Δίαιτα εξπρές διάσημης διαιτολόγου: Χάνεις 12 κιλά έως τις γιορτές & κάνεις ρεβεγιόν με σώμα που ζηλεύουν όλες

October 12, 2023

Δίαιτα εξπρές διάσημης διαιτολόγου: Χάνεις 12 κιλά έως τις γιορτές & κάνεις ρεβεγιόν με σώμα που ζηλεύουν όλες



Αδύνατη μέχρι τα Χριστούγεννα: Δίαιτα εξπρές από κορυφαία διαιτολόγο για να χάσεις 12 κιλά σε 10 εβδομάδες

Μπορεί οι γιορτές να φαίνονται μακρινές ακόμη, ωστόσο, ακολουθώντας μία υγιεινή δίαιτα από τώρα, το νέο έτος θα σας βρει χωρίς τύψεις για τις αγαπημένες σας λιχουδιές, οι οποίες σας γεμίζουν ευχαρίστηση, αλλά σας προσθέτουν βάρος.

Η υγιεινή δίαιτα που ακολουθεί βασίζεται στην ημερήσια κατανάλωση περίπου 1.350 θερμίδων, η οποία είναι ισορροπημένη και προσεκτικά καταρτισμένη, ώστε να μην θέτει σε κίνδυνο την υγεία σας, όπως τόσες άλλες δίαιτες που κυκλοφορούν και υπόσχονται άμεση απώλεια κιλών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Βασική προϋπόθεση είναι να συνδυαστεί η υγιεινή δίαιτα με καθημερινή άσκηση, έστω και για λίγα λεπτά την ημέρα.

Επιλέξτε ένα από τα ακόλουθα πρωινά των 400 θερμίδων που έχει η υγιεινή δίαιτα

Ομελέτα:

Χτυπήστε 2 μεγάλα αυγά, μαγειρέψτε τα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με 1 κουταλάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, βάλτε από πάνω 1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένο άπαχο τυρί μοτσαρέλα κατά τη διάρκεια του μεγειρέματος.

Μπορείτε να συνδυάσετε την ομελέτα με 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε φέτες, με 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο,  λίγο θαλασσινό αλάτι και 8 φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Γιαούρτι με βρώμη:

Βάλτε 170 γραμμάρια απλό γιαούρτι χωρίς λιπαρά μαζί με 2/3 φλιτζανιού βρώμη, 1/2 φλιτζάνι δημητριακά και 1 ροδάκινο κομμένο σε φέτες.

Επιλέξτε δύο από τα ακόλουθα γεύματα για μεσημέρι-βράδυ των 400 θερμίδων που έχει η υγιεινή δίαιτα

Χάμπουργκερ γαλοπούλας:

Ψήστε στην σχάρα ή στο τηγάνι 1 μπέργκερ γαλοπούλας (85 γραμμάρια, 93% άπαχο), με αλάτι και πιπέρι. Μετά βάλτε το σε ένα ψωμάκι ολικής άλεσης, αλειμμένο με 1,5 κουταλιές guacamole και 20 γραμμάρια τυρί cheddar, 2 μεγάλες κόκκινες φέτες κρεμμύδι, 3 μεγάλες φέτες ντομάτα και 2/3 φλιτζανιού πράσινη σαλάτα.

Ζυμαρικά:

Ανακατέψτε 1,3 φλιτζάνια μαγειρεμένα  λιγκουίνι ολικής άλεσης (55 γραμμάρια), με σπανάκι, 2 κουταλιές της σούπας από το υγρό που τα βράσατε, 2 κουταλιές από πέστο βασιλικού,  1 φλιτζάνι πιπεριές (κόκκινες, πορτοκαλί, κίτρινες) κομμένες σε λεπτές φέτες και λίγο αλάτι και πιπέρι για έξτρα γεύση.

Σούσι και σαλάτα:

Μπορείτε να φάτε 1 ρολό τόνου και 1 ρολό αβοκάντο, μαζί με 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας και 1 σαλάτα από φύκια.

Χοτ-ντογκ:

Απλώστε 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα σε 1 ψωμάκι ολικής άλεσης για χοτ ντογκ, βάλτε 2 κουταλιές της σούπας στραγγισμένο γλυκό τουρσί και 1 βραστό λουκάνικο από κοτόπουλο, 2 ντοματίνια κομμένα σε μικρούς κύβους, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο γλυκό κρεμμύδι, 1 κουταλιά της σούπας πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια και λίγο αλάτι. Σερβίρετε με 1/2 φλιτζάνι πατατοσαλάτα.

Επιλέξτε ένα από τα ακόλουθα ενδιάμεσα σνακ των 150 θερμίδων που έχει η υγιεινή δίαιτα

Μήλο:

Κόψτε 1 μέτριο μήλο σε φέτες και ψήστε το λίγο στο γκριλ (περίπου 6 λεπτά σε κάθε πλευρά), στη συνέχεια βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων (περίπου για 1 λεπτό) για να μαλακώσει, βγάλτε το και προσθέστε 2 κουταλιές του γλυκού γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και λίγη κανέλα για γεύση.

Γαρίδες:

Μπορείτε να φάτε 10 γαρίδες και 1,5 κουταλιά του γλυκού σάλτσα κοκτέιλ.

Σταφύλια και κατσικίσιο τυρί:

Μπορείτε να φάτε 15 ρώγες σταφυλιού και 30 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: