Σιαμαία αδερφάκια είδαν το ένα το άλλο για πρώτη φορά μετά την 12ωρη επέμβαση διαχωρισμού

September 8, 2021

Σιαμαία αδερφάκια είδαν το ένα το άλλο για πρώτη φορά μετά την 12ωρη επέμβαση διαχωρισμού


Διαφ.

Διαφ.

Σιαμαία αδερφάκια είδαν το ένα το άλλο για πρώτη φορά μετά την 12ωρη επέμβαση διαχωρισμού

Μια συγκινητική ιστορία κάνει τον γύρο του διαδικτύου με δυο δίδυμες αδερφούλες που γεννήθηκαν σιαμαίες και μετά την επιτυχημένη χειρουργική επέμβασή τους, αντίκρυσαν για πρώτη φορά η μία την άλλη.

Τα 12 μηνών κορίτσια ήταν ενωμένα στο κεφάλι και χωρίστηκαν την Πέμπτη μετά από  12ωρη επέμβαση στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Soroka στη Beer Sheva, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο την Κυριακή. Ήταν η πρώτη φορά που χωρίστηκαν σιαμαία στο Ισραήλ.

«Όταν δυο μωρά είναι ενωμένα στο κεφάλι αυτό σημαίνει ότι είναι ενωμένος ο εγκέφαλος και τα αγγεία – είναι περίπλοκο και αδύνατο για μας τους νευροχειρουργούς να ξέρουμε τι να περιμένουμε και πώς να το αντιμετωπίσουμε» δήλωσε στο NBC News ο Mickey Gideon, διευθυντής παιδιατρικής νευροχειρουργικής στο Soroka Medical.

Μάλιστα, εκτιμάει ότι παρόμοιες χειρουργικές επεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί μόνο 20 φορές σε όλο τον κόσμο!

Τα κορίτσια, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ήταν από τα νεότερα σιαμαία που χωρίστηκαν ποτέ. Ο Mickey Gideon ήθελε να κάνει τη χειρουργική επέμβαση πριν κλείσουν το 1ο έτος της ηλικίας τους, καθώς είναι ένα σημαντικό έτος ανάπτυξης.

«Τις δύο πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση ότι ήταν ανήσυχες, αλλά μόλις τις βάλαμε μαζί όμως ησύχασαν. Ήταν η πρώτη φορά που κοιτούσαν η μια την άλλη και πραγματικά ήταν μια πολύ γλυκιά στιγμή» ανέφερε ο γιατρός.

Ο Gideon και η ομάδα του άρχισαν να σχεδιάζουν τη χειρουργική επέμβαση ενώ τα δίδυμα ήταν ακόμα στην μήτρα. Στη συνέχεια, μετά τη γέννησή τους, στις 34 εβδομάδες τον περασμένο Αύγουστο, οι γιατροί τις εξέταζαν συνεχώς για να καταλάβουν ακριβώς τον εγκέφαλο και το σώμα τους.

Συνεργάστηκαν επίσης στενά με αρκετές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, αναπτύσσοντας τρισδιάστατα μοντέλα και χρησιμοποιώντας προσομοιώσεις εικονικής πραγματικότητας για να προετοιμαστούν για το χειρουργείο, έτσι ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν σε όλη την διάρκεια.

Για να καταστεί δυνατό να κλείσουν το σκάλπ και των δύο κοριτσιών μετά το χωρισμό, είχαν τοποθετήσει στο κεφάλι τους διαστολείς δέρματος και ιστών πριν από αρκετούς μήνες.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, αφού οι γιατροί διαχώρισαν τα αιμοφόρα αγγεία και τα οστά τους, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες -σε δύο ξεχωριστά χειρουργεία- για να ανακατασκευάσουν τo κρανία και τo σκάλπ κάθε μωρού.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: