Τσίπρας στην Κοζάνη: Ο λαός δεν ξεχνά ποιος μας οδήγησε στη χρεοκοπία


Τσίπρας στην Κοζάνη: Ο λαός δεν ξεχνά ποιος μας οδήγησε στη χρεοκοπία


Διαφ.
Με δυο παιδιά που φορούσαν παραδοσιακές ποντιακές στολές και του έδωσαν λουλούδια και με το Bella Ciao να ακούγεται ξανά έκλεισε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στην Κοζάνη, το βράδυ του Σαββάτου (18.05.2019). «Η κα...

Με δυο παιδιά που φορούσαν παραδοσιακές ποντιακές στολές και του έδωσαν λουλούδια και με το Bella Ciao να ακούγεται ξανά έκλεισε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στην Κοζάνη, το βράδυ του Σαββάτου (18.05.2019).

«Η καρδιά της Ελλάδας του μόχθου και της δημιουργίας, της δημοκρατίας, της κοινωνική δικαιοσύνης και της προκοπής είναι μαζί μας. Η καρδιά του αληθινού πατριωτισμού χτυπάει σήμερα εδώ, στη δυτική Μακεδονία«, τόνισε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στην Κοζάνη.

«Η μεγάλη πλειοψηφία το ελληνικού λαού γνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες που κάναμε για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Ήρθε η ώρα να μιλήσει η Ελλάδα των πολλών» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε πως «η Ελλάδα των ελίτ θέλει να βάλει φραγμό σε αυτή τη πορεία«.

«Ο λαός δεν ξεχνά ποιος μας οδήγησε στη χρεοκοπία«, συνέχισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως οι ελίτ θέλουν να γυρίσουν τη χώρα στις εποχές που ευημερούσαν οι αριθμοί αλλά όχι οι άνθρωποι. «Δεν κάνουμε δώρα, ούτε προεκλογικές παροχές», σημείωσε με έμφαση.

Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε τα θύματα της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού – Η ελληνική πολιτεία δεν ζητά εκδίκηση, ζητά όμως αναγνώριση και δικαιοσύνη – Αλέξης Τσίπρας

«Η Ελλάδα των πολλών βγαίνει μπροστά, για να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια, για την αποκατάσταση των αδικιών, την ελάφρυνση των βαρών… Το ξέρουμε καλά ότι η Ελλάδα των ελίτ, η Ελλάδα των λίγων και των εκλεκτών θέλει να βάλει φραγμό σε αυτή την πορεία«, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ρυτίδες Τέλος! Γλίτωσε το μπότοξ με την πιο απλή μέθοδο. Δες πως…


Πηγή: Γραφείο Τύπου/ Andrea Bonetti

Αναφερόμενος στο δίλημμα των ευρωεκλογών που -όπως είπε- τέθηκε με ευθύνη της αντιπολίτευσης που τις μετέτρεψε σε δημοψήφισμα- αναφέρθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προσωπικά σε έναν από τους συγκεντρωμένους, είπε: «…την επόμενη Κυριακή έχεις φίλε απόμαχε της ζωής δύο επιλογές. Ή θα δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης, στο σχέδιο αποκατάστασης των αδικιών και ανάτασης της οικονομίας. Ή θα ανοίξεις την κερκόπορτα στο παρελθόν… Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα γράφει πάνω «13η σύνταξη» και μέτρα ελάφρυνσης.

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ γράφει με μεγάλα γράμματα: Ακύρωση των μέτρων ελάφρυνσης«. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε κατά της 13ης σύνταξης και υπόσχεται μόνο 12, ενώ τόσο ο κ. Στουρνάρας όσο και ο Μάνφρεντ Βέμπερ τάχθηκαν κατά των μέτρων. Κάλεσε δε τον υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν να κάνει κουμάντο στην πατρίδα του, τη Γερμανία και στη Βαυαρία.

«Δεν θα επωφεληθούν όλοι οι Έλληνες από το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη«, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ σημείωσε πως «δεν έχουν οι θύτες και τα θύματα της κρίσης τα ίδια συμφέροντα«. Συνεχίζοντας του απάντησε ότι «δεν είμαστε εμείς που διχάζουμε. Η Ελλάδα των πολλών δε διχάζει αλλά ενώνει. Η πολιτική σας υπέρ των ελίτ διχάζει«.


Πηγή: Γραφείο Τύπου/ Andrea Bonetti

«Τώρα αρχίζει και ανακάμπτει η οικονομία και αποδίδει και μοιράζουμε τους καρπούς στους πολλούς» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «οι αντίπαλοί μας θέλουν να τα μοιράσουν σε φοροελαφρύνσεις στην ελίτ και σε δωράκια.

Εμείς μειώνουμε τους φόρους τώρα. Το πρόβλημά τους δεν είναι ότι οι ίδιοι ανήκουν στην ελίτ, και γι αυτό δεν μπορούν να καταλάβουν την 13η σύνταξη και τα επιδόματα των 100 ή 200 ευρώ που γι’ αυτούς είναι φιλοδώρημα… Το πρόβλημά τους δεν είναι η ταξική τους καταγωγή. Το πρόβλημά τους είναι ότι το πρόγραμμά τους ευνοεί τις ελίτ και αδικεί τους πολλούς«.


Πηγή: Γραφείο Τύπου/ Andrea Bonetti

Εξαπολύοντας μια ακόμη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως κάθε φορά που μιλάει εκτός κειμένου, οι επικοινωνιολόγοι προσπαθούν να ανασκευάσουν γιατί του ξεφεύγουν πτυχές του προγράμματός του που είναι ίδιο με το πρόγραμμα του ΔΝΤ που εφαρμόστηκε από το 2010 μέχρι το 2014.

«Εμείς διώξαμε τους δανειστές και την τρόικα στηρίζοντας τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία«, πρόσθεσε.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού

πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα...