσουν τα δόντια μας μέσα σε 2 μήνες

May 11, 2019

Δόντια: Οι επιστήμονες βρήκαν τρόπο να ξανά καλλιεργήσουν τα δόντια μας μέσα σε 2 μήνες


Δόντια: Η απώλεια των δοντιών όταν είμαστε ενήλικες, μπορεί να είναι μια πολύ τρομακτική σκέψη, αλλά είναι ωστόσο ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι. Πάνω από το ένα τέταρτο των ενηλίκων χάνουν όλα τους τα δόντια μέχρι την ηλικία των 74 ετών.

Δόντια: Διαφορές με τα εμφυτεύματα και την νέα τεχνική Ενώ τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να βοηθήσουν, μπορεί να είναι αρκετά άβολα, ειδικά επειδή δεν προσαρμόζονται στο στόμα καθώς μεγαλώνει. Ωστόσο, μια νέα τεχνική μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναπτύξουν νέα δόντια σε μόλις 9 εβδομάδες, χρησιμοποιώντας τα ίδια τους τα βλαστοκύτταρα.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης ελπίζουν ότι μπορούν να αποκτήσουν τα βλαστοκύτταρα ενός ατόμου προκειμένου να αναπτύξουν ένα ανατομικά σωστό δόντι. Εκτός από αυτό, το νέο δόντι θα αυξάνεται στην υποδοχή του ατόμου, επιτρέποντάς του ακόμη και να συγχωνευθεί με τον ιστό των ούλων. Έχουν ήδη αποδείξει την ικανότητα να αναπτύσσουν τα δόντια, αν και όχι στον άνθρωπο ακόμα.


Διαφ.
Δόντια: Πως έγινε το πείpαμα Σύμφωνα με το Journal of Dental Research, οι ερεuνητές πραγματοποίησαν ένα πείραμα χρησιμοποιώντας 22 αρουραίους. Μετά την εμφύτευση των αυξητικών παραγόντων στα στόματα των αρουραίων, νέο οστικό υλικό ...

Δόντια: Η απώλεια των δοντιών όταν είμαστε ενήλικες, μπορεί να είναι μια πολύ τρομακτική σκέψη, αλλά είναι ωστόσο ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι. Πάνω από το ένα τέταρτο των ενηλίκων χάνουν όλα τους τα δόντια μέχρι την ηλικία των 74 ετών.

Δόντια: Διαφορές με τα εμφυτεύματα και την νέα τεχνική

Ενώ τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να βοηθήσουν, μπορεί να είναι αρκετά άβολα, ειδικά επειδή δεν προσαρμόζονται στο στόμα καθώς μεγαλώνει. Ωστόσο, μια νέα τεχνική μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναπτύξουν νέα δόντια σε μόλις 9 εβδομάδες, χρησιμοποιώντας τα ίδια τους τα βλαστοκύτταρα.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης ελπίζουν ότι μπορούν να αποκτήσουν τα βλαστοκύτταρα ενός ατόμου προκειμένου να αναπτύξουν ένα ανατομικά σωστό δόντι. Εκτός από αυτό, το νέο δόντι θα αυξάνεται στην υποδοχή του ατόμου, επιτρέποντάς του ακόμη και να συγχωνευθεί με τον ιστό των ούλων. Έχουν ήδη αποδείξει την ικανότητα να αναπτύσσουν τα δόντια, αν και όχι στον άνθρωπο ακόμα.Δόντια: Πως έγινε το πείραμα

Σύμφωνα με το Journal of Dental Research, οι ερευνητές πραγματοποίησαν ένα πείραμα χρησιμοποιώντας 22 αρουραίους. Μετά την εμφύτευση των αυξητικών παραγόντων στα στόματα των αρουραίων, νέο οστικό υλικό αναγεννήθηκε και ενσωματώθηκε μέσα σε 9 εβδομάδες. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή είναι η πρώτη φορά που δόντια έχουν αναγεννηθεί σε έναν ζωντανό οργανισμό.

Δεδομένου ότι το δόντι αναπτύσσεται στην υποδοχή όπου θα παραμείνει, δεν υπάρχει επίσης η ανάγκη να γίνει συγκομιδή εξωτερικών βλαστικών κυττάρων ή να δημιουργηθεί ένα εξωτερικό περιβάλλον για το δόντι για να μεγαλώσει.

Δόντια: Θα μπορούσε να είναι το μέλλον

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα είναι μια οικονομικότερη λύση για ασθενείς που δεν μπορούν να αντέξουν τα έξοδα για εμφυτεύματα. Επιπλέον, καθώς το δόντι μεγαλώνει ακριβώς στο στόμα, πιθανότατα θα υπάρχει μικρότερος χρόνος αποκατάστασης και είναι λιγότερο πιθανό να αποτύχουν και τα υπόλοιπα δόντια.Δυστυχώς, τα εμφυτεύματα μπορεί να είναι οδυνηρά, απαιτούν μακροχρόνια διαδικασία επούλωσης και συχνά δεν προσαρμόζονται στα γηρατειά του στόματος. Είναι ένα γεγονός που μπορεί να προκαλέσει την αποτυχία του εμφυτεύματος. Ωστόσο, αυτή η νέα εναλλακτική λύση θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα σύντομα.

Διαβάστε επίσης:

Makeover Guy: Μια από τις πιο ερωτικές μεταμορφώσεις του

Ιστορικά γεγονότα: 19 πράγματα που δεν σας έμαθαν στο σχολείο

Μάνα-Τέρας Σφράγισε το Νεογέννητο Μωρό της σε Πλαστική Σακούλα και το άφησε να Πεθάνει


Πηγή
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαβάστε επίσης: