Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

September 8, 2021

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία


Διαφ.



Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για σήμερα και αύριο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της χώρας.

Σήμερα Τετάρτη (08-09-2021) τοπικά ισχυρές βροχές προβλέπονται στις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τα δυτικά τμήματα της Κρήτης και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία, ενώ στη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες που πρόσκαιρα θα είναι έντονες.

Αύριο Πέμπτη (09-09-21) τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και τη βόρεια), τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά τμήματα της Κρήτης και τις βραδινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται 48ωρο με έντονες βροχές – Αγωνία για την πυρόπληκτη Εύβοια


Για έντονα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο σε αρκετές περιοχές της χώρας κάνει λόγο στην πρόβλεψη του καιρού ο Σάκης Αρναούτογλου.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο Σάκης Αρναούτογλου τα φαινόμενα αυτά θα πλήξουν και τις πυρόπληκτες περιοχές της βόρειας Εύβοιας, όπου οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τον κίνδυνο πλημμυρών.

Δείτε την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου:


Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, το πρωί της Τετάρτης ο καιρός θα είναι άστατος στα δυτικά της Κρήτης, με βροχές, μπόρες και ίσως κάποιες τοπικές καταιγίδες, ενώ βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στο ύψος της ανατολικής – βορειοανατολικής Στερεάς, στη Μαγνησία, γύρω από τις Σποράδες και στα κεντροβόρεια τμήματα της Εύβοιας.

«Προς το μεσημέρι, αυτές οι βροχές θα αρχίζουν να επηρεάζουν και τη Χαλκιδική και πιο τοπικά τα νοτιότερα τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας και της Θράκης. Από το μεσημέρι κι έπειτα, η Πελοπόννησος, κυρίως η ορεινή, κεντρονότια, νοτιοδυτική και νοτιοανατολική θα έχουν βροχές και καταιγίδες – τοπικά πιθανότατα ισχυρές» συμπλήρωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, προσθέτοντας ότι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα βόρεια τμήματα της Αττικής, μέχρι και τη νοτιοανατολική Θεσσαλία και την βόρεια-βορειοανατολική Στερεά, καθώς και τα βόρεια τμήματα της Εύβοιας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: