"Τα Τελευταία Χρόνια Μόλυνα με AIDS Πάνω από 400 Παιδιά και 100 Ενήλικες"


"Τα Τελευταία Χρόνια Μόλυνα με AIDS Πάνω από 400 Παιδιά και 100 Ενήλικες"


Διαφ.
HIV: Ένας γιατρός που είχε μολυνθεί με τον ιό του AIDS έχει συλληφθεί, αφού μόλυνε περισσότερα από 400 παιδιά και 100 ενήλικες με τον ιό στο Πακιστάν. HIV: Το έκανε επίτηδες ή όχι; Ο ιός εξαπλώθηκε από επαναχρησιμοποιούμενες σύ...

HIV: Ένας γιατρός που είχε μολυνθεί με τον ιό του AIDS έχει συλληφθεί, αφού μόλυνε περισσότερα από 400 παιδιά και 100 ενήλικες με τον ιό στο Πακιστάν.

HIV: Το έκανε επίτηδες ή όχι;

Ο ιός εξαπλώθηκε από επαναχρησιμοποιούμενες σύριγγες έχοντας καμία πρόληψη όσον αφορά τα μέτρα ελέγχου των λοιμώξεων.

Οι αρχές ανέφεραν ότι το ξαφνικό ξέσπασμα του ιού HIV έχει ως πηγή έναν μόνο γιατρό, ο οποίος όπως φάνηκε, χρησιμοποιούσε μολυσμένη σύριγγα σε ασθενείς.

Ο γιατρός συνελήφθη νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού εκατοντάδες τοπικά παιδιά και ενήλικες βρέθηκαν θετικοί τον ιό. Η αστυνομία εξακολουθεί να προσπαθεί να προσδιορίσει εάν ο γιατρός με όνομα Ghangharo, σκοπίμως βοήθησε να εξαπλωθεί η ασθένεια σε όλους τους άλλους.

Δεν είναι σαφές από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εάν οι άνθρωποι έχουν μολυνθεί από το αίμα του ή από άλλους ασθενείς με HIV. Μεταξύ αυτών που επηρεάστηκαν ήταν ο Ali Raza, που απέκτησε πυρετό στο σπίτι μιας οικογένειας, στη σκονισμένη και σε μεγάλο βαθμό παραμελημένη περιοχή της Larkana.

HIV: Η ιστορία μιας οικογένειας

Η μητέρα του με όνομα Rehmana Bibi, πήγε τον γιο της σε έναν τοπικό γιατρό, ο οποίος χορήγησε σιρόπι παρακεταμόλης για τον Raza και της είπε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί.

Πανικοβλήθηκε όμως αφού ειδοποιήθηκε ότι πολλά παιδιά που αρχικά είχαν πυρετό, βγήκαν θετικά για τον ιό HIV.Ανήσυχη η Bibi πήγε τον Raza σε ένα νοσοκομείο. Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι, άνηκε σε 1 από τους περισσότερους από 500 ανθρώπους που βγήκαν θετικοί στον ιό.

«Νιώθαμε μεγάλη θλίψη εκείνη την ημέρα. Ο γιος μας βγήκε θετικός στον ιό HIV».

Όλα τα μέλη της οικογένειάς της εξετάστηκαν για τον ιό που προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο ο Ράζα αποδείχτηκε ότι ήταν το μόνο θύμα.

HIV: Πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση

Ο Sikandar Memon, επικεφαλής του Προγράμματος Ελέγχου του AIDS στην επαρχία Sindh, δήλωσε ότι αξιωματούχοι έχουν εξετάσει 13.800 άτομα από το Larkana. Περισσότερα από 400 παιδιά και 100 ενήλικες ήταν θετικοί στον ιό HIV.

Σε εθνικό επίπεδο, το υπουργείο Υγείας του Πακιστάν έχει καταγράψει περισσότερες από 23.000 περιπτώσεις HIV. Πακιστανοί υπάλληλοι της υγειονομικής περίθαλψης δήλωσαν πως ο ιός HIV συνήθως εξαπλώνεται στη χώρα από μη αποστειρωμένες σύριγγες.Από τις 534 θετικές εξετάσεις στην περιοχή Rotodero της Larkana, 270 ήταν γυναίκες και 264 άντρες.

HIV: Τρόποι μετάδοσης της νόσου

Τα περισσότερα κρούσματα τα είχαν παιδιά ηλικίας μεταξύ δύο και πέντε ετών. Αποτελούν το 55% των περιπτώσεων, ενώ το 20% των κρουσμάτων άνηκε στην ηλικιακή ομάδα από 6 έως 15 ετών.

Το προσωπικό και άλλοι εμπειρογνώμονες είχαν αρχικά καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κύρια αιτία εξάπλωσης της λοίμωξης από τον ιό HIV, οφειλόταν σε κακή πρακτική χρησιμοποιώντας σύριγγες που είχαν ξανά χρησιμοποιηθεί.

Ένα άτομο με HIV μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε άλλους με διάφορους τρόπους, μεταξύ άλλων με την χρήση της ίδιας βελόνας, από τη μητέρα στο μωρό κατά τη γέννηση ή το θηλασμό και από το σεξ χωρίς προστασία.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία ανηλίκου: Του άλλαξε τον όρο με βότκα για να μην κάνει φασαρία

Καρκίνος: Παλιά μισούσα τον εαυτό μου – Τώρα μακάρι να έμοιαζα όπως τότε

Κουτάβια: Τους κάλεσαν επειδή άκουγαν κραυγές αγωνίας από τον κάδο – Βρήκαν 8

Διαβάστε περισσότερα...